Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '19

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Öğrenci Pasaportu Nedir?

Yurtdışına gitme hayallerini paylaştığım herkese merhaba ! Bugün benim gibi öğrenciliğine devam eden arkadaşlar için pasaport çıkarmaktan söz edeceğim. Fakat biraz farklı, bu pasaport; “harçsız öğrenci pasaportu“
 
Öğrenci Pasaportu Nedir?
Aslında az önce biraz bahsettim. Bu klasik bir bordo pasaport fakat harç ücreti ödemiyorsunuz, çünkü devlet özgürce dünyayı gezmenize yardımcı oluyor!
Öğrenci pasaportu alırken sıradan bordo pasaport aldığınızı tekrar hatırlatayım, üzerinde herhangi birşey yazmayacak 
 
Kimler Harçsız Pasaport Alabilir?
Bence bu sorunun yanıtını siz verebilirsiniz  25 yaşının altındaki öğrenci olan herkes bu pasaporta sahip olabilir! Ülkemizdeki öğrencilik hakkı bulunan resmi tüm kurumlar bu kanuna dahil, tek dikkat etmeniz gereken 25 yaşının altında olmak
 
Harçsız Pasaport İçin Talep Formu Gerekli mi?
Bu yazıyı yazarken 2019un güncel kanun maddesini ve düzenlemedeki son durumu sizler için araştırdım. Böyle bir belgeye gerek yok, internette okuduğunuz herşeye inanmayın!
 
Öğrenci Pasaportu İçin Gerekli Belgeler
Öğrenci pasaportu dediğimiz bordo pasaportları çıkarırken özel tek bir belgeye ihtiyacınız var hadi tahmin edin, Öğrenci belgemiz !
 
Randevu aldıktan sonra yukarıda bahsettiğim gerekli belgeleri sunmanız işlemi tamamlıyor! Alacağınız öğrenci pasaportunun son geçerlilik tarihi de 25 yaşını doldurduğunuz güne kadar verilebiliyor, öğrenciler için yurtdışına çıkma vakti gelmedi mi?
 
 
Toplam blog
: 31
: 100
Kayıt tarihi
: 28.11.17
 
 

Ziyaret ettiğim 55'ten fazla ülke ve yüzlerce şehir ardından deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum...