Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '12

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü
 

Öğretmenler; öğretmeceye kayıtsız şartsız teslim olmuşlar mı?

Şimdiye kadar öğrendiklerini, öğretildiklerini, öğretecekleri gözden geçirip sorgulamışlar mıdır, yargılamışlar mıdır? Yoksa bunu gereksiz, yararsız mı görmüşlerdir?

Buna doğru bildikleri yanlışlar, bilgi kirliliği engel mi olmuştur?

Ya da salt ideolojileri mi, salt çıkarları mı köstek olmuştur?

Bazı öğretmenler yeterli derecede doğru bilgiye, doğru Türkçe’ye sahip midir? Bu konuda ne kadar titiz davranıyorlar? Öğretecekleri şeylerden; yani sözlerden, sorulardan, şıklardan, cevaplardan, tanımlardan, bilgilerden, isimlerden samimice sorumlu olduklarını biliyorlar mı? Bunların öğrencileri için gerekli, yararlı, uyarıcı olduklarına inanıyorlar mı?

Elbette öğretmenlere öğretmenliği ve öğretmeceyi öğretecek değilim, yalnızca bir konuya dikkat çekmek istedim. Olur ya, birileri belki bir ders alır. Yarası olucu da üstüne alabilir. Ancak hakiki bilgi sahipleri ne dediğimi, ne demek istediğimi doğru anlayıp algılayacaklardır.

Öğretmen öğreticilik gibi kutsal bir görev yapmaktadır. Bu görevlerin yararlarını saymak kitaplar dolusu tutabilir. Hakikatten bu görev; hem çok zordur hem çok sorumludur hem de çok sorunludur.

Öğretmenlere nankörlük edilmemeli; öğretmenler de kutsal bir görev yaptıklarını unutmamalıdır.

Öğretmenlerin doğru bilgi, doğru Türkçe kapasitesi çoğaldıkça toplumumuzun da doğru bilgi, doğru Türkçe kapasitesi çoğalıp daha kültürlü, daha anlayışlı, daha algılayışlı, daha saygılı bir toplum olacağız;

Atatürk; yeni nesli öğretmenlere teslim etmiştir.

Fakat öğretmenlere soruyorum.

1. Öğretmenler Atatürk’ün arzu ettiği özellikte midir?

2. Öğretmenler Atatürk’ün arzu ettiği özellikte yeni nesiller yetiştirmekte midir?

3. Öğretmenler hayatlarından, bilgilerinden, eğitim-öğretimden, öğrencilerden… ne kadar mutludur?

4.Öğretmenler, yeni nesil nasıl olmalıdır.

Öğretmeler çok ağır bedeller ödemiştir. Görevleri zordur. Öyleyse şikâyet edeceklerine iyi, daha iyi, en iyi öğrenciler yetiştirmek zorundadırlar, ellerinden geldiğince. Çünkü bazı şeyler onların ellerinde değildir. Yoksa bastıkları dalı kesmiş olurlar.

Öğretmenler; doğru bilgi, doğru Türkçe konusunda titiz davranmalıdır. Ancak doğru bildikleri yanlışlardan, bilgi kirliliğinden, salt ideolojilerinden, salt çıkarlarından, önyargılardan, zanlardan, gafletlerden, dalâletten kurtulmalıdır.

Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Allah, Yüce Önder Gazi Mareşal Mustafa Kemâl Atatürk’ten razı olsun.

 

Ramazan Gülsen

 

  

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..