Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Oğlaklar

Oğlaklar
 

Oğlaklar


Oğlaklarla Kuzular Arasında Fark Var Mı ?

Aslında minik bir kuzu fotoğrafı olsaydı çok daha iyi olurdu ama buraya kendi çektiğim masum oğlakların fotoğrafını koydum. Memleketimizi yönetenler de bizi tıpkı bu oğlaklar gibi görüyorlar. Karnın bir şekilde doyuyor değil mi (karnı aç yatan çok insanımız olsa da. Ağustos'a ne kaldı şunun şurasında 2 ay daha sabret, o zaman kurarız illerde ve ilçelerde bize ait olan belediyelerde birer ikişer iftar çadırı doyururuz sizleri sizden sömürdüklerimizle) doyuyor. O zaman ne yaşadığın yerin bir önemi var bizim için ne de nasıl yaşadığının. Biz zamanı geldiğinde senin yanına uğrarız, ithal pirinç, ithal kuru fasulye, ithal nohut ve yandaş medyamıza ait firmadan temin ettiğimiz makarna, %100 ayçiçek yağı dediğimiz pamuk yağı katkılı yağı, yakında kirlilikten dolayı gölde bile temin edemeyeceğimiz tuzu, ülkemizde üretebilecekken dışarıdan da aldığımız şekeri bir pakete koyar senin oylarını toplamaya geliriz. 18-20 yaşındaki işsiz, güçsüz gençleri 400-500 metre karanlık, karbon monoksitli dehlizlerde karın tokluğuna çalıştırarak ve ayda bir 20-30 tanesini öldürerek (biz de genç nüfus ne de olsa çok, biri gider, biri gelir) çıkardığımız kömürlerin kötülerini ve ucuz ve kalitesiz kömürü ise yerel seçimleri beklersen o zaman getiririz.

Bizim memlekette gençlerin sayısı çok fazla. Gençlerin ve çocuklardan oluşan yaklaşık 15 milyonluk bir kitle okula gidiyor. liseyi bitirenlerin çoğunluğu ya her ilçedeki binası güzel ama içi boş meslek yüksek okullara ya da her ilde en az bir tane olan üniversiteye gidiyor. Üniversiteye gidersen en az 4-5 yıl, meslek yüksek okuluna gidersen en az 2-3 yıl daha iş hayatına geç başlarsın bir de en az 6 ay ya da 15 ay son tartışmalarlar en az 1 yıl olacağı üzerinden hesaplarsan yaş olur en azından 26-27. 3-5 yıl da iş aramakla geçer, yaş oldu 30. Ülkenin genç insanlarının yarısı bu şekilde geçiriyor zamanını. 30-50 yaş arasında çalışan bir grup var ki. Eğer bunlar kendilerini geliştirdiler, iş kurdular ise yandılar demektir. Bunlardan her türlü vergi en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak alınır. Her zaman elektriğe, benzine, tüpgaza yapılan zam yeterli gelir sağlamayabilir. Çünkü başka ülkelere gitmek ve o ülkelerin kültürünü sosyo-ekonomik yönlerini görmek, ticari ! ilişkiler yapabilmek için vatandaşın vergilerinden elde edilen geliri kullanmak gerekir ki uluslararası işlerle ülke için yeni iş olanakları sağlanabilsin.

Konu çok geniş ve her konuda yazılacak çok şey var. Ha oğlak olmuşuz ha da kuzu önemli olan bilinçli olalım, bir şeyler okuyalım ve her gördüğümüze inanmayalım.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..