Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '13

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Öfkeli anne

Öfkeli anne
 

Öfkeli anne, yorgun anne, suçluluk duyan anne mükemmeliyetçi anne, evhamli anne. Aslinda hepsi birbiriyle bağlantili. Anne tukendigi anda bir yerden patlak veriyor. İnsan ustu olmak gerekiyor mukemmel bir anne, mukemmel bir es, mukemmel bir evlat ve mukemmel bir arkadas olmak icin. Bunu yapmaya calisirken hep birseyler eksik kaliyor, bir turlu yetismiyor. Öfkeye kapilip heryerden çekistirildigi hissine kapiliyor insan.

Once biraz daha rahat olmak gerekiyor galiba. Bunun yolunu buldugumu soyleyemem ama mukemmel anne diye birseyin olmadigini öğrendim. Bu beni biraz rahatlatiyor.

Kendini tamamen rafa kaldirip, sacini süpürge eden, sadece evlatlari ve ailesi icin yaşayan anne mukemmel anne degil bana gore. Çünkü bu fedakarligi yaptigi herkese karsi biraz ofkeli ve onlardan buyuk beklentileri var bu annenin. Çünkü hayatini onlara adamis. Herkes kosesine cekildiginde elinde kendinden baska birsey kalmayacak ve onunla ne yapacagini bilemeyecek. Çevresinde kendisine, hizmetine, sevgisine bagimli insanlar istemesi dogal. Hayati ertelerken, en değerli şeyini, yani “hayat dengesini" kaybettiginin farkinda bile degil. Hayat dengesini kuramazsak, huzuru bulmak cok zor. Ayni anda butun sapkalari giymeyi ogrenmek gerekecek. Endiselenmeyin, bu sinavdaki butun sorulara yetecek vakit var, sadece paniğe kapilmamak lazim. Sadece zamanla ilgili değil hayat dengesini saglamak.


Ben iyi olmazsam karsimdakine kendini nasil iyi hissettirebilirim. Kendime, ihtiyaclarima deger vermezsem, karsimdakine nasil deger verebilirim? Eger beklentiler, ihtiyaclar karsilanmazsa, en dogal tepki öfke olacaktir. Kendimizi bu duruma sokmamak icin, kendimize acimasiz davranmayalim. Kendine iyi davranmazsan baskasindan iyi davranis beklemek bos bir istek olur.

Öncelikle mükemmel anne olmaya calismayalim. Elimizden geldiğince doğrulari yapmaya calismak caba harcamak bizi iz uzerinde tutacaktir. Deneye yanila kendi ailemizin doğrularini bulacağimiza ve bir aile kültürü oluşturacagimiza inanıyorum.

Herşeyi mükemmel yapmam gerekmiyor, ben yine de iyi bir anneyim.

 
Toplam blog
: 20
: 1237
Kayıt tarihi
: 16.08.13
 
 

Tugba ve Fulya, biz iki kız kardeşiz. Birbirimizden beş dakika arayla dünyaya gelmişiz. Bir emekl..