Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Öğrencilerimden denemeler… (20) / –Bir ağaç sadece kağıtlarda olmamalı…

Öğrencilerimden denemeler… (20) / –Bir ağaç sadece kağıtlarda olmamalı…
 

Her canlının bir nefese ihtiyacı vardır. Ve bu nefesi sadece yaşadığımız doğadan elde ederiz

Hayat, bize tekrar geri gelmeyecek. Şuanda içinde bulunduğumuz dünya ve çevremizdeki ormanlar  bize en büyük hediyedir. İnsanlar yaşayabildiği ve rahat edebildiği yerlerde mutlu olurlar. Yemyeşil bir çevre düşünelim. Kim mutlu olmaz ki? Ama birde fabrikaların olduğu yeşilliklerin olmadığı alanları düşünelim. Şuan içinde bulunduğumuz dünya da giderek bu hali alıyor.

doğa katliamı

 

Ağaçlar kesiliyor ve doğa yavaş yavaş yok oluyor. İnsan; yaşamını – nefesini sadece oksijenle sağlarken, o nefesin yok olması bir insanında yok olması demektir. Doğa bize en güzel hediyesini verirken, biz o hediyeyi kesip biçmekten yana kullanıyoruz. Kısaca nefesimizi ve ömrümüzü bitiriyoruz.

Hani küçükken resimler çizerdik… Bir sürü ağacın olduğu, çiçeklerin olduğu… Ve doğa kucaklardı bizi hayallerimizde. Şimdilerde ise kağıt üzerine  çizilmiş bir sürü hayaller var yine. ‘’Ama sadece kağıt üzerinde.’’ Dünya da herbir ağacın kesilişinde, hayaller sadece hayallerde kalacak. Yağmurlar; bize hayat veren o su damlacıkları da yok olacak. Yeryüzünün kaybedilmesiyle gökyüzü de kaybedilecek. Ve doğa duman olacak! Belki de kendimizi düşünüyoruz şuan. ‘’ Ben yaşayayım da gerisi ne olursa olsun.’’  diye.

doga_katliami_

Geleceği gözümüzün  önüne getirelim. Bizden sonrakileri…  Onlar şuan yaşadığımız doğadan bir nebze  de olsa tatmalı diye düşünüyorum. Aslında çok daha fazlalarına layıklar. Umut dolu, mutluluk dolu yaşamlar beklemeli onları. Ancak bunu söylemek zor geliyor bana.

Doğamız gözümüzün önünde yok olurken mutlu bir gelecek beklemek, dediğim gibi  sadece kağıt üzerinde hayaller olarak kalacak. Kim bilir belki de kurduğumuz hayallerde hayal olacak. Bundan milyonlarca yıl sonra insanlar ağaçları sadece kitaplarda görecek ve büyük bir özlemle hiç görmedikleri geçmişi düşünecekler.

doga-

Hayat diyorum, bize emanetse eğer o emaneti en güzel şekilde koruyarak aktarmalıyız geleceğe. Biz nasıl özgür bir doğa yaşıyorsak şuan, aynı şekilde gelecekte o özgürlüğü yaşamalı. Ve gökyüzünden inen her yağmur damlası içinde temiz bir doğayı barındırarak yeryüzüne inmeli.

Nesrin ERTAN

http://www.hayatveinsan.com/ogrencilerimden-denemeler-20-bir-agac-sadece-kagitlarda-olmamali-nesrin-ertan-deneme/

 
Toplam blog
: 700
: 694
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

Üniversite mezunu, eğitim alanında çalışıyor, yazı çalışmaları yapıyor, hayata ve insana dair cid..