Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '07

 
Kategori
Okullar
 

OKS 2007

OKS 2007
 

Gençlerimizin, sınav maratonlarına başvuruların biri bitiyor, bir diğeri başlıyor... Geçen hafta ÖSS’ ye başvurular vardı… Bugün OKS başvuruları başlıyor… Daha sonra, sınav heyecanları ve beklenecek sonuçlar…Kaybedenler, kazananlar!!!

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) başvuru işlemleri, Internet üzerinden 26 Mart - 15 Nisan 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınava bireysel başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden yayımlanan e-başvuru kılavuzu ve başvuru işlem basamakları dokümanları dikkatlice incelendikten sonra, burada belirtilen esaslara göre yapılacaktır...

OKS’ ye başvuruyu okullardan yapacak Veli, e-Başvuru kılavuzunda yayımlanan başvuru talep formu doldurulduktan sonra başvuru işlemleri linkinden, adayın T.C. kimlik numarası girilerek başvuru yapılacaktır. Başvurunun resmiyet kazanması ve geçerli olması için aday velisi, okul müdürlüğünün kendilerine verilen randevu günü ve saatinde okula adayın T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, vesikalık fotoğrafı, sınav ücretini yatırdığı banka dekontu, başvuru talep formu ile gelerek başvuru ve onaylama işlemlerini yaptıracaktır.

Okul yetkilisi, başvuru sayfasına adayın T.C. kimlik numarasını girerek veli adına bireysel başvuru yapacaktır. Velinin, daha önceden doldurduğu başvuru talep formuna göre, başvuracak adayın tercihlerini girerek, kontrollerini yaptıktan sonra elektronik onaylamasını yapacaktır.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 10 Haziran 2007 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00'da tüm il merkezleri ve bazı ilçe merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Bakü ve Aşgabat'ta merkezî sistemle yapılacaktır.

Sınavlarda, çocuğum hangi okulu kazanacak heyecanını yaşayan öğrenci ailelerine sabırlar, Genç öğrencilere sınavlarda başarılar diliyorum.

10 haziran 2007 saat 10.00' da başlayacak sınav yerlerini TC kimlik numarası ile,

http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/diger/Sy/OKS_2007/Oks_2007.htm adresinden öğrenebilirsiniz..

Sevgi ve saygılar.

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..