Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Oksijen diyarı - Ordu

Oksijen diyarı - Ordu
 

MAVİ DÜNYA -ORDU SAHİLİ-


Doğanın tüm güzelliklerinin cömertçe sergilendiği, yeşil ile mavinin hünerlice kucaklaştığı, oksijen diyarı Ordu, deniz turizmi imkanları bakımından Doğu Karadeniz bölgesinde en şanslı il durumundadır.

Bölgenin en temiz kumu ve bölgenin en uzun kıyı şeridine sahiptir. Plajları doğaldır. Kıyı şeridinde, birbirinden güzel koylar, doğal ve sağlıklı plajlar ve çeşitli mesire yerleri mevcuttur. Turistik tesisleri ve plajları ile turist ağırlama kapasitesi yüksektir.

Ya; yaylalarına ne demeli, keşfedilmemiş mağaralar, çağlayanlar. Burcu burcu kokan çiçekleri, çam ağaçları, alabalıkları, fındıkları, kirazları cezbeder insanı. Çeker kendine, sizi, sis çöktüğünde dağların başına. Denizi pırıl, pırıl, kirlilik yok. Hele Boztepe’ ye çıkıp, kuşbakışı baktığınızda, gece seyrine doyulmaz Ordu’ nun. Tarih kokar hala. Eski Kiliseler, eski evleriyle. Hangi ilçesine veya hangi köyüne giderseniz gidin, sizi çeker. Ünye, Fatsa, Perşembe, Gülyalı, daha nice ilçeleri bir başkadır. Yağmuru bir başka, karı, boranı bir başkadır.

Hele Temmuz ve Ağustos sıcağı, denize çeker sizi. Perşembe ve Çambaşı Yaylası’na ve diğer ilçelerin yaylalarına, doyulmaz. Tanınmış sanatçılar gelir. Her sene şenlikler düzenlenir. Ünlü Woswos şenlikleride, ayrı bir renk katar, Ordu’ ya ve yaylalarına.

Yamaç paraşütü mü istersiniz. O da, var. Tekneyle tur atmak mı, daha neler neler. Gezin görün, görün ülkemizde ne keşfedilmemiş yerler olduğunu, bir gittiniz mi bir daha kopamayacaksınız. Hele suyundan içtinizmi asla vaz geçemeyeceksiniz. Doğanın tüm güzelliklerinin cömertçe sergilendiği bir emsalsiz şehirdir, Ordu.

Hele Yason burnu denilen yarımadadaki kiliseye uğramaya doyum olmaz. En eski medeniyetlerin beşiğidir, Ordu. Ermeni ve Rum vatandaşlarla birlikte yaşamışız, yüzyıllar boyu. Onlarda belediye meclislerinde, hatta başkanlıklarda görev almışlardır. Kimi kaymakam olmuş, kimileri belediye reisi. Mozaiktir burası. Halada bu vatandaşlarımızla da birlikte yaşamaktayız. Onlarda vazgeçememiştir, doğup büyüdükleri yerden. Yurt dışında veya İstanbul’ da yaşayanlar sık sık gelirler buralara ve tatillerini burada geçirir ler. Ya kanyonları, görmeye değer. Ordu ili, ilçeleri ve köyleriyle, her yeriyle, her şeyiyle, bir şiir’ dir. Anlatmak yetersiz kalır, görmek gerek. Karadeniz bir başkadır, fakat Ordu bambaşkadır.

Şair ne güzel anlatmıştır, yüreğinden geçenleri;

Yeşilin maviyle, kardeş olduğu

Geceleri, ışıklar sarar, bu şehri

Sis eksilmez dağlarından

Denizi bakiredir, doğası gelin

Hırçındır dalgaları, vurur kayalara

Hele uzanırsan Boztepe’ ye

Bakarsan şehire şöyle bir tepeden

Bir yanda, fındık bahçesi

Bir yanda, kiraz, dağ çiçekleri

Suyundan içmeye gör, yaylaların

Ciğerlerin bayram eder, nefes aldıkça

O çam kokuları, fındık kokusu

Uzanırsan, yeşil çimenlerine

Vazgeçemezsin, dönsen bile

Başka şehirlerde otursan bile

Bir ayağın burdadır, aklını almıştır

Aklından çıkmaz bu şehir.

Anlatmak, yetersiz kalır

Görmek gerek, gezmek gerek

Karadeniz, bir başkadır

Ordu, bambaşkadır.

 
Toplam blog
: 74
: 350
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Ordu ilinde doğdu. İstanbul'da büyüdü. İlk ve orta, lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Ünivers..