Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Oyunlar
 

Öğretmenler geleneksel oyunları yaşatacak

Öğretmenler geleneksel oyunları yaşatacak
 

oyunlar


Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Milas’ta görev yapan öğretmenlere ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ semineri verdi. Tombik, “3 taş” ve “9 taş” oyunlarının uygulamalı şekilde gösterildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Milas’ta öğretmenlere yönelik Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Dr. Mete Ersoy Ortaokulunda ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ semineri verildi. Federasyon Başkanı Oktay Yellikaya ve Federasyon İl ve İlçe Başkanı İbrahim Şahin’nin geçtiğimiz hafta sonu verdiği seminere ilçede görev yapan 80 öğretmen katıldı.

Seminere katılan öğretmenler aldıkları teori eğitminin ardından tombik 3 taş ve 9 taş oyunlarını uygulamalı şekilde öğrendiler. Mete Ersoy Ortaokulu’nun kapalı spor salonunda yapılan uygulamalı eğitimde öğretmenler çocuklar gibi oyun oynadı. Oyunları öğrenmek için çaba sarf eden öğretmenler renkli görüntüler oluşturdular.

Etkinlik ile özellikle şehirleşme ve sosyalleşme sürecinde, çocukların kendilerini geliştirmeleri için organizasyon, organizasyon içeriği ve organizasyon alanları üretmek adına geleneksel çocuk oyunlarının tekrar kazandırılmasının çok önemli olduğu vurgulandı.

GELENEKSEL OYUNLAR SOSYAL YAŞAMDAKİ ÖNEMİ

Geleneksel oyunların sosyalleşme, grup içi, aile için iletişime ciddi anlamda katkıda bulunduğunu bu nedenle oyunların yaşatılması gerektiğini belirten Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyon Genel Başkanı Oktay Yellikaya, yaptığı açıklamada; "Öğretmen arkadaşlarımız bu çalışmanın sonunda 'Okullar Hayat Olsun' projesi çerçevesinde okul saha ve bahçelerinde geleneksel çocuk oyunları sahaları yerlerini üretecekler ve bu oyunları öğretecekler. Önce burada, sonra ilde, Ege bölgesinde sonra da Türkiye kupasına gelecekler. Friv oyunları haricinde  geleneksel çocuk oyunlarımız bir bütünlük içinde bir spor branşına dönüştürülerek yaygınlaştırılıyor ve 81 ilde 18 ülkede bu işi yapıyoruz. Şu anda Tombik oyun grubunun içinde, üç taş ve dokuz taş paket halinde öğrettik. Bunların aday hakemlik ve yardımcı oyun liderliklerini öğrettik. Eğitim alan arkadaşlarımızın oyunları okullarında öğrencilerine öğretmesiyle çocukların birbirleriyle olan iletişiminde dostluk ve kardeşliği de kazanmış olacaklar” dedi.

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..