Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

Öğrenci pasoları her ilde geçerli olacak!

Öğrenci pasoları her ilde geçerli olacak!
 

Üniversite öğrencilerinin en büyük dertlerinden biri ailelerinin olduğu şehirlerden farklı yerlerde okuyup giderlerine para yetiştirememek.

Maddi imkânsızlıklar yüzünden öğrencilerin her biri çok zor şartlarda eğitim görmeye çalışıyorlar.

Öğrencileri en çok uğraştıran sorunlardan biri de öğrenci kartları!

Öğrenciler öğrenim gördükleri şehirlerden yaşadıkları şehirlere döndüklerinde mevcut öğrenci kartlarını maalesef kullanamıyor.

Örnek olarak Konya’da okuyan bir öğrenci öğrenci kartıyla öğrencilerin yararlanabileceği olanaklardan İzmir ya da İstanbul’da veya Türkiye’nin Konya dışındaki 80 farklı şehrinde yararlanamıyor.

Kaldı ki öğrenci kartlarının arkasında bu kart ile Türkiye’de öğrencilere sunulan tüm olanaklardan yararlanılabilir ibaresi bulunuyor.

Öğrenci kartlarının birçok açıdan yararı var. En önemli yararı ise şehiriçi ulaşımda ciddi oranda indirim sağlanıyor olması.

Ancak İstanbullu olan öğrencimiz sadece başka şehirde okuduğundan dolayı, kendi şehrine dönünce ulaşıma fazla para veriyor. Bu hangi şehirli olursa olsun tüm öğrencilerin ortak sorunu.

Bu soruna bir çözüm bulunması gerekliliği sonunda birilerini harekete geçirdi.

Artık üniversitelerin öğrenci pasoları her ilde geçecek

.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim pasolarının Türkiye genelinde geçerli olması için çalışma başlattı. AK Parti Milletvekili Osman Coşkun tarafından bakanlığa sunulan teklifle ilgili çalışmanın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Böylece yüz binlerce öğrencinin pasoları sadece üniversitelerinin bulunduğu ilde değil tüm şehirlerde geçerli olacak.

Öğrencinin eğitimi boyunca kendisine sağlanan haklardan yararlanması gerektiğini belirten projenin mimarı Milletvekili Coşkun, "Uygulama ile yüz binlerce öğrenci pasonun sağladığı imkânlardan her ilde istifade edebilecek. Bu sistem sayesinde ülke genelindeki paso ücretlerinde de bir standart yakalanmış olacak." demiş.

Öğrencilerin yaklaşık %75’inin kendi memleketinde öğrenim görmediğinin ifade edildiği ülkemizde, üniversite öğrencilerinin düşünüldüğünü fark etmek gerçekten keyifli…

Umarım bir an önce bu teklif yasalaşır ve öğrenci kartları konusunda Türkiye genelinde bir standart uygulama başlatılır.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..