Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

25 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Oksijen bakımı ile yenilenin

Oksijen bakımı ile yenilenin
 

OKSİJEN TERAPİ


Saf oksijen ve özel ,kozmetik ürünlerinin  basınçlı  püskürtme  yöntemi ile cildin derinlerine indirilmesi işlemine denir.Ağrısız hoş rahatlatıcı bir etkisi olan bu yöntem Bazal tabakada dolaşım arttırark genç hücre yapımını ,kolojen ve hyolüronik asit ( nem)  oluşumuna yardımcı olur. Mimikler’de ve yüz kaslarında arttırılmış dolaşım etkisi ile kaslar rahatlar mimik ve derin çizgiler de ciddi açılmalar görülür. Basınçli oksijen enjeksiyonu ile epidermis’in cildin üst katmanına püskürtme sistemi  ile verilen oksijen Epidermisin alt katmanlarına  kadar iletilir. Uygulama esnasında  cilt’de  ışıltı  ve ferahlık görülür. Uygulama sonrasında yapılan işlem sıklığı sonucu cildin zamanla eksilen  ışıltısı, nemsizliği , elastikiyet kaybı vb.eksiklikler oksijen bakım sayesinde . giderilir.Cilt tazelenmiş enerji  yüklü nefes alan  ışıltılı  bir görüntüye sahip olur..Sprey şeklinde cilde püskürtülen oksijen aynı zamanda cilde fresh bir rahatlama sağlamakla birlikte cildin bağışıklık sisteminide kuvvetlendirir.

Uygulamanın çalışma prensibi : Oksijen püskürtme ile cildin cildin stimülasyonunu  arttırarak ölü derinin atılmasını sağlar..Uygulama ile epidermisin alt tabakalarında hücre bölünmeleri meydana getirerek cildin kaybettiği  genç  görünüme yardımcı olmaya çalışır.

OKSİJEN TERAPİ NEDİR ?

Oksijen kanımızda alyuvarlar vasıtasıyla dokulara taşınmakta ve dokulardaki görevini yürütür.. Kanımızda dolaşan oksijenimiz yaşımızın ilerlemesiyle, stresle, sigara kullanımı ile, şişmanlıkla, ilaç kullanımları ve bilinçsiz yapılan diyetlerle, teknolojik iş ortamlarıyla veya diğer sebeplere bağlı olarak belirgin ölçüde azalabilmekte

Oksijen azalması beden ve doku sağlığımızın azalmasına neden olmakta, yaşam enerjimizi azaltmakta, yaşlanmamızı sağlamakta. Yaşlandığımızda tüm dokularımızda olduğu gibi cildimizde de oksijen seviyesi azalır ve bu eksiklikle cildimiz gençliğini, sağlığını, estetiğini sürdürmekte güçlük çekmeye başlar ki, bu an yaşlanmanın belirtilerini fark etmeye başlanır.

Atmosferdeki havadan elde edilen naturel oksijen, yaşlanmış bedenlerde, ergenlik döneminin akne problemlerinde, sigaranın bedenimizde oluşturduğu zararlı etkilerin azaltılmasında son derece yaygın kullanıma sahip. Ortamımızdaki oksijen bir oksijen jeneratörü ile zenginleştirilmiş halde üretilmekte ve cildin derinliklerine, hücreler arasındaki mesafelere beraberinde A, E ve C vitaminleri ile birlikte gönderilmekte. Oksijenin vitaminlerle birleşen gücü özellikle yaşlılık belirtilerinin azaltılmasında kullandığımız çeşitli antiaging terapilerde başarılı sonuçlar gözlenmektedir.

Cildin derinliklerine oksijenle birleştirilmiş vitaminler ve mineraller gönderildiğinde yaşlılık belirtilerinden kaçış başlar. Böylece daha çok soluyan, daha çok desteklenen deri ile gençliğin belirtileri cilt yüzeyinde görülmeye başlar.

Cildin ve dokuların yenilenmesini sağlayan A, C ve E vitaminleri oksijenle birleştiğinde ciltteki problemleri daha hızlı azaltabiliyor. Oksijen ve vitamin tedavisi birlikte  cilt problemlerinde uygulanan tüm tedavi yöntemleriyle kombine uygulanabiliyor. Son derece keyif verici bir yöntem olan oksijen tedavisi özellikle cildin gençleştirilmesinde kullanılabilir. Özellikle yoğun Işık kaynakları ile birlikte kullanıldığında daha hızlı problemlerden azalma sağlayabiliyor.

Unutmamak gerekir ki, oksijenin maksimum enerjiyi cilt yüzeyinde göstermesi için dakikada 6 litrelik bir hacmin cilde püskürtülmesi gerekiyor.

Her yaşta herkesin yararlanabileceği uygulanmadığı bir durumun söz konusu bir yöntem olarak ifade ediyor. Özellikle de akneden şişmanlığa, yaşlılıktan lekelenmeye, kılcal damar problemlerinden terleme problemlerine kadar bir çok tedavi alanında senelerdir başarı ile uygulanan Bır yöntemdir. Nikel başlıklı oksijen tedavi  özellikle ergenlik döneminin veya stresin getirdiği akne problemlerinde de tedavinin daha çabuk ve profesyonelce sonuçlanmasını sağlıyor. Akne tedavilerinde kullanılan AHA (meyve asitleri)  veya BHA ( beta hidroksi asitler ) gibi etkinlikleri ispatlanmış maddeler zenginleştirilmiş oksijen ve diğer destekleyici medikal kozmetik ürünleri ile birleştirildiğinde aknede yapılan tedavinin daha profesyonelce, daha sağlıklı, daha güvenli ve daha erken gençleştirilmesini sağlıyor.

Zenginleştirilmiş oksijenle birlikte birçok vitaminin cilde uygulanması sayesinde elde edilen mükemmel etkilerden bir tanesi de 20 faktör içeren bir koruyucuya eşdeğer düzeyde cildin UVA ve UVB ışınlarından korunmasını sağlar.

 Cit için kullanılacak ampül tedavileri ile birlikte, oksijen cilde püskürtme yöntemi ile de uygulanabilir.. Uygulama yapıldığı andan itibaren cildin alt katmanlarına ulaşabilme özelliğinden dolayı ciltteki olumlu değişimler gözle görülür derecede fark edilir.

 Oksijen bakımı uygulanmaya başlandığı ilk andan itibaren,oksijen aktivitörlü ürün ve oksijen cildin alt katmanlarına kadar ulaşarak kan dolaşımını hızlandırır,toksinlerin atılmasını sağlar, cildin hücre metabolizmasını çalıştırarak hücre yaşlanmasını geciktirir.

 Oksijen bakımı cilde belirli bir basınçla uygulandığı için masaj etkisi yapar ve böylelikle kolajen ve elastin sentezini uyarır.(Kolajen ve elastin cildimize protein ve nem veren %1 protein içeren lifciklerdir)

Cildimizdeki hücrelerin görevlerini yerine getirebilmeleri için enerjiye ihtiyaçları vardır,genç ciltlerde bu tarz problemler yoktur. Çünkü epidermisleri yeteri kadar oksijen ve besini rahatlıkla alabilmektedirler.

Yaş ilerledikçe serbest radikaller,hatalı beslenme, yanlış kullanılan kozmetikler, sigara tüketimi ve özellikle güneşin zararlı etkileri cilt hücrelerimize zarar vermektedir, böylece cildimiz yıpranmaya, incelmeye, lekelenmeye, kırışmaya ve sarkmaya başlamaktadır .

Kısacası oksijen olmazsa hayat olmaz ,metabolizma çalışmaz,cilt ve vücut hücrelerine enerji gitmez, hücreler yenilenmez ve böylece yaşlanma süreci başlamış olur. 

 

 

 

OKSIJEN BAKIMI NE SAĞLIYOR


1) Cildin alt katmanlarına ulaşan oksijen metabolizmayı hızlandırarak,vücutta biriken toksinleri atılmasını sağlıyor.Bunun sonucu toksin birikimine bağlı oluşan akne,sivilce ve siyah nokta oluşumu gibi sorunlar ortadan kalkıyor.Bir başka deyişle cildin yağ salgılaması dengeleniyor. 
2) Dokuların canlanmasına yardımcı oluyor. 
3) Cildin destek dokusunu oluşturan kolajen ve elastin seviyesini arttırıyor. 
4) A,C,E vitaminleri antioksidan etkisi gösteriyor. 
5) Cildin nem ihtıyacını sağlıyor 
6) Gözaltı torbalarının giderilmesini sağlıyor,Göz altı morluklarına iyi geliyor. 
7) Güneş ve sivilce izlerinin açılmasını sağlıyor, 
8) Kırışıklıklarda gözle görülür bir azalma sağlanıyor, 
9) Cilt canlı,berrak ve pürüzsüz bir görünüm alıyor 
10) Ciltteki sarkma ve deformasyonları azaltarak gergin bir görünüm sağlıyor 
11) Vücut bakımlarında özellikle oksijenin yağ yakıcı özelliğinden dolayı selülit bakımlarında da son derece iyi neticeler alınmaktadır. 
12) Cilt bakımlarında olduğu gibi vücut bakımlarında da deforme olmuş ve sarkmış dokunun sıkılaştırılmasında da güvenle kullanılmaktadır. 

 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..