Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

OHAL‘mi, Allah yazdıysa bozsun…!

OHAL‘mi, Allah yazdıysa bozsun…!
 

ohal uygulaması


Ohal yani olağan üstü hal ülkenin içinde bulunduğu terör olaylarını azdıracak en büyük etken.

Ohal olan bölgede her 5-10 km. bir araçlar durdurulacak, İnsanlar vahşice araçlarından indirilecek, Üzerleri aranacak. Gecenin bir vakti bölgedeki adamın evi aniden basılacak. Düğününü bile istediği şekilde yapamayacak insanlar. Yani hayatın her noktasında kısıtlamalar olacak. Ne yapar bu kısıtlamalar? İnsanı bezdirir, çileden çıkarır. Bunalan, çileden çıkan insanda , kendisine yapılanları hazmedemez Bunun sonucunda sevmediği halde, bazı şeyleri desteklemek zorunda kalır.

İşte son günlerde Devlet Bahçeli’nin istediği yaşam biçimi bu. Bölgeyi Allah için bir kez bile görmeyen bir insanın böyle konuşması boş. Bu şeye benzer” bekara karı boşamak kolay” meselesi gibi. Gerçi bu iki şeyde bu zatta mevcut. Görmediğin, bilmediğin bir şeyi istemen bence sadece muhalefet etmek için. Yoksa gider bölgeyi gezersin, İnsanlar ile görüşürüsün, sonra çıkar Ohal ‘mi istersin, başka bir şey mi istersin bilemem. O senin sorunun.

Dün mecliste liderler gürledi. Vekilleri de onları şak şakladı. İyi de ettiler. Sonuçta liderlerine şakşakçılık yapmaları onların görev. Liderlerden başbakan bir ilki gerçekleştirerek muhalefeti yuvarlak masaya davet etti. Bu başbakanlık geleneğinde bir ilk. Olsaydı iyi olurdu. MHP ve BDP ‘nin aynı masada olamayacağını bilmemize rağmen olsaydı iyi olurdu. Ama ilgimi çeken ise CHP ve MHP liderleri böyle bir davetin başbakanlık geleneklerinde olmaması imiş. Kardeşim yoksa da bu ilk olsun. Mecliste olan olmayan bütün liderler davet edilecek bildiğim kadarı ile. Çok güzel bir ortamda ülkenin baş belası masaya yatırılacaktı. Hepiniz fikirlerinizi açıkça yüz yüze beyan edecektiniz. O zaman kimin hangi noktada olduğunu hep beraber görürdünüz. Masadan kaçmak sizin gibi milyonların liderlerine yakışmadı, yakışmazda. Maden ülkede terörün bitmesini istiyorsunuz, fikrinizi masada bağıracaksınız. Herkes görecek, herkes birbirini eleştirecek. Bu sorunun çözülmesini istiyorsanız masaya oturacaksınız. İstemiyorsanız ne ala! Gelenekmiş, değilmiş boş laflar Geçin bunları beyler geçin. Masaya oturmaya niyetiniz yok Sudan bahaneler ile kaçıyorsunuz. Ben sadece bu ilkede terörün bitmesinden yanayım. Ben samimiyim bu konuda, acaba sizlerde samimi mi siniz.

Ben sizlere inanmıyorum sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli. Sizler bu ülkede terör üzerinden siyaset yapmak istiyorsunuz. Terör üzerinden pirim yapmaya çalışıyorsunuz. Eğer5 bu yazdıklarım yanlış ise neden masadan kaçıyorsunuz. Eğer doğru ise buyurun masaya. Kılıçdaroğlu başbakan ‘ın gittiği mevziye gidip dik duracakmış. Sevsinler. Dik duracak ve sonra da halkın karşısına çıkıp gürleyecek. Ben mevzide dik durdun ama başbakan korkudan çömeldi. Aklını seveyim senin emi aklını.

hidayetozdemir_0266@hotmail.com
 
Toplam blog
: 72
: 652
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

1966 Adıyaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi aynı şehirde okudum. Ankara Üniversitesi'nden..