Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Oğluma 10 öğüt

ENGELLİ BABANIN  BAŞARILI  OĞLUNA 10 TAVSİYESİ

İşitme Engelli yazar bir baba olarak hayatta başarılı olmuş  oğluma 10 nasihat etmek istedim. Bunu da  sizlerle paylaşayım da başarılı olmak isteyenler belki faydalanır diye düşündüm.  Başarılarımızı paylaşırsak o zaman hayat bizlerin birlikteliğine bakarak bize  imkanlarını sunar belki. “Bir elin nesi var iki elin sesi var , bazılarının da ona tavsiyede bulunan babası var işte.

1.Oku.. Oku.. Oku…

Allah(CC) in peygamberine ilk emri, hemde şiddetle emredilen ilk emri Oku olmuş. Bunu  kendisine hayat felsefesi yapan insanlar belki çok başarılı olamamışlar ama hiç olmazsa başkalarına da muhtaç olmamışlardır. Bu yüzden ben de sana ilk  nasihatımın Oku olmasını istedim.

1.Planlı Çalışma

İnsanın okumayı sevdikten sonra, ödevlerini zamanında yapması, derslerini  ciddiye alması ve  konuları işledikten sonra da hemen konunun testlerini çözerek  konuyu pekiştirmesi hem okulda başarılı olmasını sağlar, hem de planlı yaşayan insanlar hayatta  daha başarılı olurlar

1.Hataya bak

Hata yapmak insana mahsustur. Ama hatada ısrar etmemek sadece er kişinin işidir ve  hatasını tespit ederek o hatayı tekrar etmemeye çalışmak da  er kişinin değil en er kişinin  işidir. Hatırlarsan 3 aşamalı sınavda  hatalarını azaltarak sıfıra düşürmüştün. Bunda da  hatada ısrar etmemenin büyük payı vardır.

1.İnatçı ol

Sevgili oğlum, inşatçı olmak bazen çok iyidir ama başarılı olmakta inatçı olmak lazım. Bazen gençlere bakıyorum da bizlerden kaçmakta gösterdikleri inadı, bizlerden faydalanma inadı olarak değiştirseler o zaman hayatları daha güzel olacak. Sana da başarılı olmakta ve kötülükler ile mücadelede inatçı olmanı tavsiye edeceğim.

1.Dersini derste dinle . Nasihat edenleri  de dinle iyi dinleyici ol.

Dersini derste can kulağı ile dinleyenler  Hayatta da güzel konuşmaları da dikkatle dinlerse  dinlemeyi öğrenirler ve  dertleri de dinleyen insanlar, çevresinde sevilen sayılan insanlar olurlar ve  hayat   onlara  dinlemek  ile güzel gelir. Allah ın 2 kulak yaratması üzerine de düşünmek gerekir.

1.Doğru Arkadaş

İnsanlığın olduğu yerde arkadaşlıklarda vardır ve arkadaşını güzel insanlardan seçenler her zaman başarıya yakın insanlardır. Çünkü doğru arkadaş her zaman  insanı başarıya doğru götürür ve  insana ne zaman nasıl faydalı olacağını da öğretir.

1.Kötü Alışkanlıklar

Doğru arkadaş da kötü alışkanlıklardan uzak kalan  insandır ve  kötü alışkanlıklarda kötü arkadaşlardır. Ben hayatta her zaman kötü arkadaşlardan da kötü alışkanlıklardan da her zaman uzak durdum ve bu da bana başarı  getirdi. Senin de bunlara dikkat ettiğini görmek beni mutlu etti.

1.Sporu Önemse

Sağlam Kafalar sağlam vücutlarda bulunu diyenler ne güzel söylemişler. Sporu önemseyen insan hem mutlu olur hem de dinç kalır. Velev ki yürüyüş yaparak bile olsa spor yapan insanlar hayatta  dinç ve sağlıklı kalmanın   gururunu yaşar. Senin sporu benden daha çok sevmen hayatta benden daha çok başarılı olacağının habercisi bence.

1.Anne babanı iyi anla

Anne ve babasını iyi anlayan , onları seven, onları dinleyen insanlar her zaman başarılı olurlar. Ben baba  bedduası alıp de  ömür boyu iki yakası bir araya gelmeyen insanlar tanımaktayım. Anne ve babasını çok sevenler ve onları dinleyen insanlar her zaman bu duaların gücü ile güçlenirler ve güçlü insanda hayatta zorluklara ve kötülüklere göğüs gerecek gücü kendisinde bulur her zaman.

1.Zamanı planla

Zorluklar her zaman zamanı planlayamamaktan gelir. Öyle ki kime ne zaman zaman ayıracaklarını bilemedikleri için kendilerine faydalı olacak insanları çevresinden uzaklaştırıp da  kendisine faydalı olmayan şeylere yaklaşan ve  zaman ayıran insanlar her zaman zararlı çıkarlar. Sen iyi güzel şeylere ve sana faydalı olacak insanlara zaman ayırmayı her zaman  dengelersen başarı da seninle olur.

Bunları hayatta uygularsan 10 numara üzerinden 10 alacağın bir hayatın olur. Böyle hayatın olmasını temenni eder, gözlerinden öperim.

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..