Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Öğrenen organizasyonlar

Öğrenen organizasyonlar
 

Yere sağlam basmak için çevrenizdeki değişimin ya önüne geçmelisiniz ya da en azından bu değişime yetişmelisiniz. Kalıcı olmak, değişimin önüne geçebilmek için yaratıcı öğrenme yeteneğine; değişime ayak uydurabilmek içinse adapte edici öğrenme yeteneğine ihtiyacımız var.

Kuruluşlar için eski tip yönetim reçeteleri, yarın ne olacağı belli olmayan fırtınalı ortamlarda işe yaramıyor. Birden bire değişen koşullarda ne yapacağımızı bulmamıza yardım edecek yöntemlere ihtiyacımız var.

Öğrenen Organizasyonlar kavramı, bir kuruluş içinde insanların ortak aklını harekete geçiren, onları kendi kafataslarının içinde ayrı birer beyin olmaktan çıkarıp büyük bir beyine dönüştüren bir kavramdır.

TKY gelişim ve değişim için araçlar içeriyorsa, Öğrenen Organizasyonlar kavramı da bu araçları değişen koşullarda kullanacak, geliştirecek bir ortak akıl geliştirmeyi içeriyor.

Öğrenen Organizasyonlar olgusu, beyin kaslarını çalıştırır. Bugün kaba güce dayalı değil, yaratıcılığa, akla dayalı stratejiler kazanıyor.

Öğrenen organizasyonlar olgusu, çalışanların okullara gitmesi ya da işyerinin bir okula dönüşmesi değildir. Öğrenen Organizasyonlar, edinilen bilginin uygulamaya girmesi ve sonuç yaratmasıdır. Değişen dünyanın yorumlanması ve kuruluşun her düzeyinde yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımların devreye girmesidir.

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..