Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Öğretmene bak

Öğretmene bak
 

Öğretmene bak. Haber şu….
 
“Diyarbakır'a Şubat ayında Coğrafya Öğretmeni olarak atanan Erdal Tekin, Sur’da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürüldü.” (sabah, 1.3.16)
 
Yani devletin, devlet okullarında Türk çocuklarına ders versin diye atadığı öğretmen aslında bir PKK’cı ve Sur’da Türk ordu mensupları tarafından diğer terörist elemanlarla birlikte savaşırken öldürülüyor.
 
Hikaye’de bir çok aymazlık noktaları var.
 
Bütün eğitimi boyunca bu kişinin bir  terörist olduğu anlaşılmadı mı, bu kadar öğretmen ve yönetici onu bulup çıkaramadı mı? Yazıklar olsun…
 
Böyle bir insan bir sürü sınavları aşıp, nasıl Coğrafya öğretmeni olarak atandı? Yazıklar olsun…
 
Bu insan nasıl kaç ay boyunca devletten aylık aldı ve yerinin boş olduğu anlaşılmadı; veya saklandı… Yazıklar olsun. 
 
Bir militarist, bir terörist nasıl bunca aşamayı aşıp, kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Türk silahlı kuvvetlerine karşı savaşabilir.
 
Görüyor musunuz, Türkiye Cumhuriyeti nice aymazlıklar içindedir. 
 
Böyle insanları besleyip, büyütüyoruz… Ondan sonra ders versin diye okullarımıza gönderiyoruz ve bu insanlar o güzel gençliğin beynini değiştiriyor; onları işliyor, kendilerine benzetiyorlar. Yazıklar olsun…
 
Acaba Milli Eğitim safları arasında bu çeşit hainlik içinde olan kaç tane öğretmen daha vardır?
 
Yok mudur? 
 
Peki, Erdal Tekin nasıl sızdı bu kadrolara, nasıl atanmasını gerçekleştirdi? Bana söyler misiniz?
 
Demek ki bazı yollarını buluyorlar…
 
Aslında, demek ki her düzeyde bazı hainler, Devletin dibine dinamit koymak için çalışıp duruyorlar.
 
Uyanık olmak lazım… Onu söylemek istiyoruz. Gereksiz, zararlı insanları sistemden dışlamak için belli mekanizmalar gerekli. Gerekli Denetimler gerekli… Yoksa ala ala heyy halindeki, hüdayinabit bir Eğitim Sistemi mutlaka insanların aleyhine işleyecektir. Ve oradan mezun olanlar mutlaka beyinleri yıkanmış olarak sisteme dönecektir. Onun için yıllar önce bu vatan için en önemli karakolların okullarda kurulmasını savunmuştuk.
 
İyi, vatana millete yararlı, aklı başında insanlar yetiştirmeliyiz. Türklüğe, bu vatana, millete inançsız insanlar, tüfeklerini bir süre sonra bu yurdun insanlarına çeviriyorlar. Uyanık olmalıyız. Eğitim sistemimizi bu yurdun değerlerini koruyan insanlar yetiştirmek için kurmalı ve savunmalıyız.
 
Yoksa … Manzara-i Umumiye önümüzde… Sistemden kaçak yetişmiş bazı insanlar, bu yurdun insanına silah sıkıyor! Bu olacak iş mi?
 
Türk Eğitim sistemi her şeyden önce, barışsever, insansever, adaletsever insanlar yetiştirmeli. Bu değerleri korumalı ve kollamalı.
 
Bu işi yalnız Ordu’ya yükleyecek olursak… Ordu kentlere girer, ve terörist avlamaya başlar. Öncelikle böyle insanları bizim yetiştirmemizin önüne geçmeliyiz. Küçük yaştan itibaren, bu yurdun ne kutsal bir toprak olduğunu öğretmeye çalışmalıyız. Birlikte yaşamanın erdemlerini öğretmeliyiz. Yoksa…!
 
Yoksa ne olduğunu görüyorsunuz.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..