Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '11

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Öğretmenler Günü kutlu olsun

Aslında çok genç olan cumhuriyetimiz öylesine büyük sınavlardan geçti ve geçiyor ki, belki de vaktinden çok önce olgunlaştı. Adeta, bir fidanken asırlık çınarların bilgeliğine ulaştı. Ama bu bilgeliğin yanında inanılmaz bir yorgunluğu da hissediyorum.
Cumhuriyetimize genç derken abartmıyorum. Düşününüz, ben 1969 yılında öğretmenliğe başlamış biri olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin yarı ömründen fazlasına tanıklık etmişim.
***
Hepimiz de fakir çocuklarıydık. Antalya’dan Muğla’ya kadar, geniş bir coğrafyadan sınav kazanarak öğretmen okuluna girmiş, devletin himayesinde okuma imkanı bulmuştuk. O okul bize sadece müfredatın gereği olan bilgileri vermekle kalmadı. Biz orada insan sevgisini, ulus sevgisini, vatan ve bayrak sevgisini yüreğimizde hissetmeyi, her türlü koşulda “önce vatan” diyebilmeyi öğrendik. İşbirliğini, paylaşmayı, çalışmayı ve üretmeyi öğrendik.
***
Biz orada Atatürk’ü sevmeyi öğrendik.
Onun düşüncelerini özümseyip milletimiz için layık gördüğü cumhuriyet yönetimine sahip çıkmayı öğrendik.
Biz orada devletin ve milletin öğretmeni olmayı öğrendik.
***
İlk görev yaptığım köye gittiğimde ne büyük zorluklar, ne büyük hayal kırıklıkları yaşamıştım. Yol yoktu, elektrik yoktu, hatta su bile yoktu. Ondan sonraki köyde de öyle, daha sonraki köyde de…
Bazılarında okul bile yoktu.
Halkımızın saygı, sevgi ve güveni, bizim de azmimiz ve sevgimiz vardı. Bunlar bir araya gelince yoklukları hissetmedik. Geceleri gaz lambalarının aydınlığında planlarımızı yapar, fişlerimizi kargılarla yazardık.
***
Sevgili öğretmenler, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu güne çok yol aldı. Nal çivisini ve toplu iğneyi bile dışarıdan ithal ederken şimdi teknoloji ihraç eder durumlara geldi. Okur yazar oranı %5’lerin altındayken şimdi milyonlarca üniversiteliyle çağın bile önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunlar cumhuriyetin halkımıza kazandırdığı güzelliklerin sonucudur.
Bizi olduğumuzdan güçsüz ve hatta aciz göstermek  isteyenlerin sizlerin inşa edeceğiniz aydınlık gelecekte yerleri olmayacaktır. Eksikler ve zorluklar olabilir. Ama sevgi her eksiği giderir. Her zorluğun üstesinden gelir.
Ülke sevgisi, insan sevgisi rehberiniz olsun.
Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

 

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..