Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Öğretelim dedik! İş hayatında para tek başına Sermaye değildir.

Öğretelim dedik! İş hayatında para tek başına Sermaye değildir.
 

sermaye, yatırım, patron, girişimci, ortaklık, tecrübe


Parası olan konuşur sözünün hakim olduğu ve tüm değerlerin paraya çevirildiği günümüz Türkiyesi gerçekten süreç acziyeti yanında bir algısal acziyet içindedir. Bu ülkedeki bazı sığ düşünceli insanlar sermayenin paradan ibaret olduğu düşündükçe ve parasal simgelere itibar ettiği müddetçe isterse masterli olsun, isterse ülkenin en iyi üniversitelerini bitirmiş olsun ya da çekirdekten yetişmiş birisi olsun para harici sermayeleri (fikri sermaye, network, tecrübe, itibar, ilişki geliştirme, girişimci ruh) görme yetisinden yoksunsa bir adım ileri gidemeyiz.

Evet para herşey değildir. Parasız da hiçbişey yapılmaz bu da doğrudur ancak parası olup hiçbirşey yapamayan insanlarla örülü çevrelerde yaşadığımızda su götürmez bir gerçektir. Çevresi sayesinde itibarı sayesinde, iletişimi sayesinde, girişimci ruhu sayesinde bişeyler başarabilenler ile birde  parası olup hiçbirşey yapamayan insanları ben çok gördüm ancak halen ülkede vahşi kapitalist bakış açısı yaygın. Eğer ülkenin ileri gitmesini istiyorsak bu bakış açısının kırılması gerekir.

Eğitimli ya da çekirdekten yetişmiş olsun para dışı sermayeleri görme yetisinden yoksun kişiler, Param var istediğimi yaparım, güç bende artık zihin düzeyindeki insanlara da bir çift sözüm var.

Alsınlar paralarını münasip yerlere yatırım yapsınlar!!!!

 

 
Toplam blog
: 77
: 707
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

37 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum. ve girişimciyim. İngilizcem iyi sayılır. Gıda ve perakend..