Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '14

 
Kategori
Eğitim
 

Öğrenciler karnelerini alıyorlar

Öğrenciler karnelerini alıyorlar
 

Karnedeki notlar ailenin de başarısıdır. (görsel netten)


Birinci yarıyıl tatiline giriliyor. Öğrenciler bugün karnelerini alacaklar. Ailelerin çocuklarına karşı daha anlayışlı, hassas davranmaları gerekir. Çocuklar karne sendromu yaşarken anne ve babalar, karneler geldiğinde çok dikkatli ve anlayışlı davranmalı. Zayıf notlarından dolayı eleştirmemeli, aşağılamamalı ve onları kesinlikle cezalandırmak yoluna gitmemeli.  Başarısızlığın kaynağını bulmaya çalışıp, başarıyı artırıcı önlemleri hep birlikte almalılar.

Başarısız olan öğrenci zaten stres içindedir.  Karnelerdeki notlar ne olursa olsun, çocukların değerli ve önemli olduklarını onlara hissettirmek gerekir. Yalan söylemeler, karne notları ile oynamalar, evden kaçmalar öğrencileri uçuruma itebilir.

Öğrencinin kişisel özellikleri, aileden kaynaklanan nedenler, seçtiği arkadaş gurubu, ders çalışma teknikleri gibi nedenler başarılı veya başarısızlığın nedenleri olabilir. Önemli olan öğrencinin potansiyelinin ne olduğunun belirlenmesi ve yönlendirilmesidir.


Anne-babaların dikkat etmesi gereken konuların başında çocuğun bireysel özellikleri, genel kapasitesi ve güçlü olduğu alanlar gelmelidir. Aşağıda karnesi iyi olmayan öğrencilerle ilgili iki fıkra bulacaksınız.  Başarılar çocuklarınızın olsun, sağlıklı nesillerin yetişmesi dileği ile.

NAHİDE ÇELEBİ

Çocuk babasına karneyi gösterir, baba içinden: “Allah, Allah dönem ne kadar çabuk bitti” der. Baba karneyi ister, çocuk verir ve baba beden eğitimi ve resim dersinden başka hepsinin zayıf olduğunu görür ve derki: “Bilgisayar dedin aldık gitar kursu dedin gönderdik sevgili için harcadığın çiçek paralarının sınırı yok, simdi bu ne rezillik” der. Çocuk derki: “Baba bu benim karnem değil senin kitaplarının arasından çıktı (senin eski karnen Babacığım)


Karnesini alan öğrenci, okuldan eve gelir.
Annesi: “Karnen nerede oğlum” diye sorar
Çocuk: “Arkadaşıma ödünç verdim. Babasını korkutacak.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..