Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '14

 
Kategori
Trafik
 

Öğrencilerimize bazı trafik kuralları

Öğrencilerimize bazı trafik kuralları
 

Okullarımız açılmaya başlandı. Sevgili öğrencilerimiz bin bir heyecan içinde çantalarını alıp okullarına gidecekler. Söke’nin trafik sorununu hepimiz biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Dosyalarımın içinde bulunan notlarım arasında trafik konusunda bazı elde ettiğimiz bilgileri sevgili öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşmak istiyorum.

Basit bir Trafik Kuralının ihlali ya da yerinde ve zamanında uygulanmaması, feci trafik kazalarına yol açacağı neden olmaktadır. Özellikle on dört yaşından küçük olanlar için trafik kurallarına uyulması önemlidir. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan öğrencilerimizin beklenmeyen bir trafik kazasında ölmeleri ya da. Sakat olmaları ailelerimiz için ( Allah korusun ) büyük bir kayıptır).

Bu nedenle öğrencilerimize şu konularda ilgili emniyet görevlileri, öğretmen ve velileri tarafından aşağıdaki şekilde uyarılmalıdır:

1-   Bulvar, cadde ve sokaklarda daima yaya kaldırımlarda yürümeli,

2-   Taşıtların en az geçtiği yollardan okula gidip gelmeli,

3-   Taşıtlara ait yollardan karşıya geçmelerini, Trafik Polisi yada ışıkların bulunduğu yerlerdeki yaya geçitlerinden yada her yanı rahatlıkla görülen köşe başlarından yapmalıdır.

4-   Karşıya geçmeden önce yaya kaldırımın üzerinde durmalı, ne yapmak istediklerini iyice düşünmeli, sağı, solu iyice kontrol edilmeli ve karşıya geçmek için acele etmeden en uygun ortamı seçmeli ve seri adımlarla karşıya geçmelidir.

5-   Karşıya geçerken yaya kaldırımı kenarında durmalı, önce solae, sonra sağa tekrar sola bakmalı gelen taşıt yok ise dikey olarak yolun ortasına kadar ilerlemeli. Bu defa sağa bakmalı ve seri adımlarla karşıya geçmelidir.  

6-   Geçiş sırasında düşmekten sakınmak için konuşmamalı, el ele tutuşup birbirleri çekiştirmemelidir. Ağır ağır yürüyüp yoluna devam etmelidir.

7-   Trafik ışıklarına çok dikkat edilmeli ve yeşil ışık yandığında geçmelidir. Kırmızı ışıkta kesinlikle geçmemelidir.

8-   Duran taşıtların ön ya da arkasından koşarak geçmemelidirler.

9-   Taşıtlara ait  cadde ve sokaklarda: Topaç, çember, top,bilye, oynamak  paten veya bilyeli benzeri arabalara kaydırmaktan sakınılmalıdır.

10-Çocukların oyun yerleri parklar,  okul ve çocuk bahçeleri yada boş arsalar olmalıdır.

11-Bisiklet tek kişiliktir, ön yada arkasına  başkalarını almak,bindirmek yasak ve tehlikelidir.

12- Çocuklarımız freni, zili, farı ve reflektörü olmayan bisiklete binmemelidirler.

13-Duraklarda taşıtlara sıra ile binmeli ve sıra ile inmelidir, yaşlılara ve sakatlara çocuklu bayanlara öncülük ve yardımcı olunmalıdır.

14-Taşıt içinde yüksek sesle konuşmamalı, çevreyi ve başkalarını rahatsız etmemelidir.

15- Taşıtlarda, şoförlerin görüşünü yada davranışlarını etkileyecek şekilde durmamalıdırlar.

16- Öğrencilerimizin yolda küçük kardeşlerine yardım etmeli, trafik kuralarına uymaları bağlamında onlara örnek davranışlarda bulunmalıdır.  

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize kazasız ve sağlıklı başarılı bir yıl geçmesini diliyorum.  

Abdülkadir GÜLER

17.09.2014- SÖKE

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..