Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '16

 
Kategori
Astroloji
 

Oğlak Burcun Merkür Retrosu & Burçlar (5-27 Ocak 2016)

Oğlak Burcun Merkür Retrosu & Burçlar (5-27 Ocak 2016)
 

5 Ocak 2016 tarihinden itibaren Kova burcunda Retro hareketine başlayan Merkür, 9 Ocak 2016 itibariyle Oğlak burcuna geçerek Retro hareketine devam ediyor. 27 Ocak 2016’ta Retro hareketini tamamlamış olsa da, 30 Ocak 2016 tarihine kadar gölgeli günlerine devam edecek…

Gezegenlerin Retro süreçleri; geldiğimiz noktayı ve elimizdeki işleri gözlemlemek, ne yaptığımıza ve neyi eksik bıraktığımıza bakmak için harika zamanlardır. Retro etkisi; içsel bir bakış sağlar ve yönümüzü farklı bir rotaya çevirir. Normal zamanlarda anlam veremediğimiz pek çok durumu bu etkiyle fark eder ve bilir hale geliriz. Günlük hayatın koşuşturması içerisinde atladığımız noktaları ve ihmal ettiğimiz durumları bu süreçlerde telafi etme şansı yakalarız…

İletişim gezegeni Merkür’ün Retro olduğu zamanlar dinlenmek için bir fırsattır. Yeni yılın ilk ayına denk gelen bu süreç; geçtiğimiz yıl eksik kalan ve henüz bir çözüme ulaşmayan konuları tamamlamamız için bir fırsat sunuyor bizlere… Uzun süredir beklediğimiz haberleri alabilir, ihmal ettiğimiz konuları hatırlayabilir, aklımızı kurcalayan pek çok soruya cevap bulabiliriz. Eski dostlarla karşılaşmalar, yarım kalan ilişkilerde bu ay yeniden karşımıza çıkabilir.

Merkür Retro’sunda Neler Yapabiliriz ?

Daha önceden başladığımız ve yarım bıraktığımız bütün işleri tamamlayabiliriz.

Kırgınlıklarımızı ifade edebilir, kırdığımız insanlardan özür dileyebiliriz.

Hatalarımızı telafi etmek, eski konuları masaya yatırmak için harika bir zamandır.

Evrakları, dosyaları, kitaplığı, çekmeceleri düzenleyebilir; işe yaramayan ve fazlalık olan herşeyden kurtulabiliriz.

Bozuk olan elektronik aletlerimizi ve eşyalarımızı tamir ettirebiliriz.

Yarım bıraktığımız kitapları okumak ve bitirmek etkili olacaktır.

Giymediğimiz kıyafetleri düzenleyebilir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşabiliriz.

Derste ya da işte anlamadığımız konuların üzerinden tekrar geçebiliriz. Bilgileri pekiştirmeye yönelik çalışmak, tekrar etmek süreç boyunca çok verimli olacaktır.

Bol bol film izleyebilir, kitap okuyabilir, kendimize daha fazla vakit ayırabiliriz.

Bireysel ihtiyaçlarımızı yetkin bir şekilde tespit edebildiğimiz bu süreçte; neler yapmak istediğimize karar vermek, atacağımız adımları düşünmek verimli olacaktır.

Sorunlu giden ilişkileri ve işleri bitirme kararı alabiliriz.

Retro nedeniyle durdurduğumuz işlerle ilgili araştırmalara devam edebiliriz. Harekete geçmek için Retro bitimini beklemek iyi olacaktır.

Konuşmak ve insanlara laf anlatmak için ekstra çaba harcamak yerine, kendimizi daha çok dinlemeli, kendi halimizde düşünmeli ve aklımıza gelenleri not etmeliyiz.

Retro başlamadan önce yaptığımız iş görüşmeleri ve beklediğimiz haberler bu süreçte gündeme gelebilir. Bunları değerlendirmekte sakınca yoktur.

 

Merkür Retro’sunda Neler Yapmamalıyız ?

Elektronik alet, telefon vb. eşyalar satın almamalıyız.

Her türlü yeni girişimden uzak durmalı, önemli konularda risk almamalıyız.

Anlaşma, sözleşme, kira kontratı gibi evrak ve imza işlerini ertelemeliyiz.

Mail atarken ve mesaj gönderirken, arama yaparken alıcı bilgisini iki kez kontrol etmeliyiz.

Eski sevgiliyle barışmak, yeni tanıdığımız insanlarla ilişkiye başlamak, ortaklık kurmak süreç boyunca tavsiye edilmez.

Söz vermek, yeni kararlar almak bu süreçte almak uygun değildir.

Yeni iş projelerini ve teklifleri etraflıca düşünmek ve Retro bitimiyle karar vermek uygun olacaktır.

Olayları kendi açımızdan değerlendirme ve objektif olamama bu süreçte daha çok yaşanır. Karşımızdaki kişinin ne demek istediğine kulak vermeliyiz.

Elektronik aletlerde arızalar, internette kopmalar ve yavaşlamalar, trafikte gecikmeler, uçuşlarda rötarlar, beklenen haberlerin ve yapılacak konuşmaların gecikmeye uğraması 27 Ocak 2016 tarihine kadar daha sık karşımıza çıkacaktır. Temkinli ve sabırlı olmalı, bu gibi durumlarla karşılaştığımızda bilinçli hareket etmeliyiz. Kendimizi ifade ederken, derdimizi anlatırken daha çok efor harcamamız gerekebilir.

Oğlak burcundaki Merkür Retrosu; iş ve kariyer hayatımıza yönelik düşünceleri ön sıraya taşıyacaktır. Gelecekte yapmak istediklerimiz, planlarımız, başarmayı arzuladığımız hedefler aklımızı fazlasıyla meşgul edebilir. Özeleştiri yapabilir, herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünebilir, sistemli hareket etmek isteyebiliriz. Retro boyunca eksikleri kapatmak ve hedeflere giden yolu organize etmek çok verimli olacaktır.

12 – 16 Ocak 2016 tarihlerinde Güneş, Jüpiter ve Kuzey Ay düğümüyle kontak kuracak olan Rx-Merkür; kadersel gelişmeleri, sürpriz fırsatları gecikmeli de olsa gündeme getirebilir. 19 – 31 Ocak tarihlerinde tansiyon yükselten konuşmalar, sürpriz ve beklenmedik haberler, şaşırtıcı gelişmeler gündeme gelebilir. Bu süreçte takıntılı düşüncelerimizi, saplantı haline getirdiğimiz konuları ve hırslarımızı net bir şekilde görebileceğiz. Fikirleri karşı tarafa baskı kurarak kabul ettirmeye çalışmak, kendi düşüncelerimizi herşeyden üstün görmek; dikkat etmemiz gereken en önemli sınavlar olacaktır.

Karşımıza çıkan her insanın bize vereceği önemli bir mesaj vardır. Bu mesajın ne olduğunu anlayamadıysak, o kişiyle tekrar karşılaşmamız, sık sık onu düşünmemiz boşuna değildir. O kişiden öğreneceğimiz tecrübelere ve alacağımız mesajlara açık olmalı, hiçbir gelişmenin tesadüf olmadığını fark etmeliyiz. :)

Arzu ettiğimiz gelişmelere engel olan yarımların bütünlenerek sonuçlanmasını, yeniye yer açmasını dilerim. Farkındalıklarınızın, yolunuzu aydınlattığı bir ay olsun…

Sevgiyle…

Miray Ertuğrul

Merkür Retrosunun Burcunuza Göre Etkileri Ocak 2016 Burç Yorumlarında

http://www.mirayertugrul.com/#!ocak-2016-burc-yorumlari/y7t14

 
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..