Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Öfke şiddeti doğuruyor

Öfke şiddeti doğuruyor
 

Toplumumuzun psikolojisi son derece bozuldu. İnsanların yüzü gülmez oldu. Milletce zaten selamlaşmayı kaldıralı uzun yıllar oldu. Bir günaydın, merhaba demeyi bile angarya sayar olduk. Bir öfke, bir şiddet bir aymazlık ülkesi haline geldik. Buraya durup dururken gelmedik. Devletin üst kademelerinden tutunda en alt kademelerine kadar diyolog eksikliği ve öfke kültürü hüküm sürüyor. Toplumada bu olumsuz bir şekilde yansıyor.

Eğitim yetersizliği olan toplumumuzun, üstüne birde işsizlik eklenince patlamaya hazır bir bomba haline gelmesi kaçınılmaz oluyor. Aile içi şiddet, okullarda şiddet, sokakta şiddet patlıyor. Bahaneye bile gerek görülmeden aile faciaları yaşanıyor. Okullar ona keza, düolla yapan kızlarmı ararsınız. Birbirini bıçaklıyan liseli gençler mi?

Devleti yönetenler; Devletin kurumları arasında ayrışmayı körükler mahiyetteki icraatlari gerginliğe neden olmaktadır. Televizyon ve medyada yapılan yorumlar, sürmanşetten verilen haberlerin içeriklerinede bu gerginlik, öfke ve kavgacı tutum yansımaktadır. Dolayısiyle siyasetin kavgacı üslubu, ekonomik sıkıntı içindeki toplumu son derece germekte şiddeti körüklemektedir.

Hergün onlarca insan çeşitli şekilde şiddet maruz kalmaktadır. Medyaya yansıyan bazı şiddet olaylarına bir göz atarsak işin vehametini daha iyi anlarız.

1-Sakarya Akyazı, dokucan beldesi Ak P. meclis üyesi ve muhtarınoğlu 13 yaşındaki kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklandılar.

2- Bursa'da evden kaçan 16 yaşındaki N.S.A adındaki kıza fuhuş yaptıranlar ''Biz ona iyilik yaptık''dediler.

3- İzmir'de lise öğrencisi 19 yaşındaki Gülümser Dane, 31 yaşındaki sevgilisinden ayrılmak isteyince bıçakla birbirlerini öldürdüler.

4- 16 Yaşındaki Lise' li yasak aşk yaşadığı uzman çavuş tarafından öldürüldü.

5- Bingöl'de karısının burnunu ve kulaklarını kesti.

6- Kazada ölen ağabeyinin intikamını, kazaya sebebiyet veren sürücünün 12 yaşındaki yeğenini öldürerek aldı.

7- Mersin'de, evli ambulans şöförüyle basılan 22 yaşındaki hemşire 8 kattan atlayıp intihar etti.

8- İstanbul, Kadıköy'de 23 yaşındaki Begüm Vural aşırı dozdaki uyuşturucudan hayatını kaybetti.

9- Facebook ta randevulaşan iki kız düolla yaptılar. Lise öğrecisi iki kız birbirlerini yaraladılar.

10- Bolu'da bir fabrikanın açılış töreninde, M.Vekili ve iş adamı küfürlü kavga ettiler.

11- Kars'ta aile içi şiddet, kocası tarafından dövülen kadın, gar merdivenlerinde düşüp bayıldı. Yüzü gözü şişmiş bir vaziyette hastaneye kaldırıldı. Annesinin başından küçük çocuğu ayıramadılar.

12- Bursa'da işsizdi intihara kalktı, 9 kattan kendisini atacaktıki bayıldı. Anlaşıldıki 2 gündür açtı.

13- Et fiyatlarının yükselmesi, hayvan hırsızlığını arttırdı. İnek hırsızları Çatalca köylerine dadandı. Köylüler nöbet tutuyorlar.

Ülkemizden manzaralar, fazla söze gerek varmı..

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..