Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Öğretmen çiçektir

Öğretmen çiçektir

Sevgili Okurlarım; Her yeni gelen yılın 24 Kasım'ında Öğretmenler Gününü kutlarız. Elbette pek saygıdeğer öğretmenlerimizin değerini bildiğimiz bir gün 24 Kasım değildir tek başına. Bu bakımdan öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi ve saygı her yaşta aynı ve süreklidir. Bugünlerimizin ve geleceğimizin doğruluk ve iyilik yapıcıları öğretmenlerimizi sadece bir gün değil, her daim hatırda tutmak, değer vermek ve mutlu etmek, onlara olan insanlık borcumuzu azda olsa ödeme fırsatı bulmak için çaba göstermemiz onur veren asıl bir davranıştır. Bu manevi büyük görev, hayatta ailelerimiz dışında bizlere en büyük emeği veren öğretmenlerimize bir vefa borcu olmanın yanında ince bir insanlık borcudur.

Öğretmenlerimiz, anne ve babalarımızdan sonra hayatımızda etkili olan en önemli kişilerdir. İlk eğitimimizi ailemizden aldıktan sonra ebeveynlerimiz bizleri okullarda öğretmenlerin güvenilir eğitim ışığına teslim eder. Böylece insan özümüz, hem kendisine ve çevresine hem milletine, devletine ve insanlığa faydalı bireyler olarak, bir yararlı hamur misali yoğrulur. Sonuç olarak, bu bilim ve irfandan herkes fayda görür, herkes mutlu olur. Bu açıdan 7’den 70’e toplum içinde yaşayan her bir fert için eğitim neferlerimiz ve rehberlerimiz olan sevgili öğretmenlerimizin kıymetini bilmek ve hakkını ödemeye çalışmak, her vakit çok önem arz eden değerli bir konudur. Ayrıca öğretmenlerimiz, bizlerin zihinlerini ve iç dünyasını zenginleştirip, aydınlatarak, hayat yolumuzu en iyi çizen ve bu doğruluk yolunda emin adımlarla yürüyerek, mutlak başarı hedeflerine bizleri ulaştıranlardır. Tartışmasız emekle yapılan her iş, her meslek kutsaldır. Ancak öğretmenlik mesleğinin kutsallığı bir başka olmaktadır. Çünkü öğretmenler mesailerini dünyanın en büyük ve anlamlı işi olan insan yetiştirmeye ayırmaktadır.Nihayet bir öğretmenin en temel isteği eğittiği ve öğrettiği öğrencilerinin daha iyi bir yaşam sürmelerini sağlayarak, daha iyi yerlere ulaştırmaktır. Öğretmenlerimiz, bu kutsal amaç için gündüzünü gecesine katar, çalışırlar. Bu kutsal görev aşkı onlara güç verir. Öğrenci yetiştirmek ve topluma değerli ve başarılı insan kazandırmak için daha çok çalışmalarını sağlar. Bu anlamda öğrencilerinin öğretmenine vereceği en güzel hediye faydalı işler yaparak, her girişilen işte başarılı olmaktır. Dolaysıyla öğretmenler öğrencilerinin başarısından duyduğu keyfi başka hiçbir şeyden duymazlar. Aradan yıllar geçse dahi okutup, yetiştirdiği öğrencilerini iyi yerlerde gören öğretmenlerin mutlulukları kadar hayatta başka büyük bir mutluluk olamaz.

Candan Tebrikler: Bizleri başarıyla dolu iyi günlere ve aydınlık yarınlara hazırlayan övgülerin en güzeline layık tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü canı gönülden kutlarım.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..