Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Öğrenciler ve veliler dikkat!

Öğrenciler ve veliler dikkat!
 

Öğrenciler ve veliler dikkat!

Eğer bir hükümet gelirini yasal olarak üretimden ve hizmetlerden kazanıyorsa o ülkenin insanlarının yüzleri güler. Rahattırlar, huzurludurlar.

Yok sırf iktidarda kalma adına ekonominin yarısından fazlasının kayıt dışı kalmasına izin verirler, gelirlerinin büyük çoğunluğunu dolaylı vergilerden temin ederlerse, o zaman o ülke halkına ne rahat vardır ne de huzur. Her an acaba yine ne mazeret gösterilip cebimize el atılacak diye düşünür dururlar. Bir de yöneticilerin bu günkü sözleri ile yarınki uygulamaları taban tabana zıtsa işte o zaman saçlarınız zamansız ağarır.

Buyurun yeni bir rezalet.

“Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl kaldırıldığını açıkladığı üniversite harçları, YÖK Yasa Taslağı’nda “katkı payı” adı altında geri geldi. 

YÖK, katkı payının öğrenimlerini uzatan öğrencilerden alınacağını açıkladı. Ancak, yasa taslağının 12’nci maddesinde üniversite konseylerinin görevi sıralanırken, “Bakanlar Kurulu’nun belirlediği öğrenci ücretlerini ... katına kadar arttırmak” ifadesi de çelişki yaratıyor.

MEB’e sunulan taslak metninde, üniversitelerin gelir kaynakları sıralanırken, "öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti” de bu kaynaklar arasında sayıldı.”

Aynı kanunun diğer bir maddesinde ise yabancı üniversitelerin ülkemizde kendi ülke şartlarını koruyan ünüversiteler açmasına olanak sağlıyor. Yani Mısırdaki El Hazar ünüversitesi isterse ülkemizde ünüversite açabilecek.

Uyan borusu…

İzmir 2013-01-17

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..