Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '19

 
Kategori
Astroloji
 

Oğlak burcunda Güneş tutulması

Genel anlamıyla Güneş tutulması

26 Aralık 2019 günü saat 08:12  de Oğlak burcunun  04°06´derecesinde halkalı Güneş tutulması meydana gelecek. Yani bu tutulmada Ay, Güneş’in önünden geçerken Güneş’i tam örtemeyecek ve açıkta kalan Güneş diski yerden bakışla Ay’ın etrafında halka şeklinde gözlemlenecek. Tutulma, Doğu Avrupa’dan, Arabistan yarımadasından, Asya’nın tamamına yakınından, kuzeybatı Avustralya’dan, Afrika’nın doğusundan, Pasifik ve Hint okyanuslarından gözlemlenecek.

Tutulma, 132 numaralı Saros serisine ait. 1262 yıllık ve 71 Güneş tutulmasını kapsayan bu seride ilk tutulma 13 Ağustos 1208 yılında meydana gelmiş. Sonlanması ise 25 Eylül 2470 yılında olacak. Bu serinin şu ana kadar en son tutulmasını yakın geçmişimizde yani 14 Aralık 2001 tarihinde yaşadık.

Seriyi göz ardı ederek, Oğlak burcunun 04°si civarına gittiğimizde 25 Aralık 2000 tarihine gitmekte ve 2001 in de bu tutulmadan etkilendiğini görmekteyiz. 2001 deyince akla ilk başta 5000 inin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, Dünya Ticaret Merkezi yani ikiz kulelere yapılan terör saldırısı ile tarihe ‘’kara Çarşamba’’ olarak geçen, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi gelmekte. Merkez Bankası’nı dalgalı kura geçişinin ardından doların 689.000 den 964.000 e fırladığı, faizlerin ise %5200 leri gördüğü kriz! Gelin başka neler varmış, hatırlayalım! Wikipedia yayın hayatına başladı. Kongo Başbakanı Kubila koruması tarafından öldürüldü. George W Bush, ABD başkanı seçildi.  El Salvador’da 7.6 lık depremde 840 kişi yaşamını yitirdi. Hindistan, Gujarat’da 7.7 lik depremde 20.000 den fazla kişi hayatını kaybetti. Helmut Kohl davası 150.000 Euro ceza ödemesi şeklinde sonuçlandı. Near Shoemaker, Eros asteroidine indi. Güney Kore’de Daewoo fabrikasının 1750 işçiyi işten çıkartması sonucu 2000 işçi fabrikayı bastı. İstanbul-Moskova seferini yapan uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra kaçırıldı ve Medine’ye indirildi. Düzenlenen operasyonda bir Türk yolcu, Rus hostes ve bir korsan öldü. NATO, Kosova’da seyreltilmiş uranyum mermisi kullandığını itiraf etti. Sovyet uzay istasyonu Mir görevini tamamladı. Dennis Tito ilk uzay turisti oldu. Tel Aviv’de diskoya yapılan bombalı saldırıda 21 kişi öldü. Peru’da 14 ay içinde dördüncü kez yapılan seçim sonucunda Toledo Alenjandro devlet başkanı oldu. İngiltere’de, Tony Blair seçimleri kazandı. Pakistan’da Pervez Müşerref cumhurbaşkanı oldu. Filistinlilerin 3 farklı bölgeye düzenlediği saldırıda 7 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Ardından İsrail, Filistinli bakanı kaçırdı. ABD, Afganistan’ı bombalamaya başladı. BM, Kabil’de uluslararası güç konuşlandırılmasına karar verdi. Hubble, Güneş sistemi dışında Osiris’te hidrojenden oluşan atmosferini keşfetti.

Ülkemizde ise Gaffar Okkan suikaste uğradı. Konya’da düşen F5 de ilk kadın pilotumuz, Teğmen Ayfer Gök şehit oldu. MGK toplantısında Bülent Ecevit ve Ahmet Necdet Sezer arasında çıkan tartışma sonucunda Sezer toplantıyı terk etti. Kemal Derviş, Ecevit tarafından Türkiye’ye çağrıldı. DGM de Yüksekova çetesi davası görüldü. İBDA/C elebaşı Salih Mirzabeyoğlu idam cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Ağca, 7 yıl 2 ay ağır hapis cezası aldı. TBMM, Merkez Bankası’nın özerkliğine ait yasayı onayladı. Belfast’ta yapılan şampiyonada Ramazan Paliani 57 kg da dünya şampiyonu oldu. Ahmet Necdet Sezer, RTÜK yasasını veto etti. AKP kuruldu. Anayasa Mahkemesi, Fazilet Partisini kapattı. Basketbolda  A Millilerimiz, finalde Yugoslavya’ya yenilerek ilk defa Avrupa ikincisi oldu ve dünya şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Bursaspor, Galatasaray’ı 5-0 lık skorla yendi.

Gerek aynı Soros serisine ait , gerekse aynı dereceler  üzerinde meydana gelen tutulmalar, belirli ortak özelliklerle geleceğe ışık tutarlar. Sizler de 2000 ve 2001 Aralık’ında yaşanan tutulmaların hayatlarınıza etkilerini düşünerek günümüze ait ipuçları yakalayabilirsiniz.

Sepherial’e göre  Oğlak burcunun birinci dekanında meydana gelen Güneş tutulmaları için ‘ Büyük adamların mutsuzluğunu ve kötülüğünü, asillerin ve halkın isyanını simgeler.’ Notunu görmekteyiz.

Oğlak burcunda meydana gelecek tutulma ile yılı kapatacağız. Bu burç sabır, ciddiyet, mantık,  sorumluluk, çatı kurmak, yönetimle ilişkilendirilir. Gölgesinde duygusuzluk, aşırı kontrol, hesapçılık ve melankoli bulunur. Devletle, politikacılarla, yöneticilerle, mühendislerle, bilim insanlarıyla, organizatörlerle, iş insanlarıyla, finansçılarla, hesap ve vergi uzmanlarıyla, tarihçilerle, arkeologlarla, inşaat, deri sektörü ile, kütüphanecilerle, arşivcilerle, antikacılarla, maden işçileri ve emekçilerle ilişkilidir.  Dolayısıyla tutulma ile birlikte yukarıdaki özellikleri ve bu meslek gruplarına ilişkin gelişmeleri de  daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Tutulma döneminde hırsı, kararlılığı, şartların zorlanmasını fazlasıyla hissedeceğiz. Fakat istikrarlı sonuç biraz zor. Acımsızlığın öne çıkabileceği, empati kurmada, iletişimde, algıda sorun yaşanabileceğini ve çıkarların önde olacağını hatırlatmalıyım. 

Yükselende İstanbul’un batısı için Yay, doğusu için Oğlak burcu bulunmakta. Yay, dışadönük, bilgi, büyüme, gelişme odaklı olup gölgesinde gereksiz risk alma, fanatikleşebilme, objektiflikten uzaklaşma ve dağılma bulunur. Oğlak ise yukarıda da bahsettiğim özelliklere sahiptir. Dolayısıyla bulunduğumuz bölgeye düşen yükselen burç doğasında dışavurumlar belirlenecek. Bazen bazı şeyler feda edilecek. Taşın altına el konulacak. Çok daha fazla emek harcanması, çalışılması gerekecek. Acı ya da tatlı deneyimlerle toplumsal durumumuzda, ilişkilerde, para, değer, aile gibi konularda önemli değişimler kaydedeceğiz. Yükselene Etamin ve Polis sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Bu sabitlerden Etamin, yalnızlığı sevme, prestij kaybı, felsefik çalışmalara yakınlıkla, Polis ise başarı, hırs ve buyurgan tutumlarla ilişkilendirilmiş. Böylelikle bu özellikleri tutulma döneminde davranışlarda gözlemleyebiliriz. Polis, Güneş ve Ay ile de ilişkili olduğundan, sahip olduğu doğayı gerek ilişkilere gerek ilgili olaylara yansıtacaktır.

Güneş ve Ay’ın ise Kaus Australis ve Kaus Medius etkileşimlerini görmekteyiz. Bu sabitler kurumsallık ve adaletle, zihinsel uyarıcılıkla, insani düşüncelerle, sahip olunan mantığa göre güç uygulamakla ve güç ve esnekliğin harmanlanmasıyla ilişkilendirilmiştir. Tutulma dönemi olaylarında ve ilişkilerde bu etkileri bizlere hissettirebilirler.

Oğlak Güneş tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

26 Aralık’ta meydana gelecek Güneş tutulması kişilerin doğrudan kendilerini ya da en yakınlarını ilgilendiren her konuyla ilişkili. Örneğin sağlık, motive olduğu şeyler, fiziksel görünümü, karakteri, kendini ifadesi gibi durumlarla ilgili yeni başlangıçlara dikkat çekmekte.

Öncü burçların 0-8, sabit burçların 16-21 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Oğlak burcunda meydana gelecek Güneş tutulmasından öncelikli olarak etkileneceklerdir. ( Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

Hayat sizi belki ihanete, terke, her türlü ilişki probleminin içine itti. Ya da işinizde, sosyal, finansal durumunuzda bir türlü istediğiniz iyileşmeyi sağlayamadınız. Ben artık gözler önündeyim dediğiniz noktada bir şeyler ters gitti ve yarıda kaldı. Belki ailenizle problemleriniz var. Her ne probleminiz varsa, onu çözmeye çalıştınız ama olmadı. Hayatın akışını anlamaya çalışayım derken, kendinizi bir labirentin içinde hapsolmuş, tükenmiş hissettiniz.  Tutulma, hayatlarda aksayan, iyileştirilmesi gereken, bereketin, sevginin, huzurun, ışıldamanın arzulandığı konular için işaret fişeği gibi. Adeta bir dönüm noktası ! Bu dönemde eski sağlık sorunları yenide ortaya çıkabilir. Düzeldi dediğiniz şeylerin çözümü zorlayabilir. Şartların en dibine inerek kazınmasını, temizlenmesini yani çok daha fazla emek harcamanızı gerektirebilir. Bu da kaçıp gitme arzusunu, bazı şartların, ilişkilerin kopuşunu beraberinde getirebilir. Tutulma, ikircikli konuşanları, hilebazları, yalancıları, yanlış bilgilendirenleri, şartları manipüle edenleri de çevremize getirebilir. Bu dönem eve, aileye, vatana ait güvenlik bilincinin önemsenmesi gerekliliğini öğrenilebilir. Sadece hastalıklar değil, alkole bağlı problemler de üzerinde gidilmeyi gerektirebilir. Savunmaya geçme ve aşırı tepkisellik gözlenebilir. Bir şeylerin  kurbanı olmadan, olan sorunları düzenlemenin yolu ise kontrol ederek, olanı en dibinden temizleyerek, hem kendi hem de başkalarının ihtiyaçlarını gözetip, hakkaniyetle, sistemle, gereksiz riskten uzak yürüyebilmekten geçmekte.  Oğlak tutulması, hayatlarında yol ayrımına gelenler için bitirici adımları beraberinde getirmekte. Neşteri yaraya derin atmayı unutmayın!   (Gad Kad, Ariadne, Deucalion, Lachesis, Panacea, Cupido, Chiron, Güneş, Ay, Jüpiter, Chiron, Europa, Pholus, Aesculapia, Icarus, Hades, Ophelia, Atropos, Hekate)

Gelişimimiz, büyümemiz, değişimimiz adına sağlam adımların atılmasına, gerekli düzenlemelerin yapılmasına olanak tanıyan bir tutulma. Kararlı, sabırlı, ketum adımlar atılabilecek bir süreç.  Sosyal statünüzle, ilişkilerinizle, finansal konularla, aileyle, içinde bulunduğunuz gruplarla ya da ilgili beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Haritası destekleyenler için ödüllenmeler, başarılar gelebilir. Hayatınızın odak noktası haline gelmiş konu ile ilgili sonuca giden adımı atmak durumunda kalabilirsiniz. İlişkiler ve durumu akılcı ele alınıp, sonucu iyi ya da kötü olsun, ciddi yorumlanacaktır.  Çıkışlarınızın, tutumunuzun gereksiz abartıdan, yüksek tondan uzak olmasına dikkat edin. Aksi taktirde kaş yapayım derken  göz çıkartabilirsiniz ve emeğiniz heba olur. Karşınızdakilerle iletişimde dikkatli olun. Size sunulanları dikkatli okuyup, inceleyin. Bilginin doğruluğunu kontrol edin.  Bu dönem bazı kurnazlar yanlış yönlendirebilirler. Hileye başvurabilirler. Bu durum beklenmedik bir anda işleri gerebilir. Daha önce düştüğünüz kaotik durumu yeniden hatırlatabilir. Fakat burada dışınızda gelişen şartları doğru okuyup, parçaları yerli yerine oturtup, değerlendirirseniz böylesi bir durumdan kurtulabilirsiniz. Açıkçası hukukla, etikle, doğru ile ilgili konularla yüzleşebiliriz. Bu tür işler ortaya dökülürken, karmik durumları da beraberinde sürükleyecek ve yapanlar eski çevikliklerini sergileyemeyebilirler.

Oğlak tutulması hayatınızın çatısı diyebileceğimiz türde gelişmeleri de anlatmakta. Aile ile ilgili her türlü gelişmeyi de işaret etmekte. Burada sağlık konuları gündeme gelebileceği gibi kredi, borç, vergi, nafaka, miras gibi akçeli işlerle de uğraşabilirsiniz. Aile içinde ya da bürokraside çözülmemiş, belirsiz, durumu  şaibeli konularınız varsa onlarla uğraşabilirsiniz. Eğitim konularına, yurtdışını, yabancıları ilgilendiren işlere efor harcayabilirsiniz. Çocuklarınızı ilgilendiren gelişmeler gündeminize oturabilir. Yaratıcılığınızı hedeflerinizde ve bunu topluma sergilemede kullanabilirsiniz. Adaleti, hak hukuk kavramını, etiği, bilgiyi, bilimi  gözeterek   yaptıklarınızla, belki ömrünü tüketen bir şeyler gitse bile uzun soluklu, sağlam yürümeyi sağlayacak etkiler yaratabilirsiniz. Öncelikle haritası destekleyenler, ardından bilinçli kullanabilenler bu tutulmadan maddi manevi değerle çıkabilirler. Öte yandan ne yazık ki bazıları acımasızlığı, şiddeti, karşısındakini kurban edebilmeyi bu dönem rahatlıkla uygulayabilir.

Oğlak tutulmasının Mars’ı, 6 Ocak 2019 günü yaşadığımız tutulmanın Venüs’ünü tetiklemekte. Bu tutulmanın hayatınıza etkilerini ilişkiler ve finansal boyutuyla hızlı bir şekilde açığa çıktığını ve sonuca gittiğini görebilirsiniz. Yaşayacağımız tutulma aynı zamanda 2 Temmuz’da yaşanılan Yengeç tutulmasının da  hayatlarımızda iyice belirginleşerek, hızlanmasına sebep olacaktır. 6 Ocak ve 2 Temmuz tutulmalarının hayatlarınıza etkilerini hatırlamak isterseniz, ekteki linklerden faydalanabilirsiniz.

Oğlak burcunda Güneş tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Oğlak burcundaki Güneş tutulmasının, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

İkizler ve yükselen İkizler :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Başak ve yükselen Başaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Terazi ve yükselen Teraziler için : Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Yay ve yükselen Yaylar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  :    Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Balık ve yükselen Balıklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borç, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları

Ülkemiz ve Oğlak burcunda Güneş tutulması

26 Aralık günü meydana gelecek olan bu senenin son tutulmasında dış ilişkilerimiz, uluslararası anlaşmalar, davalar, müttefikler, açık düşmanlıkları ilgilendiren gelişmeler ana konu başlıkları olarak görülmekte. Şirketler açısından baktığımızda  ortaklıkları, rakipleri ve  rekabet şartlarını, iş  kapasitelerini ve hukuksal konuları ilgilendiren gelişmeleri gözlemleyebiliriz.

Oğlak burcundaki Güneş tutulması ülkemiz haritasında yükselen, Ay, Pluto karşısında ve Mars ile zorlanmakta. Tutulma ile birlikte uluslararası ilişkilerimizdeki gelişmeler daha baskın hale gelirken, halkı, içişlerini zorlayan, baskı yaratan, değişimi, dönüşümü anlatan durumlar oluşabilir. Var olanla daha açık karşı karşıya kalabiliriz. Uzun bir süredir ortaklık, müttefik kavramını sorgulamaktayız. Artık bazı ilişkiler için dönüm noktası dönemi geldi diyebiliriz. Dışarıdan, ortaklıklarda, müttefiklikten çok içimizde kenetlenmenin, kendi gücümüzün faydasını göreceğimiz etkiler altındayız. Nato ile ilişkilerimiz ve savunma sanayine yönelik anlaşmalarla ilgili gelişmeler yine dikkat çekebilir. Ocak ayının ikinci yarısından sonra baskılar biraz daha artabilir. Gerek şirketler, gerek konumunda üst düzey yöneticiler için şimdiye kadar direnç gösteren şartlar, tutulma ile kırılma yoluna girebilir. Finansal anlamda tüm zorlanmalara rağmen bu tutulmada Uranüs’ün desteği, bazı farklı yöntemlerle konuların tolere edilmesine yardımcı olabilir. Fakat Mars’ın , Gad ile birlikte Şubat 23 civarı tutulmayı tetiklemesi şartları ivmelendirebilir. Tutulmanın Mars’ının, 15 Temmuz darbe girişiminin Mars’ının üzerinde olması, açık düşmanlıklar alanına yerleşmiş bir tutulmada dikkati çekmekte ve tedbirli olunmasını işaret etmekte. Hukuksal konular, uluslararası davalar gündeme gelebilir. Bankalar, üst düzey yöneticiler, konumunda otorite olanlarla ilgili gelişmeler yaşanabilir. Bankaların, finans kurumlarının rekabet gücü test edilebilir.  Örtülü harcamalar artabilir. Kredi, borç anlaşmaları yapılabilir. Önemli konumdaki kişilerin sahip olduğu varlıklara yönelik davalar, cezai yaptırımlar söz konusu olabilir. Yetkinlikler test edilebilir ki otorite, lider, ceo, üst yönetici gibi pozisyonda olanlar içinde önemli güç ve konum  yitirenler olabilir.  İllegal yapılanmalarla ilgili gelişmelere şahit olabiliriz. Tüm bunların arasında sınır dışında ve içeride güvenliğimiz yine en başlarda önemini korumakta. Af, tutukluluklar yine sıcak gündemden bir tanesi. Uzun zamandır söylediğim yeni partilerin ortaya çıkışı, siyaset içindeki köklü değişimler devam ediyor. Kadına şiddet maalesef gündemdeki yerini korumaya devam edebilir. Gençlerimizi sahnede daha aktif görebiliriz. Eğitimle ilgili değişimler devam etmekte. İnşaat sektörü ve çiftçilik, madenlerimize, doğal kaynaklarımıza yönelik gelişmeler yeni düzenlemeleri getirebilir. Dünya genelinde hava şartlarında uç denilebilecek değişimler yaşanabilir. Seller ve soğuk hava şartları kendini yoğun hissettirebilir.  Deniz ve hava yolları sorunları, kazaları olasıdır. Tutulma depremleri de tetikleyebilir.

Yaşayacağımız Oğlak tutulması, 6 Ocak ve 2 Temmuz’da yaşanılan tutulmalara da etkimekte, şartları çözümlenmek üzere hızlandırmaktadır. Bu iki tutulmanın linkini sayfanın sonunda bulabilirsiniz.  

26 Aralık Oğlak Güneş tutulmasına ait astrokartografik dahil tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

https://azadeoksoy.com/2019/12/19/26-aralik-oglak-burcunda-gunes-tutulmasi/

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..