Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Oğlumun yüz bakımı

Oğlumun yüz bakımı
 

SOYA SÜTÜ VE LİMON SUYU İLE YAPILAN YÜZ LOSYONU


Oğlum lise ikide. Ergenlik döneminde bir çok gençte görülen ergenlik sivilceleri onu da zaman zaman sıkıntıya soktu. Markette satılan en kaliteli yüz bakım setini bile denedi. Ama bir cilt doktoru o markanın yüzde sekseninin su olduğunu söyleyip kendi önerdiği bakım setini önerince her şeyi bir yana bıraktı bizim oğlan.

Diğer bir yöntem denedi. Beslenmesine dikkat etti. Tatlı, et vs hepsini bırakıp sadece sebze yedi biraz da beyaz eti olan balık türlerini ...Et pahalı olduğu için benim de işime geldi ama evdeki diğer üyeler durumdan hoşnut değildi. Ama yılmadı ve sonuç inanılmaz. Bir tek sivilce kalmadı. Şimdilerde bizlerle aynı yiyecekleri yediği halde eskisi gibi akne sorunu yok.

Ama gençlerin sorunu biter mi? Tüy ve yüzde sakaldan yoksun olan Japonların aksine Türk yanı ağır basınca sakal yoğun bir biçimde çıkmaya başlayınca bu kez başka sorunlar yaşamaya başladık. O güzelim kaşlar kısaltıldı ..burada erkekler berbere gittiklerinde kaşları da bir güzel alınır. Şaşırtıcı değil mi ? İlk gördüğümde saçımı başımı yolacak halde idim ama kendimi üzmekle kaldım. Kız erkek kaşlar alınıyor sekil veriliyor. Burada farklı olmak alay vs ye neden oluyor da.

Kaşların sorunu çözüldü ama koyu olan sakal sorunu nasıl çözülecek. Bizim oğlan çözümü İNTERNETTE bulur. Kullandığı malzemeler soya sütü ve limon suyu. Burada soya sütü meyve suyu gibi kutularda satılıyor. çok besleyici ben de severek içiyorum... ama bizim oğlan soya sütünü ısıtıp limonla kesilmesini sağlıyor posayı kullanmıyor. Eklediğim resimde görülen sıvıyı buzdolabında korumaya alarak zaman zaman yüzüne sürüyor. Sakalının azaldığını söylüyor. Azalma oranının kişiye göre değiştiğini ama bu karışımın kendine iyi geldiğini söylüyor. Aslında posa da tüylerin azalmasında kullanılırmış.

Okula giderken formasının üstüne giysilere sinen kokuları azaltan speyler sıkılıyor. Banyo sonrası saçlarını özenle kurutuyor...ve jölelerle şekil veriyor.

Kısa saçını havlu ile kurutan ve eliyle söyle bir karıştırıp şekil veren sevdiği bir iki parfüm dışında hiç bir makyaj malzemesi kullanmayan yüzünü sabunla yıkadıktan sonra kurulayan ben çocuklarımın kendilerine bakımını biraz imrenerek gözlüyorum. Annem makyaj nedir bilmezdi belki ona çekmişim ama yüzüne salatalığı soyduktan sonra yapıştıran babaaanem kadar bile olamadım. Pırıl pırıl bir cildi vardı. Kendi çocuklarım ise zamanın akışında buranın modasına uymakta....

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..