Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '15

 
Kategori
Deneme
 

Oktay Sinanoğlu'na saygılarla

OKTAY SİNANOĞLU'na saygılarla

Bir dehanın son olacak bir karedeki düşündürdükleri :(

 

Işık saçan bir beyinin ve bir fiş çekimi salisesindeki ışığın karanlığa geçiş karesi. Ne hüzünlü bir kare. Ve küsmek karanlıklara

Ama asıl esele, ışık saçarak yaşamış olak, iz bırakabilmek ve hiç iz bırakamayanlar, iz' de bile yürüyemeyenler..

"ölüm asude bir bahar ülkesidir bir rint' e her seher bir büşbül öter her gün bir gül açar...

diyerek hala yaşayan şair gibi.

"dilini kaybeden millet yok olur" diyen ve endielerini "by by Türke" diye var gücüyle ve sessizce yıllarca söyleyen bilge adam, ışıklar üstünden hiç eksilmesin. Alabilseydik dersler, heyhat

By By Türkçe dedi sanki giidiyor gibi. Bir yıldız daha kayıyor DİLEKsiz, hazırlığı yapılır gibi.

Çocukken o hiç bitmeyeceğini sandığımız çok uzun sıcak yaz gecelerinde bir deniz kenarında duygularımız en saf halinde yıldızlara bakar, kayacak , kayarken dilek tutacağımız bir yıldızı gözlerdik. Bütün dileklerimizin b kayan yıldızla bize geleceğini düşlerdik. O kayan yıldızlar bze mutluluk getireceklerdi. Yanıızdakine " bak yıldız kaydı dileğim tutacak" dedik. O çocuk gençlik saflığımızla. Dileklerimiz neydi onu bile anımsamıyorum. Kalanlar sadece hüzün. Yıldızların akması  da bir yanılsama. Ancak meteorlar  gerçek. Gerçekler taş gibi düşüyorlar yüreğimize.

Sevdiklerimizin, değerlilerimiizin yıldız misali elimizden kayıp gitmeleri, bıraktıkları eksiklik taş gibi oturuyor tüm benliğimize. Pesimist veya optimist ol değişmiyor gerçekler.

Hayaller pembe olabilir. Yaşananlar kendi renginde herkese göre. Mavi de, buz mavisinde üşürsün. Yeşerince bahar umutlardasın. Bazen gri de bazen bir mor menekşenin peşindesin.

Ama aldanışlar, ihmaller,, anlaşılamamaklar, karşılıksız aşklar, hastalıklar, yoksunluklar renkten renge girse de kaçamazsın ölümün siyahından. Vakurdur siyah.Tevekküldür. Asıl beklenendir.

Hani yeni akımlar yeni öğretiler var. Akışa bırak denen. Evet akış hep bu yönedir. Muhtemelen seilmişleriz. Kimimiz ışık saçacak kimimiz karanlıklarda yaşayacak.

By by merhaba, by by hoşçakal, by by aşk,, by by hayat. Sıfıra sıfır netice. Bunca yaşamak matematikçe. tek gerçek bu. Bilinmez, çözülmez bilmece.

Arsızdır duygular, arsızdır ölüm. Gerçektir bırakılanlar. Işık saçarak yaşamış olanlar, kayarken yıldız misali bıraktıkları anlamlı izler hep parlayacaktır vefalı gönüllerde.

Bilinse de bilinmes de

By By Bence de....

Cahide Yormaz Öz/Cahideden 

13.3.2015 MİŞ/ KALAMIŞ/ Evrende bir nokta...

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 53
: 117
Kayıt tarihi
: 18.10.14
 
 

Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümü ve Dil ve tarih Coğrafya Fakültesi Mezunuyum. MTA da Jeomo..