Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08.10.1977 tarihinde Gaziantep' te doğdum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. 1996 yılında İstanbul' da üniversite eğitimine başladım. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik bölümünü 2000 yılında bitirdim. Bu eğitimim sırasında (1996-2000) İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Sertifik..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Mehmet Akif delidir

Değerli blok yazarı, O dizeler maalesef beni de üzdü. Mehmet Akif Ersoy'un bu dizeleri dile getirmiş olması daha da acı. Çünkü kendisi istiklal şairidir. Ben bu dizeleri, Mehmet Akif'in Batı'nın aç gözlülüğüne ve egemenliğine geçirme (mandacılık) politikasına karşı dile getirmiş olmasına bağlıyorum. Belki okumuşsunuzdur, Halide Edip Adıvar gibi milli mücadele döneminin yazarı ve milli mücadelenin güçlü savunucusu, yok olmaktansa başka bir ülkenin himayesi altına girebilmeyi kabul etmek gerektiğini dile getirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mızda belki 'Türk' kelimesini kullanmamıştır ancak '... ırkıma...' diyerek bence bu konuya gerçek anlamda değinmiştir. Ayrıca Mehmet Akif'in, çanakkale için yazmış olduğu şiirini okursanız kimlere nasıl kızgın olduğunu dile getirdiğini açık açık görürsünüz. Her ne sebeple olursa olsun -vaktiyle yazılmış olan- 'Türk, arapsız olmaz...' dizesini dile getirmek çok yanlış ve sakıncalı.

12 Haziran 2010 15:58
Anteplinin Baklava İsyanı (Anteplice)

'Cümle-i alem şirin yediklerinden şirin söylerler.' Ne güzel demiş Evliya Çelebi. Antep kahraman bir şehirdi ve Gaziantep oldu. Kurtuluş Savaşı sırasındaki 'Antep Cengi', daha eskilere şahitlik eden Zeugma'sı... Gelin görün Gazintep'i. Kültürün çoksesliliğini, sanatın muhayyerini burada bulacaksınız.

12 Nisan 2010 08:48
Adalet yerini buldu..

Terörü meşrulaştırmaya çalışanlanra öncelikle dur demek gerekiyor.

13 Aralık 2009 15:58
 
Toplam blog
: 2
: 322
Kayıt tarihi
: 18.06.06