Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '07

 
Kategori
Eğitim
 

Öğretmen atamaları Aralık ayına kaldı...

Öğretmen atamaları Aralık ayına kaldı...
 

Daha önceki yazımda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştum. Birkaç gündür aldığım duyumlar doğru çıktı. Atamalar Öğretmenler Günü'ne yetişemeyecek.
AA ve TRT'de bu haberi doğruladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik TRT’ye verdiği demeçte: "Sözleşmeli öğretmen atamasını Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım'da yapmayı planladıklarını, bunun için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştüklerini söyleyen Çelik, atamaların bu tarihe yetişmeyeceğini, " söyledi.

“24 Kasım'da 10 bin öğretmen ataması yapılabilse bu öğretmenlerimize bir jest olur. Ama 10 gün sonra olursa bu, jest yapılmadığı anlamına gelmez. Atamalar, 24 Kasım'a yetişmeyecek” diyen Çelik, atamaları 2007 Aralık ayı içinde yapmayı planladıklarını ifade etti.

Atamalar için öğretmen adaylarından internet üzerinden başvuru alınacak. Başvuru takvimi daha sonra ilan edilecek. Başvurular değerlendirildikten sonra atamalar MEB Başöğretmen Salonu'nda bilgisayar kurasıyla gerçekleştirilecek. Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

En fazla "İngilizce, Bilgisayar ve Sınıf Öğretmenliği " branşlarına ihtiyaç olduğu belirtilirken, vekil öğretmenlerin boş kalan yerlere atanmasıyla, derslerin boş geçmesinin engellendiği belirtildi
(Bu atamayla işsiz kalabilecekleri unutulmuş. Turkcell reklamındaki Kardelen Öğretme'nin de kadrosuz olduğu düşünürseniz... İşsiz Öğretmenler geçici çözümler için yama gibi zaten).
MEB, 2007 yılı için kendisine ayrılan 40 bin öğretmen kadrosunun, 10 binini kadrolu öğretmen olarak şubat ayı içinde, 10 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu olmak üzere 20 bin öğretmeni ise ağustos ayında atamıştı. Öğretmenler gününde yapılacak 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması ile 40 bin kadro tamamlanmış olacak.

Tüm öğretmen adayı arkadaşlarıma bol şans dilerim...

(Atanamayanlar arkadaşlar üzülmesin, bu kadar bölüm zenginliğiyle, yeni açılan eğitim fakülteleriyle birlikte 5 yıl içinde 1 milyon işsiz öğretmen olacağız... Eğitimli toplum olma yolunda hızla ilerleyelim... Haydi ! )

Kaynak : AA , TRT

 
Toplam blog
: 92
: 11527
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Dokuz Eylül Üniversitesi "Tarih Öğretmenliği" bölümü mezunu. Eğitim sektöründe çalışıyor. Yazmak ..