Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '20

 
Kategori
Deneme
 

ÖĞRENMEK ÜZERİNE

Bir konuda bilgi sahibi olmak isteyenler o konuda ne yapmalıdır? O konuda yazılmış kitapları okumalıdır. Bizzat çalışmalıdır. Fikirler kimin daha çok işine yarıyor ona bakılmalıdır. ( Yani işin sonunda parsayı kimin topladığına, bu işten en çok kim ya da kimlerin zarar gördüğüne bakılmalıdır)

Diyelim ki konu bir din olsun…

Kitabı ne diyor, akılla bilimle mantıkla doğa kurallarıyla çelişen hükümleri var mı bunlara bakılabilir. Değiştirilen hükümleri varsa o fikrin neticesi ne kadar kötü veya ne kadar iyidir. İnsancıl mıdır vs.

Konu bir meslek ise; ne yapılmalıdır?

Elbette o mesleğin bilimsel teknik kitapları okunabilir, iş yapanların ne tür işler yaptıklarına bakılabilir. Daha da önemlisi mesleğin gerektirdiği nitelikleri tam ve eksize yakın öğrenmek üzere bir plan dâhilinde bizzat sahada çalışılabilir.

Konu dilse aynı durum söz konusudur. Yine tüm kitaplar, sanat eserleri, sokak dili, edebiyat dili kısacası genel hayata dair terminolojiler ve hayatla ilgili her şey öğrenilebilir. Bunun için de bizzat gidilip söz konusu ülkede bir ila beş yıl yaşanabilir.

Böyle devam ediyor.

Kısacası bir cep telefonu alacak kadar bilgi hayata dair diğer konularda da merak edilirse hemen her konuda kişi kendini yetkin hale getirebilir.

Tüm konularda bu durum aslında uygulanabilir? Akılda soru kalmayana kadar soru sormak, soruların cevabını bulmak en akıllıca çözümdür denilebilir.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..