Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Öğretmene soruşturma açıldı ya Beyaz'a ne olacak?

Öğretmene soruşturma açıldı ya Beyaz'a ne olacak?
 

Türk televizyonları acıtasyon ve dramatizasyonun en ince taktiklerini çok iyi bilir ve bunlara sahne olur. Bizim televizyoncuların reyting kazanma uğruna yapmayacağı şey yoktur.

En saçma sapan insanlar televizyonlarda boy gösterir, bir yere çıkan diğer tüm kanalları dolaşıp, oradan oraya aynı saçmalıklarını sahneler durur. Bir bakıma televizyon izleyicisi aptal yerine konur. Bu uygulamada yaratıcılık yoksunu televizyoncuların da payı yok değildir. Zaten bizim televizyoncu gözüyle baktığımız insanları çoğu aslında ne televizyonculuk eğitimi almıştır ne de bir formasyonları vardır. Hepsi bir biçimde, bir anlık şöhretin bedeliyle ekranlara fırlamışlardır.

Geçtiğimiz günlerde facebook ve video paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kıran Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki iki kız öğrenci bir televizyonculuk başarısıyla Beyaz Show’a çıkartılmıştı.

Beyaz Show’un en büyük başarısı bu kızların televizyonda göründüğü ilk program olmasıydı!

Genellikle programına bir arabesk şarkıcı ya da türkücü çıkarmayı yeğleyen Beyaz aynı konukları iki haftada bir çıkarmaktan yorulmuş olacak ki böyle bir hamleyi uygun gördü kendine.

Öğretmenleri tarafından çekilen videoda benim babam inşaat işçisi, botumda yırtık ama size başkanlık yapmaya çalışıyorum diyerek duygu sömürüsü yapan ya da o şekilde yapması öğretilen küçük kız, onca ağlayıp sızlamasına rağmen olaya müdahale etmeyen sınıf öğretmeni tarafından bir güzel kameraya çekiliyordu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilkokul öğretmeninin bu derece bilgisiz eylemi çocuğun psikolojisindeki o aksaklığın daha da derinleşmesine yol açtı bence. Kaldı ki orada o kız ağlamaklı bir biçimde konuşurken öğretmen aferin kızım diyordu. Sınıf arkadaşları da kendi halinde umursamaz biçimde kavga etmeye devam ediyorlardı. Kız, evinde öyle bir ortamda yaşıyor olmalı ki büyüklerin bile düşünerek söyleyeceği cümleleri ardı ardına büyük bir nefretle kusuyordu.

***

Olanlar oldu bizim çokbilmiş Beyazıt Öztürk bu çocukları gecenin saat 1’inde programına çıkardı. İlkokul üçüncü sınıfa giden bu çocukların o saatte bilmem kaçıncı uykularında olmaları gerekirken televizyon programlarında reyting unsuru olarak kullanılmaları derhal müdahale edilmesi gereken bir eylem!

Büyük kahkahalar, ışıklar ve alkışlar altında çocukların ağlamaklı çığlıklarına onay verildi.

Zaten bu ülkede ne kadar ağlamaklı, ne kadar dilenci olunursa o derece başarılı olunmuyor mu?

Kızlardan biri öğretmenimizin bu yayına katılmasına izin vermeyen valinin kalıbına tüküreyim, o sıcak yerinde rahat dedi. Ne kadar ezberletilmiş, ne kadar acınaklı cümleler değil mi?

Ben bu manzaraları izlemeye dayanamazken, çocukların bu eylemlerinin sonunda bir yerlere geldiğini görmeleri onlar için büyük bir rezillik. Hayatlarının bundan sonraki kısımlarında ağlayarak bir yerlere gelebileceklerini görmüş oldular.

Neyse ki sınıf öğretmenleri hakkında valilikçe soruşturma açıldı da bir nebze olsun rahatladım. Sırada Beyaz Show hakkında açılması gereken soruşturmayı bekliyorum.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..