Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Okıinawa' dan esintiler

Okıinawa' dan esintiler
 

Başlığı okuyunca Okinawa adasına gittiğimizi düşünmeyin.. Okinawa neresi bile diye bile sorabilirsiniz . Japonya nın hemen en güney ucundaki adaların en büyüğü ve uzun yaşama sırrını adanın suyunda ve yiyeceklerinde bulan insanların yaşadığını küçük bir ada .

Ikinci dunya savasi sirasinda Amerikalilar istila edecek kadinlara kizlara tecavuz edilecek soylentisiyle bir cok kadinin genc kizin canina kiydigi savas sonrasinda Amerika nin egemenligine giren bir ada . 1955 li yillarda Japonlar bile pasaportla gidebiliyormus oraya . 1960 a yakin yillarda Japonya ya geri verilmis. Ada halki hakli olarak imparatora kinli ve yakin yillara kadar imparatorun ziyareti bile kabul edilmedi .Savas donemi imparatorun olumunden sonra yeni imparator en sonunda gidebildi .

Birkac yil once kizim okul gezisinde gitti . Ucakla uc saat uzaklikta .Ove ove bitiremedi hatta bir ara oradaki universitede okumayi bile dusundu bir ara. Bizim Akdeniz bolgesini animsatir tabi dogasiyla ....

Yiyacekleri cok meshur . Sarkilarini ben cok seviyorum bir de yemeklerini. Bize yabanci gelen ve de yasakli olan yiyecekleri de var . Ben en cok GOYA denilen C citaminin bol oldugu salataliga benzeyen kekremsi tadi olan sebzeden yapilan yiyecegini ve bir bir de UMI BUDOU yu seviyorum . UMI "deniz " BUDOU "uzum " demek . Yani denizin uzumu . Yakinimizdaki alisveris merkezinde o yorenin lokantasi var . Bugun kardesimle oraya gittik ve Okinawa yemekleri yedik .UMIBUDOU ozel soya sosuna batirilip yeniyor ve dislerinizn arasinda kucuk tanelerin citir citir kirildigini hissediyorsunuz . Iste uzum yer gibi bir duygu..

Yarin da atom bombasinin atildigi Hiroshimaya gidecegiz kismetse ...

Sevgi ve selamlar Japonya dan

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..