Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '10

 
Kategori
Deneme
 

Öğretmenler Günü

Öğretmenlik mesleği insanlığın başlangıcından beri var olan bir meslektir. Dünyaya gözünü açan bir çocuk; tüm yetilerini öğrenerek geliştirmekte, bunun için de öğretmene gereksinim duymaktadır.Bu öğretmen anadır, babadır, çevredir, öğretmendir, v.b. Önemli olan insanı iyi yönde eğitmek, insanlığa yararlı, insan onuruna yaraşır davranışlar ve bilgiler kazandırmaktır.

İşte öğretmenliğin önemi de buradadır. Öncelikle sevgi ve sabır gerektiren bir meslektir öğretmenlik. İnsanı sevmektir öncelik, tabi ki insanı sevmek tek başına yeterli değildir. Doğayı sevmek gerek tüm varlıklarıyla…

Öğretmenlik aynı zamanda bir heykeltıraşlıktır; önüne gelen saf, temiz çocukları biçimlendirmektir.

Öğretmenlik yazarlıktır; bembeyaz sayfalara tüm insanlık erdemlerini birer, birer yazmaktır.

Öğretmenlik dokumacılıktır; ilmik, ilmik işlemektir çocuğu bir kilim gibi. Kısaca tüm meslekleri içermektedir öğretmenlik…

Onun için bu mesleği severek, isteyerek seçmesi gerekir insanların. Ne yazık ki; bugün ki eğitim sistemimiz buna olanak vermemektedir. Üniversiteye başvuran çocuklarımız öncelikle işsiz kalmamak için öğretmenlik bölümlerini seçmektedirler.

Eğitim; bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin de göstergesidir. Çağdaş uygarlık düzeyine çıkabilmemiz için eğitimin önemine bunun için vurgu yapılmaktadır yıllardır.

Burada tüm öğretmenlerimize seslenmek istiyorum; öncelikle mesleğinizi seviniz, öğrencilerinizi seviniz. Onlar arasında din, dil, ırk, zengin – fakir, hatta güzel çocuk – çirkin çocuk ayrımı asla yapmayınız.

Biliyorum insanca yaşayabilecek bir ücret almıyorsunuz, yıllardır çözülemeyen başka sorunlarınız da var. Bunlar çözülmeden bir gün benim gibi emekli olacaksınız. Onurlu çalışmalarınızı bunlar asla etkilememeli. Çünkü; bu çocuklar bizim , bu ülke bizim…

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Öğretmenler ! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. ‘’ ve ‘’Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.‘’ sözlerini asla unutmamalıyız.

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Şadi Ünal

Emekli Öğretmen

Mucur / Kırşehir

 
Toplam blog
: 14
: 528
Kayıt tarihi
: 21.02.09
 
 

1955 yılında Nevşehir ili, Hacıbektaş ilçesi, Çiğdem Köyü'nde doğdu. İlkokulu Çiğdem Köyü'nde..