Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '11

 
Kategori
TV Programları
 

Okan Bayülgen'in farkı

Okan Bayülgen'in farkı
 

Okan Bayülgen  

Türk televizyonculuğunun yeri dolmaz isimlerinden biri, ele avuca sığmayan haylaz çocuk. Yaklaşık on iki yıldır keskin zekası, sivri dili muhalif hali hem popüler kültürün tam ortasında durup hem de o kültürden kendini soyutlamayı becermiş tavrıyla, kimilerinin asla tahammül edemediği, kimilerinin antipatik bulduğu ama aklı, bilgisi, kültürü üstün televizyonculuk yeteneğiyle komedyen, oyuncu, yönetmen, yapımcı, sunucu, fotoğrafçı, seslendirme sanatçısı kimliğiyle ekranlarn vazgeçilmezi olan ama her ne hikmetse medyada daima kötü çocuk olarak lanse edilmeye çalışan ve gösterdiğinin aksine birçoklarından daha duyarlı ve incelikli bir yönü olduğuna her zaman inandığım isim bugünlerde yeni bir televizyon programıyla gecelerimize konuk oluyor. Atvde yayınlanan Çek Bakalım adl kısa film yarışmasının hem sunuculuğunu yapıyor hem de Hülya Avşar ve Hıncal Uluçla juri koltuğunu paylaşıyor.  

Okan Bayülgen'in birkaç kısa film denemesi dışında uzun metrajlı sinema filmi filan yok belki de yarışan filmleri sadece izleyici gözünden biraz daha iyi şekilde değerlendirecek konumda bu yüzden birçokları tarafından eleştirilse de Okan çok güzel bir iş yapıyor. Bir kere yarışmaya katılan her yarışmacıya acayip saygılı davranıyor hepsini inanılmaz şekilde yüreklendiriyor. Evet programın amacı ekrana genç yönetmen ve yapımcı kazandırmak ne kadar başarılı olur tartışılr Okan bu misyonu üstlenirken her filmi büyük bir hevesle merak ve içtenlikle seyrediyor ve yorum yapıyor film ne kadar kötü olursa olsun asla emek verenleri aşağılama yoluna gitmiyor.  

Bence tam da bu yüzden Okan Bayülgen farkını ortaya koyuyor, çok etkili oyunculukların ve aralarında oldukça profesyonel işlerin olduğu kısa filmlerin yarıştığı Çek Bakalım'ı ayrıca Paradoks filmiyle yarışan Emre'yi takip etmenizi tavsiye ederim.  

 
Toplam blog
: 61
: 1429
Kayıt tarihi
: 30.03.11
 
 

Buraya  cancanlı şeyler yazmayı çok isterdim ama ortalama bir memur maaşıyla geçinen evli ve çocu..