Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

24 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Öğretmenler Günü ve Öğretmenler

Öğretmenler Günü ve Öğretmenler
 

Öğretmenler Günü:Dr. Hasan Akgün ve İbrahim Erkal Öğretmenlerimizle..


Öğretmenler Gününde Öğretmene ek iş haberi...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öğretmenlerin, zaman zaman kendisine utana sıkıla gelip ek iş istediklerini bunun da her Türk vatandaşı gibi kendisinin canını sıkıp dünyasını kararttığını ama yapacek bir şey olmadığı için aracı olup öğretmenlere ek iş ayarladığını söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Öğretmenler Günü Balosu Büyükçekmece Dedeman Otel’de yapıldı.

Büyükçekmece’de bulunan okulların öğretmenleri için hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Balosu bu yıl Büyükçekmece’ye yeni katılan bölgeler ile birlikte tam üç gece sürecek. İlki önce ki gece yapılan ve İbrahim Erkal’ın sahne aldığı gecede öğretmenler, yoğun iş hayatı ve stresli günlerden bir nebze olsun kurtulabilmenin sevincini yaşadılar. Öğretmenler Gece boyunca Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte İbrahim Erkal’ın söylediği şarkılar ve türkülerle halaylar çekerek eğlendiler.

24 Kasım Öğretmenler Günü balosuna Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün konuşmaları damgasını vurdu.

ÖĞRETMENE PAZARCILIK VE BOYACILIK EK İŞ AYARLIYORUM…

Kendisine zaman zaman öğretmenlerin utana sıkıla gelip ek iş istediklerini anlatan Başkan Akgün; “ Belediye başkanı olmamız hasebiyle zaman zaman öğretmenlerimiz gelip okul çıkışı badana boya yapabileceğini,pazarcılık yapabileceğini yada bir mütaeahitin yanında çalışabileceğini söyleyip bizden iş istiyorlar.Her Türk vatandaşı gibi o an dünyamın karardığını rahatlıkla söyleyebilirim.Ama yapacak bir şey yok bizde yakın çevremizi arayıp onlara iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz.”dedi.

Öğretmenlerle birlikte 24 Kasım’ı kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Akgün “24 Kasım 1982 yılından beri Türkiye’de Öğretmenler Günü olarak kutlanılmaktadır. Büyükçekmece Belediyesi’de her yıl bu programı en anlamlı günlerden biri olarak belirledi. Ne mutlu bize ki Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş, aydınlık Türkiye’ye sizden önceki, sizlerle ve sizden sonra ki öğretmenlerimizle ulaşacağız. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sizin gibi ilim irfan ordusu ile birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerimizi birinci sınıf vatandaş yapmalıyız

Kendisinin de bir öğretmen olduğunu ve Türkiye’de öğretmenlere gerekli değerin verilmediğini anlatan Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi “Öğretmenlerimize gereken önemi vermeliyiz. Bende hayatımda 5 yıl İngilizce öğretmenliği yapmış biri olarak öğretmenlerimizin nasıl zorlu durumlarda olduğunu biliyorum. Ülkemiz çağdaş medeniyet ve Avrupa Birliği standartlarından oldukça uzaklardadır. Bu durumu değiştirebilmek, Avrupa ile yarışabilir duruma gelebilmesi için devletin çok daha fazla çalışması gerekmektedir. Eğer bu ülkeyi yönetenler bugün yaşanan sıkıntıların en başında eğitimsizlik diyebiliyorlarsa, öğretmenlerimize bir bakarak düşünsünler.. Öğretmenlerimizin yaşam standartlarını daha fazla yükseltemezsek, onları ikinci bir işe mahkum edersek istediğimiz kadar okul yapalım hiç bir işe yaramayacaktır.”

Geceye katılan İbrahim Erkal da öğretmenlerin Türk milletinin geleceğini aynıdlatacak birer meşale olduğunu,mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

29 Mart’tan sonra okul yapmaya devam

İlçede ki eğitim standardının Büyükçekmece Belediyesi’nin Milli Eğitim’e kazandırdığı okullarla yükseldiğini ve yaklaşan yerel seçimlerin ardından tekrar başkan olması halinde okul projelerine devam edeceklerini söyleyen Akgün “Büyükçekmece’de eğitim öğretim alanında başardığımız projelerle eğitimde çok büyük yol kat ettik. Eskiden 50-60 kişilik sınıflarda öğrencilerimiz öğrenim görürken ilçemizde onlarca okulu Büyükçekmece Belediyesi olarak yaparak Büyükçekmece’de eğitim – öğretimi 20şer 30ar kişilik sınıflara indirdik. Eğer 29 Mart seçimlerinden sonra yeniden Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak hizmete devam edebilirsem, ilçemize daha fazla okul kazandırarak, Büyükçekmece’yi İstanbul’da Eğitim – öğretimde en üst düzeye ulaştıracağım” ifadelerini kullandı.

Öğrencini elinde bilgisayar ve kitap olmalı

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Öğretmenler Günü Balosu’nda Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı’da öğretmenlere seslendi. Gelecek nesillerin temellerini öğretmenlerin atacağını dile getiren Sandıkçı okullarda görülen şiddet olaylarına da değindi. Sandıkçı “ Mesleklerin en değerlisi olan öğretmenlerimizin bugününde hepimize gün geçtikçe daha fazla görev düşmektedir. Vereceğimiz eğitim ile gelecek nesillerimiz şekillenecek, ülkemizin yolu belirlenecektir. Yapmamız gereken öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim vermeliyiz. Televizyonlarda gazetelerde görüyoruz. Okullarda ki şiddet olayları hepimizi çok üzüyor. Bir öğrencinin elinde sopa yada bıçak olmamalıdır. Öğrencinin elinde artık bilgisayar ve kitap olmadır. İşte biz öğretmenler bunu başarabilirsek, inanıyorum ki gelecek nesillerimiz çok daha iyi olacaktır” dedi.

Büyükçekmece Dedeman Hotel’de yapılan Öğretmenler Günü Balosu’na Büyükçekmece 19 Mayıs, Adem Çelik, Halime Bulduk, Adnan Kahveci, Aşiret Dalcı, Celaliye, Cevdet Zebura Kotan, Kumburgaz Serdar Adıgüzel, Kumburgaz, Mehmet Akif Ersoy, Tepecik Ulus, Türkoba, Yalçın Çiftçioğlu, Kamiloba Sudi Özkan, Gürpınar 80. Yıl, Ahmediye Doğuş, Bahadır Demir İlköğretim Okulları ile birlikte Recep Güngör Lisesi katıldı.

Kaynak ve fotoğraf:
Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından, bizzat tarafıma aktarılan bilgilerden oluşuyor.

Öğretmenler gününüz kutlu olsun Sevgili Öğretmenler..


Öğretmenimiz çok çalışıyor, az kazanıyor: Milliyet http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=guncel&KategoriID=&ArticleID=1019891&Date=24.11.2008&b=Ogretmen%20nasil%20kutlasin&ver=34

24 Kasım Öğretmenler Günüyle ilgili diğer yazım:
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=146225

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..