Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '11

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

Oksidasyonun topraklardaki yıkım etkilerinin azaltılması.

Toprağımız üzerinde zararlıların oluşumuyla hastalık etmenlerinin yetiştirmekte olduğumuz ürünlere musallat olduklarında ürün kayıplarımızın artmasına akabinde de ekonomik zararlarlarla emeklerimiz heba olmaktadır.

Kendimin toprak düzenlemeleri içinde topraklarımda etkin mikroorganizları hakim kılınarak zarar yapıcı oksidasyonun çürükçül bakterilerini baskılamamın yanında, topraklarımda yetiştirdiğim bitkiler içinde de anti oksidan özelliğe sahip bitkilerin yetişmelerine özen göstererek, bu bitkilerin kök salgıları ile doğal antibiotikler ve anti oksidanlar ile toprak içeriğinde zararlı oluşumlar içinde hastalık etmenlerinin baskılanacağı kanaatini taşımaktayım.

Ubyi'nin temiz tarım arayışlarında kimyasallardan uzak, hatta topraklara ve bitkilere bir yan tesiri olmayan labaratuar ortamlarında denenmiş yapay koruyucular sonuçta bana göre masum kimyasal olarak kabul görmemektedirler.

İnsan eliyle üretilmiş bu bitki koruyucular, aynen insanların hastalandıklarında kullandıkları ilaçlar gibidirler, insan oğlu artık kendi ilmiyle üretmiş olduğu bu hastalıklara karşı ürünlerin, yan tesirleri ile de başka hastalıklar edinmektedirler.

Bitki koruma ürünlerinin bu masum kimyasallarıda aynen bitkilerimizi mevcut zararlılardan korurken acaba yan tesirler ile topraklarımızda doğallığı bozan gelişmelerden ne kadar haberdarız sorusuna cevap aramanıza gerek duymadan,
yapacağımız işlerin başında bilimimizin gösterdiği kıstaslar la doğal üretim teknikleri içinde çözümler üreteceğimize inanıyorum.

Yetiştireceğimiz bitkilerimiz içinde çeşitliliğimze nane, kekik adaçayı, melisa. çörek otu, ısırgan, kuş konmaz gibi daha birçoklarını bu çeşitliliğe katarak bu bitkilerin yetişmesiyle ekonomik ihtiyaçlarımızı karşılarken kök enzimleride topraklarımıza sağlık enzimleri katacaklardır.

Bu yetiştirdiğimiz baharat ağırlıklı anti oksidan özellikli bitkilerimizden sağlıyacağımız ekstratlar ile de bahçelerimize çevreden yayılan hastalık etmenlerine karşıda koruyucu preparatlar hazırlıyarak tedbirler alabiliriz. 

 
Toplam blog
: 29
: 1056
Kayıt tarihi
: 14.01.11
 
 

Elektronik teknisyeni olarak emekliyim, 1997 Ağustos'u itibariyle toprakla ilgili hobi çalışmalar..