Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '16

 
Kategori
Astroloji
 

Oğlak Burcunda Merkür Retrosu (19 Aralık 2016 – 15 Ocak 2017)

Oğlak Burcunda Merkür Retrosu (19 Aralık 2016 – 15 Ocak 2017)
 

19 Aralık’ta Durağan konuma geçen Oğlak burcundaki Merkür; 21 Aralık’ta Retro sürecine başlayacak. 5 Ocak 2017’de Yay burcuna geri dönecek ve 8-9 Ocak durağan günlerini tamamlayarak 10 Ocak’ta ileri gitmeye başlayacak. Retro bitiminde ve yeni yılla birlikte hayata geçirmeyi plandığımız konu ve anlaşmaları 14 Ocak sonrasına denk getirmenin daha doğru olacağını görüyoruz.

Zorlu bir sonbahar döneminin ardından kışa geçmeye hazırlanırken, bir yılı geride bırakmanın düşünceleri sarıyor benliğimizi… Yaşamakta olduğumuz Merkür Retro süreci de bu arınmaya eşlik ediyor ve salıveriyor aklın iplerini… Son aylarda yaşadığımız olaylarla birlikte aldığımız kararları kendi iç dünyamıza dönerek gözlemlemek; çözüm kapılarını beraberinde getirecek.

Son zamanlarda üst üste gelen olaylar bizleri faklı yol ayrımlarına getirerek seçimler yapmaya zorladı. Hayallerden yola çıkarak, gerçekliği yaşamanın peşine düştük.  Bazen hatalar, bazen yanlışlar yaptık. Geçmişten gelen geleneklere ve kurallara göre kendi dilimizde doğrular, formlar oluşturduk. Şimdi bu geleneksel ve kökleşmiş fikirlerin yerine yenisini ekleme, bunu yapabilmek için iç gözlem halinde kalarak zihnimizin kontrolünü ele geçirme zamanı…

Değişimin tüm parçalarda tezahür etmesi gereken bu AN dave ÇAĞ’da;  bireyin kendine dönerek ve makro uyanışa geçebilmesi için dış dünyada insanlar ve olaylar aracılığıyla deneyimler yaşaması gerekiyor. Bu yaşanan deneyimlerle belli süreçlerde tekrar karşılaşma, önemli ders ve deneyim yaşadığımız insanlarla karmik görevlerimizi tamamlama Merkür Retro zamanları gerçekleşiyor.

 Uzun süredir askıda kalan işlerimizin bu zamanlarda cevaplanması, beklediğimiz haberlerin gelmesi, günlük hayatta zihinle hallettiğimiz her türlü alanda yaşanabilecek gecikmeler ve aksaklıklar Merkür retronun en çok bilinen etkileri arasında yer alıyor. Elektronik ve ev aletlerinde arızalar, evde tamir isteyen durumlar, elektrik kesintileri, internette kopmalar ve yavaşlamalar, trafikte bekletici koşullar zamanı iyi kullanabilmeyi gerektirecektir.

Oğlak burcundaki Merkü Retrosu; kurumsal düzlemde yaşanacak değişim ve düzenleme zamanlarına işaret ediyor. Kamu, Kurum ve Kuruluşlarda, İş ve Çalışma Politikalarında yapılabilecek yeni yasal düzenlemeleri gündeme taşıyabilir. Yeni yıla ilişkin yeni yasalar ve yasal düzenlemeler; Merkür’ün Retro sürecine denk gelerek askı da kalabileceği bir ortama ulaşabilir.  Ekonomi ve finans anlamında da yeniden yapılanacak olan durumların Ocak sonunda tamamlanacağını görüyoruz.

Otorite konumundaki kişilerle diyaloğa girebilir, katı kurallar, gelenekler, görenekler ve fikirlerle karşılaşabiliriz. Mücadeleye çekilebileceğimiz ve sabırlı olmamız zamanlar olabilir. Sistemin yenilenebilmesi için olayların bu şekilde akması toplumsal statü ve saygınlıkla ilgili düşüncelerimize şekil verecek. Toplum önündeki imajımızı ve gelecekle ilgili hedeflerimizi yenileme ihtiyacı hissedebilir, ihtiyacımız olan şeyleri zaman akışında bulabiliriz.

Nehrin sakin sularında kışa doğru yol alırken, sakince ve akışa güven duyarak;

 Yol da Işık’la parladığımız güneşli günler dilerim…

Sevgiyle…

Miray Ertuğrul 

2017 yılına ilişkin danışmanlık almak, bireysel yaşamınızdaki süreçleri Astroloji ışığıyla aydınlatmak için miray.ertugrl@gmail.com’a yazabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. 
 
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..