Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Ofis partileri hakkında

Ofis partileri hakkında
 

Bu tür partilerde çeşitli insan tipleri vardır. dedikoducular, kur yapanlar, fırsatçılar, dışlananlar ve sarhoşluğa yatkın olanlar. Peki bu tipleri nasıl ayırt edebileceksiniz.

SOYUTLANAN TİP GRUBU

İşyeri çalışanlarının yaklaşık üçte biri, bilgi işlem ve muhasebe çalışanlarının sıkıcı olduğunu düşünüyor. Büyük şirketlerin alt kademe çalışanları, umursamazlık, içten içe kinlenme gibi çeşitli tepkiler gösterebiliyor. Ancak birlikte zaman geçirilen sosyal yaşam alanlarının artırılması, çalışanları birbirine yaklaştırıyor. Dolayısıyla iyi bir yönetim, çalışanlarının tümüne takımın bir parçası olduğunu hissettirerek arada ki bu ayrımı yumuşatabilir.

ALKOL SINIRINDAKİ TİP GRUBU

Alokolün etkisiyle çekingenlik ortadan kalkar ve parti daha eğlenceli hale gelir. Çakırkeyiflilik bu tür eğlencelerde hoşgörüyle karşılanırken, aşırıya kaçanlarda ciddi sorunlar meydana gelebilir. Bu tip anlar, kişinin bilinçaltının ortaya çıkması için önemli göstergelerden biri. Hal böyle olunca, içkinin şişede durduğu gibi durmayacağını hatırlamakta fayda var.

ESPRİTUELLER

Espriler, bir taraftan gün içinde biriktirdiğimiz stresi yok ederken, diğer yandan insanlar arasındaki buzları eritiyor. Birkaç kadehten sonra, partinin eğlencili kişiliğinin söyleyeceği herşey gülünç gelmeye başlar ve kahkahalar çoğalır. Bu tür anlar, ciddi iş ortamında kendini tam olarak gösteremeyen kişiler için iyi bir fırsat. Kıvrak zeka ve yetenekler, böyle zamanlarda keşfedilebiliyor.

DEDİKODUCULAR

Ofis çalışanlarının yüzde 42'si, böyle bir gecenin bir bölümünü, sadece son dakikaları almak için, bir yönetici asistanı veya bir sekreterle geçirebileceğini söylüyor. İş hayatında çalışanların kendini takımın bir parçası olarak hissetmesi ve çalışanlar arasındaki bağları güçlendirmek için dedikodunu iyi bir araç olduğu düşünülüyor. Tabii dozunda yapılması kaydıyla.

FLÖRTÇÜLER

Patide yapılan kurlar, orta yerde cinselliğe dönüşmediği sürece kabul edilebilir bir davranış olarak görülebiliyor. Bir kişiye diğerlerinden daha sıcak tavırlarla yaklaşmak karşı tarafla ilgili olduğunuz imajını ele veriyor.

YABANCILAR

Çalışma arkadaşlarının özel hayatta pek ortak noktası olmasa da, bu tür partiler, çalışanlar arasında ki ilişkiyi hızla geliştiriyor. Partiye katılan ofis çalışanları ve onların arkadaşları, yeni sosyal çemberlerin kurulması için fırsat sunuyor. Kent yaşamının zorluklarından biri de yalnızlık. Çalışan kesin en çok iş yerinde zaman geçirdiğinden, yıllar içinde dostluk grupları çoğunlukla çalışma ortamından seçiliyor.

FIRSATÇILAR

Parti ortamı belki de patrona açıklamaktan çekinilen konuların bir kısmını dile getirmek için en uygun yer. Ancak girilecek derin sohbetlerde patronun tepkisi, ne tür bir lider olduğuna göre değişebiliyor. Paylaşımcı mı yoksa otoriter mi? Bu tür ortamlar patronunuzun bilinmeyen yanlarını gözlemlemek için en uygun yer.

ALT GRUPLAR

İş yerindeki ilişkiler, genelde gün içinde kahve sırasında ya da öğle yemeğinde gelişir. Partide özellikle müzik yüksek sesle çalmaya devam ederken insanlar rahat ettikleri bu alanlara yaklaşırlar ve gece boyunca zaten tanıdıkları kişilerle vakit geçirirler. Bu onlar için hakimiyet kurma alanlarıdır.

Benim sizden önerim buradaki her gruba katılmanız. Tanımasanız bile bu tür ortamlarda tanışmak en uygun olanıdır. Kendinizi kısıtlamayın yoksa bir grup oluşturur ve orada tıkılıp kalırsınız. Tabii evliseniz ve eşinizi seviyorsanız bir istisna yapabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..