Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Ofsayt bahane, goller ŞAHANE! 3:0

Ofsayt bahane, goller ŞAHANE! 3:0
 

http://www.fenerbahce.com/anasayfa/?giris=ok&tm=2009/08/17/35146



2009-2010 futbol sezonu güzel geçeceğinin sinyalini verdi şimdiden. Bu güzellik tüm takımlar için geçerli değil, geçen yılın yiğidinin yerinde yeller esiyor. Yiğidim aslanım yerde yatıyor da başında ağlayanı yok! Henüz sezon başı ama Sivasspor'un geleceği pek parlak görünmüyor. Bu yıl ilk 10'a girerse başarı sayılır. Son iki yılın yiğitleri ya başka kulüpte ya da kulübede. Yeniler vasatın altında seyrediyor. Dün maçın yıldızı Bizim Yasin'di. O da Kadıköy'e alışık olduğundan.

Şimdi elalemin derdini bir yana bırakalım, kendi derdimize yanalım. Bizimkisi dert sayılmaz ellerinkinin yanında. En kötü günümüz böyle olsun, en kötü maçımız böyle bitsin!

Maçtan önce herkes Fenerbahçe'nin gerçek gücünü bu maçta göreceğini düşünürken, ben bu maçın çok kolay geçeceğinden emindim. Taa ki kızlarının elinden tutmuş, Kadıköy'de 150. kez şov yapmak için maça odaklanmış (Dozu fazla olmuş sanki) Kaptan'ımızın 8. dakikada gözü arkada maçtan ayrılmak zorunda kalmasına dek.

Tüm taktikler-telkinler alt üst oldu ve bu herkesin yüzüne yansıdı, o dakikaya kadar çok güzel ataklar vardı. Alex çıkınca yerine Deivid girdi. Deivid, değişik bir adam, ne yapacağı belli değil. Hataları çok ama bir gol pası veriyor ya da bir gol atıp kendini affettiriyor ve vazgeçilmez yapıyor. Topu ikinci kez oyuna sokmada zorlanıyor, geçen yıl sakatlıktan sonra korkak olmuş bizim yaramaz oğlan, belki de ailesel sorunları var. Eşi önceden tüm maçlara gelirdi şimdi yalnız bırakıyor. Bu konuda en sadık Alex'in eşi, her zaman her yerde yanında ve tam destek hep destek...

En Fenerli eş Dianne! Alex maç boyunca üzgün ve sinirli geldi ekrana, umarım sakatlığı uzun sürmez!

<ımg border="0" src="http://www.fenerbahce.com/glr/2009/08/16/e33eb0da08f6df8398f3115bed3e7e15_400.jpg" width="549" height="411">

Gelelim maça; kim ne derse desin bizim maçlar bir başka güzel. Lig TV'de yayınlanan tüm maçları kaçırmadan izliyorum, diğerlerini sevdiğimden değil...

" Bakalım ne yapacaklar bizim kankiler?" diye. İki haftanın ballısı cimbom, attıkları 7 golden 2'sinin yanında P. yazıyor, birinin k. k. Yani 4 gol var emek verilmiş, 3 de yedikleri. Bizim kaleci henüz gol görmedi. (Şeytan kulağına kurşun) Dün akşam da 56 dakika bekledi top gelmedi sonra peşpeşe iki köşe vuruşu geldi ki, kaleye girmemesi büyük şanssızlık rakip adına.

Bir de bizim girmeyen mucize toplar var, direkten direğe çarptı ve kaleye girmedi. Üç topumuz direkten döndü ama çarpmadan giren bir gol vardı ki, inanılmaz. Emre'nin köşe vuruşu Petkoviç'in elini öperek selamladı fileyi. Bir Carlos atıyor köşeden, diye bilirdik, bir de Emre oldu şimdi, Kadıköy'de ilk golüymüş. Hayırlısı olsun! Geçen yıl hep eleştirdim çocuğu, bu yıl takımın gözdesi olacak gibi.

Böyle giderse gözde oyuncumuz çok olacak! Yeni transferimiz Dos Santos kaleyi yokladı bir-iki olmadı. Birini Yasin engelledi. 90. dakikada orta yuvarlaktan slalom yaparak getirdiği bir golü var, haftanın golü seçilecek. Yiğidoları armut gibi yere düşürdü, hem de sert yolladı ağlara. Andre gol atmayı seviyor belli oldu. Cristian Baroni henüz belli değil, Maldonado gibi oynuyor, etliye sütlüye karışmıyor (!) top gelirse vuruyor işte. 82 kez top gelmiş, 80 tanesi yerini bulmuş. Hatasız ama önplanda değil.

Maçın tek özürü ilk golümüzün ofsayt olmasıydı, ama o da sayılmazsa kayıp olurdu futbol adına. Kazım attı kaleciden döndü tekrar yolladı bu kez dönmedi. Gol güzeldi vesselam.

Maçın kötü oynayanı bence Bilica'ydı. Uyum sorunu mu yaşıyor yoksa kendine aşırı güven mi? Mayın tarlası gibi.

Neyse ki Lugano döndü. Kızıyorum ben bu Diego'ya. Sanki gideceği takım Fenerbahçe'den kaliteli, alacağı para daha çokmuş gibi, " Gideceğim!" diye tutturdu. Belki de uyanıklık yaptı, diğerlerinden fazla dinlenmek için. Yönetimin, hem vazgeçmeyip hem de taviz vermemesi iyi oldu.

Daum, eskisi gibi ama daha enerjik ve neşeli. İlk yarı iyi kötü oynayıp ikinci yarı 70-80-90 diyeceğiz. Zaten eskiden de öyleydi, 75'ten sonra açılırdı takım. Nöbetçi golcü Genç Semih de girerdi oyuna.

Olsun bizim acelemiz yok. Maçlar uzun, geceler kısa. Hemen geceyarısı oluyor maçlar geç başlayınca.

Maç sonu yazmak zor geliyor, ertesi güne kalıyor maalesef.

Fenerbahçe ilk sıraya pek güzel yakıştı, haftaya ligin yeni takımı var, Aziz Başkan'ın memleketine yolculuk, karpuz diyarına karpuz toplamaya. Tek derdimiz sıcak hava olsun! Diyarbakırspor da iyi başladı, ama Ziya Hoca'yı bizi zor yener.

Ondan önce Sion maçı var, kaptansız ve Bilica'sız gidecek takım. Kulübe zengin olunca dert etmiyor insan, oynarız yener geliriz. Bu kez Okçu'dan bekliyoruz golleri. Dün akşam atamadı, top gelmedi Alex olmayınca.

Görüşmek üzere!

Selamlar-sevgiler herkese!


 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..