Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '19

 
Kategori
Beslenme
 

Oksijenle Gelen Sağlık

Son araştırmalar , vücüdun enerji durumunu düzenlemesi için; nöronları kullandığını göstermiştir. Bu bilgi sayesinde ; hızlı besin tüketiminin ,nöronlar arasındaki metabolik iletişimi değiştirebileceği varsayılıyor. Tüm araştırmalar birlikte ele alındığında ; hızlı yemek yeme sonucunda vücutta ki oksijenin aktif kullanımı düşüyor ve buna bağlı olarak ta yağ yakımı azalıyor. Bundan dolayıdır ki ; beslenme davranışını ( hızlı yeme alışkanlığı , çok çiğnememek ) düzenlemek, her bireyin sağlığını koruması adına yapması gereken ilk adımdır .

Vücutta yağ yakımı azalır , hareketsiz bir yaşam da bunun üzerine eklenirse ; her geçen gün kişilerin obezite hastalığına doğru ilerlemesi kaçınılmaz olur . Tüm hastalıkların bağlantılı olduğu obezite , günümüzde dünya genelinde yaklaşık 150 milyon çocukta görülmektedir. Bu sayı her geçen gün hızlı bir şekilde artmaktadır . Özellikle vücuduna yeterli düzeyde oksijen alamayan kişilerin obeziteyle karşı karşıya gelme riski daha yüksektir. Kapalı ortamlarda çalışan kişiler , sağlık problemi nedeniyle yeterli havayı soluyamayanlar , sigara içenler gün içinde vücutlarına yeterli oranda oksijen sağlayamazlar . Yaşam şeklimiz,sağlık durumumuz ve ortam koşulları nedeniyle oksijensiz kalan vücuda ,bir de hızlı yeme alışkanlığı eklenirse ; vücutta oksijen düzeyi iyice düşecektir. Obeziteye yatkınlık ta oldukça fazla olacaktır. Onun için çok çiğneyerek , yavaş yemek yeme alışkanlığı kazanmak bizleri birçok hastalıktan ( obezite , mide hastalıkları v.b ) koruyacaktır .

Hızlı yemek yeme alışkanlığını birden değiştirmek kolay değildir . Bu konuda uzman diyetisyen , psikolog ve uzman hekimlerden yardım almak işimizi kolaylaştıracaktır .

Herkese bol oksijenli , sağlıklı günler ..

Dyt.Lalenur BALCI

 
Toplam blog
: 35
: 107
Kayıt tarihi
: 03.12.14
 
 

Sağlıklı beslenme ve kişisel gelişimle ilgileniyorum ..