Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

     
    Kategori
    Eğitim
     

    OKS gitti, SBS geldi

    OKS gitti, SBS geldi
     

    Bu yıl son OKS yapılacak açıklaması ile herkeste bir sessizlik oldu ve nasıl olacak türünden sorular soruldu. Evet, gerçekten bu yıl 8.sınıfta öğrenim gören öğrencilerimiz son OKS'ye girecekler ancak 6. ve 7. sınıfta okuyan öğrencilerimiz ise yeni adıyla SBS'ye girecekler.

    Yeni sınav sistemi tartışılıyor; acaba daha mı iyi olacak yoksa işler daha da mı karışacak? En önemli problem öğrencinin yıllarca çalışıp tek sınavla değerlendirilmesiydi. Etrafımızda heyecandan bayılan, soruları karıştıran o kadar fazla öğrenci var ki, bu açıdan değerlendirince yeni sistem daha iyi diyoruz. Ama bununla beraber yeni sistem ile öğrenciler dershanede daha çok vakit geçirecek, eskiden sadece 8. sınıfta dershaneye gitmeleri yeterli olurken, şimdi 3 yıl boyunca dershanelere gitmeleri gerekebilecek.

    Çevremizdeki ailelerin bir çoğu çocuklarına "Bu yıl biraz dişini sık, seneye rahat edeceksin ve sınavı atlatınca güzel bir yaz tatili seni bekliyor" şeklinde motive etmeye yönelik cümleler söylüyorlardı. Şimdi ise bu söylemler 3 yıl boyunca devam edecek yani yine öğrencilerimiz sınav endeksli yaşıyacaklar ve ülke geleceğimiz gençlerin kendilerini soysal açıdan geliştirmesinden mahrum kalacak.

    Yeni sınav sisteminin güzelliklerinden birisi ders notlarının ortalamasının etkili olacağı gerçeğidir. Eskiden 4 temel ders önemseniyordu, şimdi ise tüm dersler önemsenecek ve belki de resim, müzik ve spor alanında gençlerimiz biraz daha gayretli olmak zorunda kalacaklar. Ayrıca öğrencilerin davranış , düzenli yaşam gibi konularda gösterdikleri gelişimlerde davranış düzeyi puanı adı altında SBS sonucunda aldığı puana eklenecektir. Yeni sınav sisteminde benim en çok beğendiğim yenilik ise spor, müzik ve resim alanında yapılan yarışmalarda gösterilen başarıların da puanlarına katkı sağlamasıdır.

    Evet bu yeni sınav sistemini de deneyelim ve görelim...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 875
    Kayıt tarihi
    : 07.08.07
     
     

    1977 Adanada doğumluyum , 16 Yıldır eğitim sektöründeyim ve özel okulda 7 yıl çalıştıktan sonra k..