Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Öğrenci evleri mi? Ergenlikten evliliğe problemler mi?

Öğrenci evleri mi? Ergenlikten evliliğe problemler mi?
 

Bir öğrenci evi hatırası


Birey 15 yaşlarında ergenleşir, 18 yaşında ceza ehliyetine kavuşur ama öğrenciliği bitene kadar davranış özgürlüğüne kavuşamaz ve evlenene kadar da a seksüel varsayılır.

1960 lı yıllardan sonra oluşan öğrenci evleri yaşam tarzının en özgürleşmiş haliyle şimdi en üst düzeyde gündeme getirilmesi olumsuz gibi görünüyorsa da aslında ergenlikten evliliğe gençlik yaşamının problemlerinin açıkça tartışılmasını ortaya çıkardığı için durumdan faydalar üretilebilir.

Hangi ebeveyn ergenleşen çocuğunun cinsel yaşamını düşünmektedir. Beslenmesi, dışkılanması, giyinmesi, davranışı, eğitimi yani herşeyiyle ilgilenilen çocuk ergenleştiğinde bu durumu en tehlikeli şekilde keşfetmesine bırakılmaktadır. Yani cinsiyetini belirleyen ana faktör olan cinsellik cahilce göz ardı edilmektedir.

Eğer üniversite öğrencisi 18 yaşında ceza ehliyetine kavuşuyorsa, yaşam tarzına kim müdahele edebilir? Kim ne diyebilir. Eğer müdahale edilecekse ceza ehliyeti yeniden tanımlanmalı veya 25 e çıkarılmalıdır. Bir ara milletvekili yaşı 18 e indirilsin diye tartışılırken şimdi milletvekili olabilir diye konuşulan gencin hayat tarzına müdahale edilmesi gündemde; hani bu ne lahana turşusu bu ne pehriz misali!

Aslında ne milletvekili olabilmeleri, ne de hayatlarına müdahele edilmeleri anlaşılmazdır. ANA problemleri kendilerini hayata akılcı sağlıklı hazırlamaları için gerekli düzenin oluşturulmasıdır. 

Benim için öğrenci çok enteresan kavramdır; bireysel ve toplumsal sorumluluk için hazırlanma dönemi olan öğrenciliğin ekonomik ve sosyal problemlerle boğuşmalarla yaşanması durumu vahimleştirmektedir.

Ortalama düzeyde yaşam için gerekli harcama gücü olmayan öğrencinin beyinsel verimliliği mümkün mü? veya yurtlardaki yatak sayısı yeterli değilse öğrenci nerede kalacaktır. EN VAHİMİ DE mezuniyeti halinde alacağı diplomanın piyasa değeridir; yani iş bulup bulamayacağı veya kazanacağı parayla hayatını hangi düzeyde oluşturacağıdır.   

Ergenlik sonrası problemleri sıralarsak;

Cinsiyet eğitimi ve yaşamı olamayan biri,

Kendini tanımadan yaşamsal tercihler yapan biri,

Meslek edinmenin değerinin öğretilememesi,

Yüksek okul olsunda ne olursa olsun saçmalığı,

Yüksek okul kazandın ama geçinecek paran yok,

Yatacak yurdun yoksa ne yapacaksın,

Okulu bitirdin KPSS veya iş arama problemi,

Ergenlik döneminden beridir yaşanılan cinsel karambole son için akılcı evlilik mümkün mü? 

YANİ öğrenci evlerinin gündeme gelmesi ASLINDA ergenlikten evliliğe kadar olan yaklaşık 15 yıllık sancılı sürecin problemlerini tartışmaya açacaksa çok hayırlı bir iş olmuştur. TABİİ Kİ polemikten öteye çözüm üretilecekse...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..