Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Öfkeliyken konuş!.. Göreceksin ki, pişman olacağın en güzel konuşmayı yapacaksın.

Hemde ne pişman olacağınız saçmalıklara imza atacağınıza bahse girerim :)

Bakıyoruz ki sinir kat sayımız tavan yapmış, şööyle bir durun hemen cevap vermeden önce derin bir nefes alıp içimizden bi 10'a kadar sayıyoruz.

 

Amerikanın eski Başkanı Thomas Jeffersonun der ki:

"Kızgınsan konuşmadan önce 10, çok kızgınsan 100 e kadar say."

 

Çünkü bu esnada sayarken dikkatiniz dağılıyor ve o esnada ortaya çıkan enerji dağılıyor. Saymak sinir yönetimi ile alakalı bir yöntem.

Bu durumda derin nefes almakta sakinleşmemizde çok etkili... Derin nefes alırken de diyaframınızdan alıyoruz. Yani Nefes alıp verdiğimizde göğsünüz değil, midemiz şişmelidir. Diyaframınızdan yavaşça nefes almaya başladığınız zaman kaslarınız gevşemeye başlayacak ve gerginliğinizin azaldığını hissedeceksiniz.

 

Buna Kaplumbağa tekniği de diyorlar. Neden çünkü bir tehlike anında kaplumbağa ne yapar? Hemen kabuğuna çekilir. Ancak tehlike geçtikten sonra kabuğundan çıkar ve yoluna devam eder. Sizde aynı onun bu davranışını taklit ediyor içinize yöneliyorsunuz ve nefes egzersizleri ile sakinleşirken bu esnada düşünmek için kendinize biraz zaman tanımış oluyorsunuz.

 

Zaten ne oluyorsa o sinir anında olmuyor mu? İnsan sinir ve stresli bir durum karşısında anında kan basıncı yükseliyor, kaslar geriliyor, nefes alışveriş ritmi bozuluyor. Ve dolayısıyla hormonlarında etkisiyle, sinirlendiğimizde bir anda kontrolden çıkabiliyoruz halbuki biraz düşünsek daha sağlıklı bir yaklaşım sergileyebilecekken öfkeyle düşünmeden ağzımıza geldiği gibi konuşabiliyor ve sonradan çok pişman olabiliyoruz. Ancak bazı kelimelerin ne yazık ki ağızdan çıktıktan sonra telafisi o kadar kolay olmuyor.

 

 

Tabi birde sürekli tartışma ve kaostan beslenen bunu kasıtlı yapan her şeye muhalefet  insanlarda var dimi, hele hele o yapıdaki insanlara hiç uymamak lazım:)

 

Bernard Shawın şu sözünü çok severim,

 

"Asla bir domuzla güreşmemek gerektiğini öğrendim. Her ikiniz de çamur içinde kalırsınız. Ancak domuz bundan hoşlanır. "

 

 

Neden çünkü karşıdakinin amacı sizi aşağıya çekmekti ve sizde ona cevap vererek bu daveti kabul ettiniz.. Kendinizi ifade edemediğiniz gibi üstüne birde kontrolden çıkıp saçmaladınız...

 

O amacına ulaştı...

Peki siz?

 

Siz de yüksek ihtimalle büyük bir pişmanlık içerisindesiniz "Keşke..." deyip duruyorsunuz... ?

 

 

O zaman en güzeli Oshonun dediğini yapmak...

 

"İnsanlar sana hakaret ettiklerinde, onlara yanıt vermezsen bu da zorlarına gider. Sen sadece, "teşekkür ederim" diyerek yoluna devam edersin. Bunu hazmetmek zordur çünkü o kişinin egosunu derinden incitir. O seni aşağı, çamurun içine çekmeye çalıştığı halde sen bunu reddettin; o şimdi orada tek başına kalmış oldu."

 

 

Hah, kalsınlar orada öylece boş verin :)

 

Kendi diyen kendi olurmuş :)

 

 

 

 

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/

https://www.facebook.com/nrl.dmr

https://www.facebook.com/NrlStyle

 
Toplam blog
: 202
: 1460
Kayıt tarihi
: 10.11.16
 
 

Yaklaşık 20 yıldır Kişisel-Ruhsal Gelişim, EFT ve Kuantum Enerji ile ilgili araştırmalar ve çalış..