Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '19

 
Kategori
Astroloji
 

Oğlak Burcunda Ay Tutulması

Genel anlamıyla Ay tutulması

17 Temmuz günü saat 00:38 de Oğlak burcunun 24°04´derecesinde parçalı Ay tutulması gerçekleşecek. Parçalı tutulmalar, Ay’ın ışıklarının bir kısmının Dünya’nın gölge konisinden geçmesiyle meydana gelirler. Bu tutulma Avustralya, Afrika, Güney Amerika, Asya ve  Avrupa’nın ülkemiz dahil çoğunluğunda, Antarktika, Kuzey Amerika’nın güneydoğusundan Atlas, Pasifik ve Hint Okyanuslarından gözlemlenebilecek.

Tutulma 139 no lu Saros serisine ait. Toplamda 79 tutulmadan oluşan bu serinin ilki 9 Aralık 1658’de meydana gelmiş. 13 Nisan 3065 yılında ise tamamlanacak. 139 numaralı seriye ait en son tutulma 5 Temmuz 2001 yılında yaşanmış.

Seriyi göz ardı ederek, Oğlak burcunun 24°si civarına bakarsak, yine bu derecede ve sadece 15’ lık fark ile 16 temmuz 2000 yılına gitmekteyiz. Takip edenler  hatırlayacaklardır, gerek bir önceki Yengeç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması gerekse 21 Ocak’ta yaşadığımız Aslan burcunda Ay tutulması bizleri 2000 yılına geri götürmüştü. Orada 2000 yılına yönelik Ülke ve dünya genelinde gerçekleşenlere yönelik bilgiler olduğundan, sizlere tekrar yazmayacağım. Hafızasını tazelemek isteyenler için yazının sonuna Yengeç burcunda Güneş tutulması ve Aslan burcunda Ay tutulmasının linklerini ekleyeceğim.

Bu sefer 139 numaralı Saros’un son yaşandığı tarih, yukarıda da belirttiğim gibi 5 Temmuz 2001 olduğundan, o yıla bir göz atalım; İngiltere’de Tony Blair ve İşçi Partisi seçimleri kazanıyor, Pakistan’da ise Pervez Müşerref cumhurbaşkanı oluyordu.  Filistin’de meydana gelen saldırılarda 7 kişi ölüp, 42 kişi yaralanırken, İsrail de Filistinli bakanı kaçırıyordu. New York’ta İkiz kulelere uçaklar çarpıyor, 5000 den fazla kişi ölüyordu. Bunun karşılığı olarak ABD, Afganistan’ı bombalıyordu. Kabil’de 3000 kişilik uluslararası güç konuşlandırılması kararlaştırılıyordu. Yine İsrail- Filistin arasındaki gerginlikler devam ediyor, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Rehavam Zeevi silahlı saldırıda öldürülüyor, karşılığında ise 23 Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi tutuklanıyordu. Hubble teleskopu, Osiris gezegeninde Güneş Sistemi dışındaki ilk atmosferi  keşfediyordu.

Bizde ise Anayasa Mahkemesi Fazilet Partisini kapatıyor, Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve kalkınma Partisini kuruyor, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer RTÜK yasasını veto ediyordu. Sporda da A Milli Erkek Basketbolcuları Avrupa 2. oluyor, A Milli Futbol Takımı, Dünya kupasına katılma hakkı kazanıyor, Bursaspor ise Galatasaray’ı 5-0 yeniyordu.

Bir noktaya daha dikkatinizi çekmek isterim ki 1628 yılında sadece 1’ fark ile Oğlak burcunun 24°05´derecesinde bir tutulma meydana gelmiş. Bu dönem Osmanlı İmparatorluğu’nda duraklama devri padişahlarından 4.Murat dönemine denk gelmekte. Tarihle ilgili olanlarınızın ilgisini çekebilir.

Sizler de kendi hayatlarınızda yukarıda verdiğim 2000, 2001 yıllarına geri dönerek, neler yaşadığınızı hatırlayabilir ve bu tutulmanın getirilerine yönelik ipuçları yakalayabilirsiniz.

Eski kaynaklarda Sepherial’e göre Oğlak burcunun 3.dekanında meydana gelen yönelik ‘bir kralın ölümünün ve isyanın göstergesidir’ notunu görmekteyiz.

Tutulma döneminde şartlar her ne kadar dik çıkışlarla zorlanacak gibi dursa da dirençle karşılaşılabilir ve adaptasyon sorunları yaşanabilir. Her türlü iletişim sorunlarına açık olunduğundan anlaşmalarda da sorun yaşanabilir. Çıkarlar, eleştirel yaklaşımlar öne çıkarken, yeniden ziyade şartları korumacı yapı belirginleşebilir.

Tutulmaya Oğlak burcu ev sahipliği yapmakta. Oğlak yapısı mantık, ciddiyet, sabır, sorumluluk, çatı kurmak, yönetimle ilişkilendirilir. Gölgesinde hesapçılık, duygusuzluk, aşırı kontrolcilik ve melankoli bulunur. Bu burç devletle, politikacılarla, yöneticilerle, mühendislerle, bilim insanlarıyla, organizatörlerle, iş insanlarıyla, finansçılarla, hesap ve vergi uzmanlarıyla, tarihçilerle, arkeologlarla, inşaat, deri sektörü ile, kütüphanecilerle, arşivcilerle, antikacılarla, maden işçileri ve emekçilerle ilişkilidir. Dolayısıyla tutulma ile birlikte yukarıdaki özellikleri ve bu meslek gruplarına ilişkin gelişmeleri de  daha belirgin gözlemleyebiliriz.

İstanbul’a göre çıkartılan haritanın yükseleninde Boğa burcunu görmekteyiz. Bu burç materyale, dünyevi değerlere, konforuna, güvenliğine oldukça bağlıdır. Bunlarla ilgili problem hissettiği anda direnç, inat, kıskançlık gibi gölgesi ortaya çıkar. Tutulma ve retro Merkür, Mars’ın yükseleni zorlaması, ilişkiler ekseninde ani gelişmelere ve dengenin değişmesine sebep verebilir. Bu da beraberinde sahip olunanı korumaya yönelik tutum alınmasına ve gerekli düzenlemelerin yapılmasına önayak olabilir. Yükselen derecesine Mirach ve Mira sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Mirach, kendine düşkün olmayla, takıntıyla, verimle ve artistik yeteneklerle bağdaştırılır. Mira ise çok yönlülük, yardımseverlik ve dayanıklılık işaretçisidir. Dolayısıyla tutum sergilerken bu sabit yıldızların etkilerini gözlemleyebiliriz.

Tutulmanın Ay’ı Deneb Okab ve Peacock etkileşiminde. Bu iki sabit şartları komuta edebilme yeteneği, cesaret, askerlik ve dövüş sanatlarında başarı ama kibir verir.  Güneş ise Pollux etkisinde! Bu sabit yıldız ise çoklu yönleri irdeleyerek gelen farkındalık ve acı deneyimlerle kazanılan bilgelikle, yazarlıkla ilişkilidir. Dolayısıyla tutulmanın işaret ettiği konuların, karşıt ya da hemcinslerin, bilinçli ya da bilinçsiz yönelimlerin doğasında bu etkiler gözlemlenebilir.

Oğlak burcunda Ay tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

17 temmuz’da  meydana gelecek olan Oğlak burcundaki Ay tutulmasında aileyi, kökleri, anne, babayı ilgilendiren durumlar, iş, kariyer, hedefler, ev, emlak işleri, çocukların kontrol etmekte zorlandıkları durumları, gündelik hayatlarını ve iş ortamlarını ilgilendiren gelişmeler ana başlıklar olarak görülmekte.

Sabit burçların 21-27 ve değişken burçların 7-11 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Oğlak burcunda olan Ay tutulmasından öncelikli olarak etkileneceklerdir. ( Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Bazılarınızın hayatlarında aile ile, kardeşlerle ilgili kopukluklar, parçalanmalar, duygusal ya da fiziksel uzaklıklar yaşanıyor olabilir.  Bu durum belki ters giden bir evlilik, bir aldatma, belki iş için gidilen denizaşırı, uzak yerler ya da para konularındaki anlaşmazlıklar sonucunda doğmuş olabilir. Kayıplar, üzüntüler, ilkelerinize, hedeflerinize olan bağınızı gözden geçirmenizi söylemekte. Kendinizi hangi sahnede, nasıl bir rol biçilmiş oyuncu olarak görmek istediğinizi irdeleyin. Bu doğrultudaki girişimlerinizi kendinize yönelik yeniden doğuş gibi düşünün. Tutulma ile birlikte bunlar da harekete geçmekte. Hayatınızın ana kolonunu oluşturan yolda, ayağınızın altını sağlamlamak ve sizi başarıya götürecek şekilde yürüyebilmek için bazı hedeflerde, belki statünüzde köklü değişimlere gitmek gerekmekte. Her ne kadar ilişkiler sizi sınırlasa da, şartlara yönelik içsel strateji kurarken etki altında kalmadan, sınırlardan, koşullardan uzaklaşarak değerlendirme yapmaya çalışın. Mücadelenin olduğu, kıskançlıkların, anlaşmazlıkların, taşkınlıkların  yaşanabileceği bu yolda, hedefinizi saptıran konudaki tuzakla yüzleşebilirsiniz. Ne yaşarsanız yaşayın bunlar eski kalıpları yıkarak, ileriyi görmeye yardımcı olacak. Uzun soluklu düzenlemelerin yapıldığı bu dönemde, büyümek için hayat bazen yaraya derin neşter atmayı gerektirebilir!  Ya da öyle bir kayıp yaşanabilir ki bu büyümeye giden kapının kilidini açar!   (Isis, Black Moon, Apollonia, Orpheus, Hidalgo, Güneş, Ay, Plutor  , Hybris, Metis, Chariklor  , Eris, Apollonia, Hopi r  )

Yukarıda da dediğim gibi ana kolonu sağlamlamak gerekmekte! Ailenize, köklerinize, evinizle ilgili işlere daha yoğun yönelebilirsiniz. Sorumluluklar artabilir. Aile içinde birtakım eski konuların açılabilir ki bunlar maddi manevi kazanımlarınızı etkileyebileceği gibi, kardeşlerle, yakın akrabalarla da ilgili olabilir. Üstlerle, bürokrasiyle ilgili arkanızdan dönen, fark etmediğiniz bir durum  hisseli para kaybına neden olabilir. Kredi, borç, nafaka, sigorta, prim ödemelerinizi, miras konularını etkileyebilir. Yeni dönem işlemlerde problemli durumlar yaşanabilir. Eski konular ise açılabilir. Davalar söz konusu olabilir.  Yani alacak verecek, para konularına dikkat! Aile içinde beklenmedik gelişmeler oluşabilir. Konunu açılımları haritalarınıza göre  çocuklar, sevgiliniz, kardeşler, yakın akrabalar, parasal konular, iş arkadaşları hatta komşular şeklinde gelişebilir. Bunların çözümüne yönelik girişimde bulunabilirsiniz. Çekişmeler, egonun yükseldiği, tartışmalı, koşturmayı gerektiren durumlar mümkündür. Önceden planlanmış taşınmalar, tamiratlar, mülk alım satımları gündeme gelebilir. İşle, üstlerle, sahip olunan statü ile ilgili sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Aileyi etkileyen kadersel değişimler ki kayıp da  olasıdır. Eski evraklarınızı toparlayabilir, yarım kalmış yazım, çizim işlerinizi, ders, kitap, senaryo, tasarım, reklam gibi yaratıcılık gerektiren materyallerinizi, faaliyetlerinizi yeniden ele alabilirsiniz. Bu dönemde hazırlığını iyi yaptığı konularda farklı yöntemlerle ortaya çıkanların güzel başarılara imza attığını görebiliriz. Soyağacınızı araştırabilirsiniz. Aile sırları ortaya çıkabilir. Home ofis çalışanlar için güzel değerlendirilebilecek süreç. Eski sağlık konuları yeniden gündeminize gelebilir. Sizi bilinçaltınızda yoran,  dışarı vurmak istemediğiniz kırılganlık yaratan konularla ilgili hareketlenebilirsiniz. Şuna dikkat etmek gerekir ki gereksiz risk almayın. Aksi taktirde başarısızlık gelebilir.

2 Temmuz’daki tutulmada belki farkına varamadığınız ya da harekete geçmekte zorlandığınız konular bu tutulma ile bir anda  gündeminize yoğun oturabilir. 6 Ocak’ta yaşadığımız Güneş tutulmasında hayatınıza yönelik yapmanız gereken düzenlemeleri yapmadıysanız artık kaçarının olmadığını bilin! Bazı noktalarda törpülenmeler, yeniden üzerinden geçmeler, belki yön değişimleri ya da bazı şeylerden feragatler kaçınılmaz gelecek. Gözden geçireceğiniz ve sonrasında alacağınız kararların hayatınıza uzun dönem yön vereceğini unutmayın lütfen.  21 Ocak’ta yaşadığınız tutulma ile ilgili olarak da farkında olmadığınız ya da ötelediğiniz durumlarla ilgili aydınlanma ve ivmelenme zamanı. Tutulmaların yeniay, dolunay süreçlerinden çok daha uzun süreleri, en az 6 aylık zaman dilimini etkilediğini hatırlatmak isterim. O yüzden zaman zaman geri dönerek, onları okumak, adım atarken sizlere yardımcı olabilir. Merkür’ün Ağustos’un 4 üne kadar retro olduğunu unutmayın. Hesap kitap, muhasebe, ticarette, alım satım gerektiren işlerde, alınan kararlarda, verilen sözlerde, atılan imzalarda, iletişimde, trafikte, rezervasyonlarda tedbirli olmanızı öneririm. Eski, yarım işlerinize el atın. Banka işlemlerinizin, faturalarınızın, yaptığınız işlerin takipçisi olun. Randevularınızı, rezervasyonlarınızı önceden kontrol edin ve erken gidin. İptaller, ertelemeler, gecikmeler olasıdır. Bu süreçte bazılarınızın elektrikli, elektronik aletlerinde sorunlar yaşanabilir. Veri kaybına karşı bilgisayarlarınızdaki, telefonlarınızdaki bilgilerinizi yedeklemenizi öneririm.  

Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Oğlak burcundaki Ay tutulmasının, yukarıdaki genel özellikleri doğrultusunda, burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

 Koç ve yükselen Koçlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

İkizler ve yükselen İkizler :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Başak ve yükselen Başaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Terazi ve yükselen Teraziler için : Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Yay ve yükselen Yaylar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Balık ve yükselen Balıklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Ülkemiz ve Ay tutulması

Oğlak burcunda meydana gelecek Ay tutulmasında iç ve dışişlerimiz, uluslararası davalar, anlaşmalar, müttefik mi düşman mı sorusunu irdeleyeceğimiz durumlar, diplomasimiz, açık düşmanlıklar, ekonomimiz, ödemeler dengemiz, borçlarımız, yabancı ülkelerle finansal ilişkilerimiz, halkı ilgilendiren her türlü durum, güvenlik, refah düzeyi, bankalar, finans kurumları, ulusal kaynaklarımız ana konu başlıkları olarak görülmekte. Şirketler açısından baktığımızda kurumsal kimlikleri, ortaklıkları, rakipleri, hukuksal konular, rekabet güçleri, mali yükümlülükleri, karlılıkları, zararları ile ilgili gelişmeler öne çıkmakta.

Tutulma, ülke haritamızın Merkür Satürn ikilisini zorlamakta. Bu durum dış politikayla ilgili oluşan baskı nedeniyle yeni bir düzen, bazı şeyleri dengeye oturtma arayışına işaretçi. S400 ve F35 ler, savunma sanayine yönelik tüm anlaşmalar, yapılanmalar etkilenmekte. Baskının iyice arttığını görebiliyoruz. Fakat esas yaptırımlar Eylül ortasını takiben olabilir. Bu dönemde NATO ile ilişkiler zorlanabilir. Uluslararası anlaşmalarda, organizasyonlarda yeniden düzenlenmesi gereken durumlar, ertelemeler, iptaller yaşanabilir. Sırası gelmişken şunu da ekleyeyim; savunma sanayine yönelik projeleri, üretimleri görmekteyiz. Fakat esas yapılanma 2021 ile birlikte diyebiliriz. Affa yönelik gelişmeleri ve muhalefet kanadından parti yöneticilerine, siyasetçilere, düşün insanlarına, gazetecilere, yazarlara yönelik tutukluluklarla ilgili geri planda yapılmış görüşmelerin sonuçlarını görebiliriz. Bu tutulma aynı zamanda ülkemiz siyasi hayatında ciddi değişimlerin de habercisi diyebiliriz. Daha önce de söylediğim gibi partilerde yeni açılanları, bölünmeleri, küçülmeleri, kapanma yoluna girenleri, yönetici ve yönetim kadrolarında değişimleri işaret etmekte. Federe yönetim tarzı ve yurtdışındaki Zarrab, Halkbank davaları gündem yaratabilir. Gizli düşmanlıkların açığa dönmesini çok daha belirgin görebiliriz. Kimin dost, kimin düşman olduğunu daha iyi anlayacağız. Bu durum güvenliğimizi ilgilendirmekte. Yeni operasyonlar gelebilir. Temmuz sonu komşularımızda hareketlilik artabilir. Bunu Eylül gibi agresyonu yükseltmek, provokasyonlar, terör yaratmak adına içeriye taşımaya çalışacaklardır. Kasım ayı başı dahil dikkat etmeliyiz. Güvenliğimizin öneminin altını çizelim.

Yeni kanunlar, çocuklara, gençlere, eğitime yönelik gelişmeler dikkat çekecek. Bu dönem alınacak kararlar, daha sonra üzerinden yeniden geçilmesini getirebilir. İnşaat, emlak sektöründeki daralmaya  yönelik yeni formül aransa da pazardaki durum kolay çözülebilecek gibi durmamakta. Yükselen hattının Uranüs ile birlikte Kronos – Güneş hattını çalıştırması süregelen yönetim sistemini sorgulattırırken, önümüzdeki sene için seçim konusunu da aktif tutacağa benziyor. Aynı zamanda seçilmiş liderlere, yöneticilere, başkanlara yönelik beklenmedik gelişmelerle de karşılaşılabilir. Bu, yetki alanlarındaki kaynakların kullanımında , sahip oldukları kaynaklarında, yetkilerinde kısıtlama, zorlanma şeklinde devam edebilir. Konumunda otorite olanların bazıları için kadersel dönüşüm dönemi diyebiliriz. Meclis ve belediyeler dahil tüm resmi üst yönetimleri kapsamak üzere ani değişimler meydana gelebilir. Mahkemelerde alınacak kararlar, akademik kurumların durumu sorgulanabilir.

Oğlak tutulması finansal olarak da kolay değil. Alınan bazı kararlardan, uygulamalardan geri dönüşler olabileceği gibi, zamlar, vergiler bütçeleri zorlayabilir. Örtülü ödenek, geri plandaki harcamaların yükü borçlanmayı körükleyebilir. Fakat kredi almak, borç bulmak da zorlaşacak diyebilirim. Para piyasalarında spekülatif hareketler, ani iniş çıkışlar yaşanabilir. Kırılganlıklar artabilir. Büyük şirketlerde satışlar, iflaslar beklenebilir.  Tutulmanın esas gündemi bir süredir olduğu gibi siyasi gelişmeler, ekonomik yansımaları ve güvenlik diyebiliriz. Ana akım medyanın  iyice zorlanması, küçük boyutlu yayın organlarını güçlendirebilir.

Yer hareketlerinin yanı sıra sel, deniz ve sulardan, sıvılardan kaynaklı problemler görülebilir. Uçak, deniz  kazaları yaşanabilir.

17 Temmuz günü meydana gelecek olan Ay tutulmasıyla ilgili dünya ve ülkemize ait astrokartografik dahil tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 

https://azadeoksoy.com/2019/07/07/17-temmuz-oglak-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2019/06/21/2-temmuz-yengec-burcunda-gunes-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2019/01/30/21-ocak-aslan-burcunda-ay-tutulmasi/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..