Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '10

 
Kategori
Eğitim
 

Öğrenim hakkı öğrencinin elinden alınarak mı daha demokratikleşeceğiz?

Öğrenim hakkı öğrencinin elinden alınarak mı daha demokratikleşeceğiz?
 

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen sistemle mitinge gelen partililerin sayısı, elindeki barkodu cihaza okutarak alana giriş yaparak belirlendi. Alandaki partililer 'çevrimiçi' olarak takip edildi. Evet sevgili okuyucular AKP mitinginden inciyle merhaba dedik haftaya.

Aaaaa…. Hiç işime gelmez şimdi AKP mitingiyle ilgili yazmak. Çokkkk daha önemli, haaa anayasayla bağlantı kurabileceğim bir konuyu ele almak zamanı zaman.

Dostlar… Veli olarak benimde müzdarip olduğum bir konu. Bakınız lisede bir sene kalan öğrenci ikinci sene bir üst sınıfta dahi kalsa aktif öğrenim hakkını kaybediyor.

Öğrenim hakkı elinden alınmak ne demek?

Efendim şu demek daha demokratikleşeceğiz diyoruz ya, insan hak ve özgürlüklerinde yerini muhafaza eden öğrenim hakkı alınıyor elinizden. Hak gasp ediliyor açık seçik. Velinin maddi manevi kaybı gözardı ediliyor.

- Ama açık lise…

- Boşverrr…

Aktif lise hayatından zar zor başarı sağlayan öğrenci açık lise gibi rahatta…

AKP daha demokratik olacağız dediği anayasada öğrenim hakkı adına ne gibi değişiklik? Hiçççççç…

Bakın ortalama yükseltme ve sorumluluk hakkı tanındı liselilere. Ne güzel dimi? Sınavlara girdi öğrenci. Sonuca baktı.

-Aaaaa ben bu notu beklemiyordum dedi.

-Hemen dilekçe ve komisyon inceler kağıdı.. Kâğıda bakılacak. Sadece… Belki gözden kaçmış olan… Belki daha yüksek, belki daha düşük puan. Gelecek bu, ihmale gelmez.

- Yok, efendim nerdeeee?

- İl özel idare mahkemesine (Özgür Çocuk Parkının karşısı şok market üstü-Mersin için bu adres) başvuracaksınız, dilekçede abuk subuk yazılmayacak avukat diliyle olmalı ki, başkan geri çevirmesin. Birdeee hacılağı var. Ciddi rakam bizler için. Askeri ücretli, memur, emekli veliler için çokkkk büyük rakamlar.

Parayı ayarladınızsa iş tamam. Okullar açılacağı için hemen işleme konuyor. Sonrası …

Parayı yatıramazsanız, kaderinize küseceksiniz abi. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuya kesinlikle ciddi eğilmesi lazım. Üniversiteyi kazanan bir genç sinir krizindeydi. Sebep? Kayıt bitiyor. Tek dersten kalmış çocuk. Hak tanınır. Tanınsa da o çocuğun çektiği stres. Ne gerek var buna?
 
Toplam blog
: 334
: 456
Kayıt tarihi
: 26.07.07
 
 

Yaşama değer veren bakış açısıyla biraz antika sayılabilecek düşüncelere sahip bir insanım. Geçmişte..