Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '17

 
Kategori
Eğitim
 

Öğrenme eğrisi

Öğrenme eğrisi
 

Öğrenme Eğrisi


Personel Yönetiminde, (yeni tabirle IK veya HR), Öğrenme Eğrisi (Learning Curve) diye bir kavram vardır. Yani insanların (örneğin mesleki bir eğitim alırken) yeni bilgileri öğrenmesinin takip ettiği zamanla ilişkili bir süreç vardır. Her grafikte olduğu gibi bu grafikte de bir x ekseni (yatay), bir de y ekseni (dikey) var. Genellikle öğrenme eğrisi ilk başlarda rölatif olarak uzunca bir müddet x eksenine yakın seyreder ve sonra yine rölatif hızlı bir şekilde yükselmeye başlar.

Bizim de, yani halkın, yani milletin, Anayasa Değişiklik Paketi’nin içeriğini, detaylarını bir öğrenme sürecimiz var. Kendi hesabıma konuşursam, ilk başlarda konunun içeriğine ve detaylarına hemen hiç denecek kadar az hakimdim. İlk başlarda öğrenme sürecim çok yavaş ve çok az az gelişiyordu. TV kanallarında lehte ve aleyhte konuşmacıları dinledikçe bilgim tedricen arttı ve bu artış son zamanlarda hızlanmaya başladı. Yani öğrenme grafiğim hızla y ekseni doğrultusunda yükselmeye başladı.

Ne yalan söyleyeyim kendi grafiğimde ilk başlarda “hayır” oyları en yüksekteydi. Zaman ilerledikçe, bilgim arttıkça kafamın içinde ki hayır oyları azalmaya, evet oyları artmaya başladı. Şu anda kafamdaki kesin oranları söylemeyeceğim, yani başlangıçta kaça kaç idi, şimdi kaça kaç oldu, onu söylemeyeceğim; ama grafiğin evet lehinde geliştiğini de saklayamayacağım. Sonuçta ne olur hala belli değil. Ama eğer diğer vatandaşlarımızın öğrenme eğrisi de benim ki gibi ise, propagandanın devamı süresince durum evetcilerin lehinde gelişecek gibi görünüyor. Memleketimiz için iyisi olsun. 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..