Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Oh be! bayram geldiiii...

Oh be! bayram geldiiii...
 

Yaşasın! Yarın sabah caddeler hareketli, evler şenlikli olacak. Durmadan kapınız çalınacak, ya bayram harçlığı isteyen çocuklar ya da misafirleriniz gelecek. Uzun zamandır görüşmemiş ne kadar kişi varsa hepsi bir araya gelecekler. Çocuklarımız cicili bicili, hanımlar saçı yapılı, makyajlı olacaklar. Beylerimiz çekecek takım elbiselerini, sabah en erken kalkanlardan olacaklar. İbadetini yerine getiremeyenler, hiç değilse bayram namazını kılmanın verdiği huzurla evlerine dönecekler. Hasretini çektiğiniz evlatlarınız gelecek. İşten güçten fırsat bulup bir türlü ziyaret edemediğiniz halalarınızı, teyzelerinizi göreceksiniz. Evler dolacak, taşacak. Kahkahalar yükselecek semaya... Oh be!

Sinirli sinirli gezenlerin oruçluyum saltanatı da bitti bugün. Layıkıyla oruç tutanların da zafer günü olacak yarın. Oh be!

Tatil olacak kaç gün hem de... Kendine vakit ayırabilecek çalışanlar, haylazlık yapma özgürlüğüne kavuşacak çocuklar, aşıklar birbirlerine verecekler tüm zamanlarını doyasıya, herkes eğlenmeye gidecek akşam, şarap eşliğinde romantik yemekler, rakı balık sofraları yeniden geri gelecekler. Oh be!

Küs olanlar barıştırılacaklar, şenlik olacak yurdumda. Oh be!

Huzurevleri dolup taşacak, yalnızlıktan bunalmış pamuk dedeler, pamuk nineler hatırlanacak, hiç tanımadıkları kişiler ellerini öpecek, gözleri dolacak onların da, sevinçten ama. Bu sebeple dolsun zaten. Oh be!

Kimsesiz çocuklar oyuncaklara boğulacak yarın. Saçını okşayan elden yoksun güzel yavrularımız kucaktan kucağa gezecekler, öpücük konacak herbirinin yanağına. Sevinecekler, değerli hissedecekler kendilerini. Oh be!

..........................

Köpüklerin altında sevişecek sosyetik sarhoşlar, herkes zil zurna sarhoş olacak. Bilinen büyük mekanların önünde kavgalar çıkacak yine. Herkes birini "götürecek" bir yerlere. Alemler başlayacak yine uyuşturan cinsten. Geceler yine korkutacak. Şeytanın izni bitecek çünkü, mesaisine başlayacak tekrar, hem de tatilin verdiği dinlenmişlikle daha dinç bir şekilde. Of be!

Trafik kazaları pik yapacak bu bayramda da. Kimbilir, heyecanla beklenen kaç ailenin yok oluşlarıyla feryatlar yükselecek evlerden, sel olacak, yürekleri basacak gözyaşları. Sarhoş sürücüler dayılanacak yine polislere, kameraları kırmaya kalkacaklar yine. Kırarlarsa bana haber yapmaya çalışan kameramanımın maaşı kesilecek, elin sarhoşu yüzünden kızının çok istediği bisikleti alamayacak bu ay da. Of be!

Kadınların bir aylık rahatlığı sona erecek. Tacizler, tacizciler türeyecek yine. Müslümanlar! ya ne de olsa, ara vermişlerdi Ramazanda laf atmalara. Of be!

Amaaaan, ne güzel başladım yazıya. İçim sıkıldı yine. Ama ne demişler, gülü seven dikenine katlanırmış. O dikenleri kırıp kırıp atsak ne güzel ama batsa bile gülü koklayacağız yine.

Hepinize neşe ve sevgi dolu bir bayram diliyorum. Bayramınız kutlu olsun. Yarın bayram, oh be!

 
Toplam blog
: 132
: 2482
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Dünyayı, yaşamayı ama adam gibi yaşamayı, arkadaşlığı, dostluğu ve en önemlisi çocuğumu, müziğimi..