Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Öğrenciler yurtsuz bırakıldı

Öğrenciler yurtsuz bırakıldı
 

Polatlı Hacettepe Meslek Yüksek Okulu öğrencileri geçtiğimiz hafta ilçeye geldiklerinde Kredi Yurtlar Kurumu’nun sorumluluğunu üstlendiği, daha önce Polatlı Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan yurdun kapalı olduğunu gördüler.

Polatlı Belediyesi İmar Müdürü Erol Yiğit, yurt binasının kullanıma uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla deprem araştırma raporu için 29 Eylül Cuma günü Gazi Üniversitesi’nden gelen bilirkişinin yurt binasına bakarak depreme uygunluk raporu tuttuğunu kaydetti. Rapor sonucunun bugün ellerine ulaşacağını belirten İmar Müdürü Erol Yiğit, yurdun ne zaman açılacağına ilişkin sonucun Yurtkur’dan gelecek yanıtın ardından kesinleşeceğini belirtti.

Kredi Yurtlar mı, Polatlı Belediyesi mi hatalı?

Öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde kimsenin bir şey açıklama zahmetinde bulunmadığını Polatlı Belediyesi’nin Kredi Yurtlar Kurumunu sorumlu gösterdiğini söylüyorlar. Kimin sorumlusu olduğunun bilinmediğini ancak ortada bir gerçeğin varolduğunu belirten öğrenciler en kısa zamanda devlet yurdu istediklerini belirttiler. Öğrenciler, deprem araştırma raporunun geciktirilmesinin de kendilerine karşı yapılmış büyük bir ayıp olduğunun altını çizdiler.

“Bir an önce yurt istiyoruz”

Diş Protez bölümü öğrencisi Gökhan Kahraman, Kocaeli’nden ilçeye gelen öğrencilerden sadece biri. Kahraman, karşılaştıkları yurt sorununa ilişkin şunları söyledi; “ kayıt zamanı Polatlı’ya geldiğimizde yurdun geç açılacağına ilişkin duyumlar almıştık. Açıkçası tedirgin olduk. Hiç tanımadığımız bilmediğimiz bir yerde bir de güvenilir, barınacağımız bir yer olmaması oldukça kötüydü. Dersler başladı ve biz nerede kalacağımızı şaşırmış durumdayız.”

“ Kaymakamlığa gittik, görüşemedik”

Emrah Topçu, Çorum’dan Polatlı’ya gelmiş, geldiğinde şok olduğunu söylüyor. Emrah, geldiğinde yurdun açılıp açılmayacağına ilişkin herhangi bir bilgisinin olmadığını söylüyor.

Harita kadastro bölümünü kazanarak ilçemize gelen Emrah, “yurt sorunumuzun bir an önce çözülmesi için imza topladık. Kaymakam beyle görüşmeye gittik ancak görüşemedik. Kimse bir açıklama yapmıyor. Herkes suçu başkasına atıyor. Bize iki ay dedi biri, iki ay ne yapacağız biz burada. Ev sahipleri ev bile vermiyorlar öğrenciyiz diye”

“300 kira, 500 depozito istiyorlar”

Yurt olmadığı için açıkta kalan, her gün Ankara Tuzluçayır’dan Polatlı’ya gelip giden Muhabbet Açıkyıldız, yurtta kalmayı düşündüklerini en kısa zamanda yurtlarına kavuşmak istediklerini söyledi.

Öğrenci Ezgi Karadağ ise şunları söyledi; “evler çok pahalı, ev sahipleri anlayışsız. Yetkililer bir an önce bu sorunumuza çözüm bulsunlar, ben her gün Gölbaşı’ndan gidip geliyorum.”

 
Toplam blog
: 44
: 1870
Kayıt tarihi
: 27.07.07
 
 

Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Basın-Yayın Bölümü mezunudur.        ..