Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Öfkeyle kalkmak...

Öfkeyle kalkmak...
 

1- O zaman sayın Başbakan, ABD'nin kabul edilmesi beklenen Ermeni iddialarına karşı elimizde hangi kozu kullanacaksın?

2-Yahudi lobisi işallah bu konudaki desteğini çekmez. Yoksa bu olayı bir atımlık barut olarak mı görüyorsun yoksa "kabul edilse ne olur" mu diyorsunuz?

3-Yapılan hareket Refah Partisine kaymaya başlayan tabanını kurtarmak için mi ? Bu Gazze konusu ülkede bu kadar ön planda tutulup iç politika malzemesi mi yapılmak isteniyor ?

4 - Azerbeycan'da binlerce insan öldürülürken ve topraklarından sürülürken sizin fikirdaşlarınız neredeydi acaba, yoksa onlar yeterince sizelere göre müslüman değil miydiler? Size yakın düşünce içinde olan Rahmetli Özal onlar Şii deyip büyük gaf yapmadı mı ?

5- Daha önce milli görüş gömleği giyiyordunuz, şimdi de çıkarttığınızı söylüyorsunuz. Şimdi hangi gömleği giydiniz?

6-Irak ABD uçaklarınca bombalanırken o uçaktan atılan bombalar Iraklı çocukları öldürmedi mi? O uçaklar İncirlik hava üssünden ya da bizim hava sahamızı kullanarak bunu yapmadılar mı? O zaman vicdanınınız neredeydi ?

7- BOP eş başkanı olurkan aklınız neredeydi?

8-Niçin İslam Ükeleri arasında Yahudi lobisi bir tek size nişan verdi? Davos ta Türkiye başbakanına yapılanı hoş karşılıyor değilim. Tabii ki tepki vermeliydiniz. Ama tepkiniz diplomatik uslup ve dilde olmalıydı. Zannedersem bu çeşit olaylar Türkiye'nin gerçek gündemi olan işsizlik ekonomik krizi unutturmaya yönelik gibi gözüküyor.. Mahalli Seçimlerde paçayı kurtarsanız bile genel seçimleri kurtarabileceğiniz şüpheli... Artık Türkiye' de darbe ihtimali az ama yanlış ekonomik politiklar nedeniyle ekonomik krizlerin darbe yapma ihtimali 2001'de olduğu kadar yüksek. Kriz ortamının uzun sürmesi muhtemel gözüküyor, işsiz kalanlar aldıkları tazminatlar ve işsizlik parasıyla bir müddet daha idare ederler , ondan sonrasını %75 şehirleşmiş bu ülkede ne olabileceğini tahmin bile edemiyorum.
Krize karşı alınan önlemler geç kaldığı gibi, yeterli olmadığı da görülüyor. Krizin bizi teğet geçmiyeceği belli oldu. AKP için tehlike çanları çalmaya başladı. Fakat bu konu, sadece ikdidar olup olmama meselesi olmaktan çıkıp, Türkiye'nin ayakta kalma mücadelesine dönüşmüş durumdadır. Haydi! İkdidar muhalefet elele tutuşun da, bu yangını beraberce söndürün insanlar aç ve çaresiz...

 
Toplam blog
: 68
: 2793
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

Emekli uzman öğretmenim. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü ve A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi..