Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '07

 
Kategori
Eğitim
 

Öğretmenler günü kutlu ve mutlu olsun

Öğretmenler günü kutlu ve mutlu olsun
 

Yıl 2007 yine bir öğretmenler günü; yeni nesiller yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşımak bizim en önemli görevimizdir. Unutmayalım ki bu görev dünyanın en kutsal ve onurlu işidir. Böylesine kutsal ve onurlu görevi yerine getirmek ise en büyük övünçtür, öğretmenler için.

Herkesin bildiği gibi bu kapsamda temel görevimiz insanımızı Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Anayasa’mızda ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Büyük Türk milletinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve bunları daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar olarak yetiştirmektir.

Bu hedefleri gerçekleştirirken öğrencilerimizin beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetişmelerine mutlaka özen göstermeli; onları istek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeye dikkat etmeliyiz. Böylece gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazanarak hayata hazırlanmalarına ve kendilerini mutlu edecek, toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarına rehberlik etmeliyiz. Ancak bu şekilde mutlu bir toplum olur ve Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkabiliriz.

Öğretmenler Günü 24 Kasım 1981 tarihinden bu yana her yıl kutlanmaktadır. Bu günün Öğretmenler Günü olarak kutlanması öğretmenlerimize verilen değerin bir ifadesidir. Ülkemizin kalkınması ve toplumumuzun aydınlatılmasında bütün gücüyle yurdumuzun her köşesinde fedakârca görev yapan yönetici, öğretmen ve diğer personelimize ne kadar şükran duyulsa azdır. Ayrıca bu anlamlı günde eğitime gönül vermiş şehit öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi, “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.”

Ülkemizi çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkarma mücadelesinde hepimize yeni ufuklar açması dileğiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.

Herşeye rağmen öğretmen olmak güzel................

 
Toplam blog
: 5
: 1707
Kayıt tarihi
: 17.11.06
 
 

Ankaralıyım. 1999'da öğretmenliğe başladım ve hala yapıyorum...