Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '08

 
Kategori
Aile
 

Oğlumun masalları

Bizim oğlan 3 yaş 8 aylık, dil pabuç kadar hayal gücü anasından da geniş... kendisine has bir dünyası var.

Oğlumuz masal ister, ama nasıl ister.

Başlarsın “Keloğlan...”

“Hayır adam kel olmasın, eşeği de olmasın, kralın kızıyla da babası evlensin vs…”

Ya da pamuk prenses ve yedi cüceler diyelim… diyemezsin hemen atlar. “Cüce olmasın iki tane tamirci olsun, lastik patlasın ve karavanla denize gitsinler” sen artık kurgu ve sabır gücüne göre mümkün olan en kısa ve makul yollarla verileri bağlarsın.

Kendine has korkuları da olduğundan asla endişe verici en ufak bir girizgah bile yapamazsın. Örnek ; Hansel ve Gratel asla izinsiz evden ayrılmamışlardır ve anneleriyle beraber ormanda gezerken pastadan evi kırılan amcaya yardım ederler…

Kırmızı başlıklı kız da ormanda elma kurduyla karşılaşır ve onu evine bırakıp eve döner.

Kahramanlar devamlı anneleriyle gezerler ve asla kaybolmazlar.

Fenerbahçeli ev, tamirci Bob ve denizden tesadüfen çıkan asker postalı ise en favori kahramanlarımızdır. Asla klasik masalları doğru haliyle öğrenemez çünkü sıkıntıya gelemez tavşanla kaplumbağanın hikayesine bile tahammül edemiyor ki şöyle anlattırıp 20 kere de tekrar ettiriyor ki gerçek değişsin “tavşan tam zamanında uyanıp hakkı olan zaferi kazanır” Ben de onun sayesinde aslında ne garip öyküler dinlediğimizi fark ediyorum. Üvey anneler kahramanı kakalar, peşine kurt düşer, karnından babaannen tek parça çıkar, zavallı hayvan acıktı diye karnına taş doldurulur vs.

Son anekdotu da şöyle;

Bu gece, isimleri karbeyaz ve kömür olan iki yavru kedi sorunsuz şeklide öyküde dolaşıp bizim oğlanın kafasında tedirginlik yaratmadan görevlerini yaptılar. Neyse masal bitti ama bizimkini kafasına yatmayan bir şey olduğu belli, kıvranıyor. “anne” dedi. “Masalda aslında 5 kedi varmış isimleri de..” diyip bir çırpıda sıraladı “ kömür, ateş, mangal, duman, et !”

Erzurum’lu olduğu her halinden belli !( kömür der demez aklına etten başka bir şey gelmemesinden…)

ELİF

 
Toplam blog
: 39
: 625
Kayıt tarihi
: 31.07.07
 
 

34 yaşına girdim profilde hala 30 yazıyor bir türlü değiştirmeyi beceremedim, dur bakalım bu sefe..