Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Öfke İle Kalkmak

Öfke İle Kalkmak
 

:))


Neden mutlu olmayı bilmez insanlar?  Neden  sevgiden, saygıdan, hoşgörüden anlamazlar. Neden  kavgacı, hırçın, alıngan, fesat oluyorlar genelde ve neden bir yerlerinde nefret barındırıyorlar. İnsan bir yerlerinde nefret barındırıyorsa bunu asla saklayamaz, nefret,  öfke, şüphe, kuşku, kin…elbet bir gün  bir yerlerinden dökülür, yüzünden, gözünden ta ki saçının tellerinden bile.

Neden   hep olumsuzu düşünür, aksiliğe odaklanır mutsuz eder kendini ademoğlu.  Neden sürekli etrafını incitir, kırar döker, sorunlara takılı kalır ki? Neden görmez hayatın ne kadar boş ve kısa olduğunu?  Sevilirken sevildiğini, saygı duyulduğunu neden görmez, değer verildiğini neden anlamaz, neden mutlu olmaz? Sorunları uzatmayı neden sever? Olayları iyi niyetli düşünemez, hep olumsuz yanlarını görmek ister,  önceki  yaşadığı  güvensizliklerden  sonra herkesi aynı kefeye koymak ister neden? Elindekinin kıymetini neden bilmez?  Yapamadıklarıyla değil de yapabildikleriyle sevmeyi neden  denemez ki ademoğlu? Otorite merkezi olmaya çalışmak neden?  Oğlunun, kızının, eşin, dostun mutluluğuna sevinmek yerine araya nifak, fitne fesat katmak neden? Güzel Allah’ım her kuluna akıl, fikir, zeka, duygu, düşünce bahşetmişken başkalarının etkisinde kalmak, onların aklıyla hareket etmek, her şeyi başkalarına sormak  neden? Üç günlük dünya nedir alıp verilemeyen bilmem ki? Heleki  dünya malı dünyada kalır iken… Üstelik ölüm diye bir gerçek var iken…

Yapacağım her genelleme dönüp dolaşıp başıma ekşiyecek biliyorum ama yine de iddialıyım, ısrarlıyım mutlu olmayı bilmeyen insanlardan uzak durun dostlar.  Kadın erkek hiç fark etmez, baktınız bir memnuniyetsizlik, bir kapris, bir herşeyi yanlış anlama telaşı…. Direk kaçın o kişiden.

Dağ dağa küsmüş dağın haber olmamış misali, karşındakinin anlamadığı, kendi kafandaki senaryodan yola çıkarak alınganlık göstermek 9 kusurlu hareketten sayılmalı. Kaçın.

Bilmiyorlar mutlu olmayı insanlar. Her şeyleri gösteriş, yapmacık olan insanlar var, onlardan da kaçın… Herşeyi paraya endeksleyen, sevgisiz büyüyen ( şımartılmayı, pohpohlanmayı, üzerine titremeyi sevgi zannedenler) bilmez mutluluğu, bilemez mutlu olmayı, beceremez. Bir de nankör insanlar vardır ki onlardan hepten kaçın, ya da Allah’a havale edin!

Biraz genetik, biraz nankörlük biraz da huydan  mıdır bilinmez ama, didişmekten, küsmekten, kırmaktan, incitmekten bıkmayan usanmayan hatta keyif alan insanlar var şu hayatta. Ne garip!

İyi niyetli olsak…belki de mutluluğa giden yol sadece iyi niyetli olmaktan geçiyordur, hı ne dersiniz?

Ya da buyurun huysuzluğunuza, mutsuzluğunuza devam edin! Yalnız şunu unutmayın ki öfke ile kalkan gerçekten zarar ile oturuyor…

İyi insan olmayı unutup, küçük dünyasında debelenip duran ahali…e bir kendinize gelin gari, bazı acılar vardır ki, emanet değildir, kalıcıdır sadece zamanla hafifler. Şu an çok soğuk ve karanlık olabilir, yarın da... hatta gelecek gün de, sonraki gün de... Güneş nasıl olsa doğacak ve güneşle hallolucak o kadar çooooooook iş var. İnsan kendine iyi davranmalı, iyi olmalı ve gerçekten şükretmeli herşeye, ama herşeye. Ne geliyorsa Allah'tan geliyor deyip şükretmeli. 

Günün sözü: Zincir sallamakla işler hallolmaz…

Bu da Günün Sözü: "Kendinize güveniniz ne kadar azsa, o kadar çok öfkeli olursunuz."INGMAR BERGMAN

Günün şarkısı…Mabel Martiz’den. Sultan Süleyman

http://www.youtube.com/watch?v=kqIH2K9Y_fI

Ve şükür:) Yaradanıma, bana bahşettiği bahşetmediği  bahşedeceği her şey için binlerce şükür.

 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..